Мнения и въпроси за хола
Здравейте,
Започваме основен ремонт на хол (бутаме стена и събираме две стаи), като през хола ни минава комин. Те всъщност в самия комин са 3 отделни, като единия ще ползваме ние, за да включим камина към него, другият започва от долния етаж и се ползва от съседа, който е включил котел на въглища в него. Третия не се ползва.
Преди години, предишните собственици са правили некачествен ремонт на комина и са го градили с някакви блокчета, явно между тях вече има пролуки и сега пропушва през стените и си мирише. Искаме да подходим кардинално и да го поправим, за да няма риск от пушеци в новия хол.
Въпросът е дали да изградим наново с коминни тела или в нашата част да сложим тръби за комин? Не държа да е евтино, а да стане качествено. Ако някой може да препоръча изпитана фирма за това в Пловдив, моля да ми прати на ЛС координати.
naster - майстор
Коминът трябва да има необходимото сечение, за да удоволетворява изискванията на камината, например за 10кВата камина, при нас е ф160. Ако имате достъп и възможност, най-безболезнено е да спуснете сглобени със скоби коминни неръждаеми елементи. Необходимо е да стърчи поне 50 см над билото на покрива (ако е скатен, разбира се) и да има шапка.

Тема "Ремонт на комин" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: