• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
pipilica - майстор
Значи мокета е яко залепен за замазката и неам нерви и време да го махам та ще слагам ламината отгоре. В момента мокета е яко мръсен от ремонта и колкото и да го прахосмуча все пуска прах. Та въпроса ми е с какво да го намажа за да се спре прахоотделянето, за сега се сещам за един грунд бял за пред латекс, разрежда се доста преди да се ползва, но забелязах че като изсъхне в съда и прави един филм като найлон, та си мисля ако го разредя по-малко и да наквася мокета. Некви други идеи по въпроса.
Да забравих, е за тоя става дума
https://www.masterhaus.bg/bg/product/11 ... rogrund-5l
torbalan - Дървен философ
Не е добра идея ламинат върху мокет, но...

Може да се пробва с течна хидроизолация. Тая гняз лепне върху всичко. Като стегне е твърда, почти, като бетон...

Все пак, не може ли да го изстържете мокета. Да го махнете?

Ако ще е върху мокет, може би по-добре паркет (дъбов) с лепило за паркет. Лепилото за паркет (двукомпонентно полиуретаново), също е много гадна лепкава гняс. Със сигурност ще хване върху мокета, но може да има потъване.

Въпреки всичко, аз бих опитал да изстържа мокета. Има подходящи инструменти сега. За не повече от ден работа е за човек, дето никога не го е правил...
pipilica - майстор
С две три думи кажи защо не е добре ламината върху мокета. Ще си сложа и от подложката под ламината. Но хола е 6.20 на 3.50 и е яко лепило, много нерви ме хванаха покрай тоя ремонт и отделно паркета идва след 7 дена, та за това не ми се стърже.
zz_stefanov - майстор
Моето мнение е, че ако го 'втвърдиш' повърхността ще стане неравна, а и е възможно неравномерно слягане на влакната и още проблеми.
Дишай дълбоко махай мокета. За съжаление отдолу може да ти се отвори още работа, за измазване.
mrsch66 - специалист
Мокета е мек и след някой ден ще започнат да се чупят ключовете там където се ходи най много все пак клик системата е изработена в пресована хартия на мека основа се разслоява хартията и фугите се отварят.
MamaMy - майстор
Аз бих рискувал без подложка и без да мажа с нищо. Едва ли мокета се мачка повече от звукоизолиращата подложка. Пък и цената на евтиния ламинат се доближава до цената на балатума. Риска не е чак толкова голям :wink:
pipilica - майстор
Ми не е мек, много е смачкан, върху половината мокет имаше нареден ламинат, то и от там ми дойде идеята, дори го бяха заковали с пирони в замазката, а върху другата половина бяха сложили балатум. Лошото е че не прецених и махнах тия неща и много го зацапах при ремонта на стените.
Толкова ремонти съм правил ама ламинат закован със стоманени пирони за сефте видях.
Значи утре ще намажа малко с тоя грунд, дайте идея с какво друго да намажа, не ми се стърже и после ремонтират дупки по замазката, имам и една течна гума ама мноо скъпа и много ще иде дори и да я разредя прилично, тоя розовия бетонконтакт може и с него да пробвам, и той става като филм. Номера е нещо да слепи малко прахта от шкуренето на стените и стария латекс дето махах от тавана.
MamaMy - майстор
Борото ще свърши работа. Даже и разредено с вода Ц200 ще стане, но според мен няма нужда. Силно се съмнявам нещо да мине през ламината. Особено ако спазваш технологията на редене и използваш Клик гард-а. Тоя гел вода не пуска, та прах ли?
pipilica - майстор
Не знаех за тоя Клик гард, ся четох и май ще се окажеш прав, само под первазите мога да намажа евентуално с нещо.
Тенкю за акъла.
chapara - майстор
В кочина ламинат, и ще живееш там? Не мога да разбера, все едно сме от два различни свята.
Успех с ремонта.

Все пак ще подскажа че се отдават машини с които безпрашно за 2,3 часа се маха до замазка всичко. Въпрос на добра информацѝя.
  • 1
  • 2

Тема "Ламинат върху мокет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: