• 1
  • 2
Мнения и въпроси за хола
pipilica - майстор
Ся стаята е към 15-16 квадрата с естествен буков паркет които е сравнително добре, не е надран ужасно лака и няма фуги, но има две петна от колеленцата на един стол, там изобщо няма лак. Та чуденето ми е следното, дали да се пробвам да позашлайфам петната до чисто дърво и леко да зашлайфам останалата част и да лакирам, мисля, че ще си останат петна щото не помня отпреди 10 години с какво е лакирано или да шлайфам целия под. Гледам дават и машина за шлайфане под наем та няма да ми е много трудно да мина целия под. Лошото е че стаята е на втори етаж и ще ми е трудно да замъкна машината горе сам.
Некви идеи по въпроса.
vlax - майстор
Целия под,защото имаш желание и знаеш как.
:partyman:
Chefo77 - майстор
Винаги можеш да пробваш първо с местна корекция, и ако не стане - с цялостно циклене. Не те съветвам да вземаш машина - първо само една не е достатъчна, за да се получи качествено циклене (не гледай какво пишат) и второ - тези, които се дават, са много далеч от оптималното си състояние. Като бонус имам съмнения, че ще се справиш УАУ от първия път (не те подценявам), защото на клипче е лесно, наживо - не съвсем.
Очертай парчетата с хартиено тиксо, изшкури ги с шкурка 60, после 100, и с малко валяче или четка нанеси лак. Какъв - еднкомпонентен, може би уретанов. После след изсъхване втора ръка, след нейното изсъхване шкурка 120 и трета ръка.
Ако не стане, тогава мятай цялата стая.
vlax - майстор
Казах да мята цялата защото е циклено преди 10 години.
След новото циклене цвета ще е супер,нищо общо с предишното състояние,с потъмнелия с времето лак.
Най-важното има желание и знае как.
pipilica - майстор
съб ное 30, 2024 3:19 pmChefo77 написа:
Винаги можеш да пробваш първо с местна корекция, и ако не стане - с цялостно циклене. Не те съветвам да вземаш машина - първо само една не е достатъчна, за да се получи качествено циклене (не гледай какво пишат) и второ - тези, които се дават, са много далеч от оптималното си състояние. Като бонус имам съмнения, че ще се справиш УАУ от първия път (не те подценявам), защото на клипче е лесно, наживо - не съвсем.
Очертай парчетата с хартиено тиксо, изшкури ги с шкурка 60, после 100, и с малко валяче или четка нанеси лак. Какъв - еднкомпонентен, може би уретанов. После след изсъхване втора ръка, след нейното изсъхване шкурка 120 и трета ръка.
Ако не стане, тогава мятай цялата стая.
Тва не го знаех за машините, и двата типа ли са зле, и тия с вал и тия с диск. Ок ще пробвам локална поправка.
vlax написа:
Казах да мята цялата защото е циклено преди 10 години.
След новото циклене цвета ще е супер,нищо общо с предишното състояние,с потъмнелия с времето лак.
Най-важното има желание и знае как.
Стаята е северна и промяната в цвета е съвсем малко, не че няма разлика, но пък има и едно килимче което покрива половината петна та не се вижда баш снадката.
Chefo77 - майстор
Тези, които дават под наем, са валови. Добрите резултати се получават с лентова, последвана от дискова (с един или три диска).
pipilica - майстор
Значи първо подхващам с лентовия шлайф с едра шкурка и после с виброшлайфа, нямам с диск, пък ся за 1 квадрат да купувам машина.
pipilica - майстор
Сравнително добре се получава макар и малко бавно, но има леки фуги тук там, та с какво да ги запълня. Преди време виках фирма за един друг паркет и майстора забърка прах от шлайфа с нещо подобно на лак и шпаклова фугите. Та какво да ползвам да забъркам прахта от шлайфа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 13, 2024 3:03 ampipilica написа:
Сравнително добре се получава макар и малко бавно, но има леки фуги тук там, та с какво да ги запълня. Преди време виках фирма за един друг паркет и майстора забърка прах от шлайфа с нещо подобно на лак и шпаклова фугите. Та какво да ползвам да забъркам прахта от шлайфа.
Е'но време бъркаха с Ц200, ама аз не го харесвам. С лак забъркай
chapara - майстор
Има китове за дърво.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за паркет." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: