• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
elby75 - специалист
Привет на всички в този страхотен сайт.Имам панелка 65кв и искам да я преустроя някакси ,така,че да има детска,спалня и кухна-трапезария -хол в едно.

Ще направя някаква схема .
Благодаря предварително и приемам идеа всякакви.
Последна промяна от elby75 на вт окт 02, 2007 9:10 pm, променено общо 1 път.
elby75 - специалист
ето схемата на панелката,направих я на око за което се извинявам.
Идеята/последната :lol: / ми е да махна тоалетната Т ,и да усвоя терасата Т2 и там да стане кухня,трапезария и хол.Но как да изглежда ,искам нещо в съвременен стил и по разчупено,така,че да стане хем практично,хем уютно.
Хола мисля да го направя детска за два броя дребосъци,момче и момиче.Трябва да има пространство и за двамата.
За спанята сега не мисля.
Моля помагайте

Прикачен файл

S4030223.JPG
схема
S4030223.JPG (190.45 KиБ) Видяна 7131 пъти
elby75 - специалист
Извинете ,избирателно ли правите проектите,на какво се базирате.Виждам по 20 -ина он лаин :?
ICC - специалист
Не се впрягай, нали трябва да се помисли :) Казваш, че искаш да усвоиш терасата Т2 за кухня, а после, че от хола искаш да направиш голяма детска? Би ли уточнил?
ICC - специалист
Къде са ти щранговете в тоалетната? В банята има ли и тоалетна?
elby75 - специалист
Здрасти,така е трябва да се мисли.
Значи става въпрос за тераса Т1,щтранговете са на гърба на тоалетната ,там има и комин,може ли той да се махне.
В смисъл при какви условия,ние сме на първия етаж.
Май този вариант няма да стане.
Приемем всякакви идеи,така,че да направим детска ,но да имаме и ние самостоятелна стая за спане,в краен случай ,може и в хола да спим,но..
Нямаме друга тоалетна,мисля да я прехвърлим в банята.
ICC - специалист
За да прехвърлиш тоалетната в банята, там ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да има канализационна тръба с диаметър 110 см. ако няма такава, това че си на първия етаж е голям шанс за теб. За целта обаче трябва да направиш следните неща, да погледнеш долу в мазето над какво се пада банята, къде са най-близките канализационни тръби, ако все пак се окаже достъпно мястото ще ти остане най-трудната част от задачата - да се съгласят съседите. Провери тези неща и в зависимост от положението ще мислим.
elby75 - специалист
Предполагам,че имаш предвид 110мм,че иначе незнам.
Колкото до това дали може,явно да,защото съседа над нас вече е направил и разбира се без да пита никой.
.
Другият вариант е да си остане така,и да си направим кухнята само,третият е хола да стане кухня и трпезария,ама идея си нямам как да изглежда всъщност.
ICC - специалист
Извинявай, голяма съм блейка, естествено става дума за 110мм, аз веднъж във форума бях написала от разсеяност, че баба ми е родена 1996, така че не ми е за първи път. Щом е възможно, ще помисля, не бързай да взимаш решения и не се отказвай. Утре дъщеря ми има рожден ден, но до вторник ще ти предложа някакъв вариант, от моя гледна точка. Успех! :)
elby75 - специалист
Ок,и аз ще отсъствам до вторник.Весело изкарване на празника.
За сега само е усвоена терасата ,предстои махане на старата вътрешна дограма и евентуално бутане не стената и леко разширяване,с около 30см.
  • 1
  • 2

Тема "Преустройство на панелка 65кв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: