Мнения и въпроси за хола
Здравейте, в един проект съм, става въпрос за къща, хол кухня трапезария са на едно общо помещение.
Кухнята и половината хол са налепени с гланцови плочки, тези дни обикалям за ламинат и ходих до един от големите магазини.
Много ми допадна този лъскав ламинат който ще пасне много хубаво с плочките защото 20кв са плочки другите 20 ламинат.
Обаче много ме опасява да ли носи на надрасквания и примерно там където ще се дърпат столовете(те ще бъдат с лепенки отдолу против скърцане) няма да останат деруги.
Искам не зависимо мнение тъй като хората в магазина са доста убедителни.
Също отдолу мисля да слагам коркова подложка с цел по добра изолация.
Трислойният ламинат не ме устройва.
Chefo77 - майстор
Привет!
Трислоен ламинат няма. Трислойното е паркет, с естествен горен слой и тези, за които си заслужава да дадеш пари, са доста по-скъпи от хубавите ламинати.
Работата на хората в магазините е да убеждават. Болшинството от тях биха те убедили, че Айшето е девица, макар да взема помощи за 5 деца. Има лъскави ламинати, които на теория са много здрави и не се надраскват. Аз не им вярвам, практиката показва нещо съвсем различно :) Говоря за много лъскаво - не за лек отблясък! Има и още нещо - има една етническа група, които много си падат по лъскавото, имайте го предвид - да не го предозирате в хола си :)
Коркът с каква цел го слагате - изолация от какво? Ако е термо - има XPS, има и кокосови подложки. При това на доста по-ниски цени.
Корка се слага с цел допълнителна изолация на пода, защото 1я етаж винаги е по студен пък и имам 2 малки деца които са свикнали да ходя постоянно боси.
И все пак се съмнявам да предозирам с лъскавината, защото кухнята ще е Мат.
Той дири няма много да се вижда все пак пространството е 22кв.м на което ще има маси холна и трапезна, диван и тук там някой килим.
Просто искам да знам дали то покритие кара.

Тема "Лъскав ламинат" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: