пет дек 13, 2024 11:59 amchapara написа: Има китове за дърво.Така ли? Ползвал ли си и кой?
Впрочем, китовете са пълнител + свързвател... Та пилки+ лепило/лак си е точно кит. Правиш си го на място, от отпадък, същия цвят и състав... Познай
пет дек 13, 2024 11:59 amchapara написа: Има китове за дърво.Така ли? Ползвал ли си и кой?
пет дек 13, 2024 2:26 pmchapara написа: Т'ва с триците Кака, работеше през миналия век. И това с еднаквия цвят е лъжа, ти не си работила с него. Взимаш трици и мешаш с лак, хм, цвета се променя! Байцваш преди лака, дървенията се оцветява, фугата - НЕ. Лакираш, запечатваш и имаш различна по цвят фугаАБСОЛЮТНО !
Аз не съм паркетчия, но съм седял до такъв. И съм технолог по образование.
пет дек 13, 2024 4:18 pmChefo77 написа: Не се използва нито лак, нито С200, а специална смола за фугиране на паркет. Смесва се с праха от цикленето, но от шкурка 80 нагоре, 40 е прекалено едра. И не, не си променя цветаАко не е нахално дай линк да видя тая смола и тия пасти, щот съм голем ентусиаст и изшкурих почти цялата стая с лентовия шлайф. Жената кат видя кво убаво стана едното петно и вика айде давай почнАл си карай наред. Ма бавно става щот загряват машините, карам ся с 60 не намерих 40 за моя шлайф, че и филтър си правих за пред вакуума, е после и снимки ще пусна.
Иначе има и готови "пасти". Китовете са краен вариант, тегаво се работи с тях на големи площи.
При всички варианти има последващо шкурене преди лакиране.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: