Мнения и въпроси за хола
simeonov_74 - специалист
Здр. Искам,ако може да ми дадете някакви идеи за обзавеждане на хол, тъй като хич ме няма в естетическите изпълнения. Фантазията ми опира само до един ъгъл и една малка раздвижена секция и до там, а самата подредба на мебелите идея си нямам как да е.Хола е с размери 6,15 на 3,47 а на чертежа сам показал какво е разположението на вратите. Забравих да спомена че хола ще се използва и за спане. Благодаря предварително за отговорите.

Прикачен файл

HOL.JPG
HOL.JPG (12.66 KиБ) Видяна 16907 пъти
XpacTa - специалист
Ако може да уточниш и положението на радиатора (ако има такъв) примерно - под прозореца на терасата ли е? Под спане какво се има предвид - че трябва да има легло (единично, двойно?) или може примерно да се спи на сгъваем диван. Какъв телевизор имаш? За съжаление на мен диазйна не ми е силната страна, но ако никой друг не се отзове ще ти постна някакво решение. Тогава със сигурност ще се отзоват всички за да ме оплюят :-D

P.S. Какво точно имаш предвид под един ъгъл - решил си какво ще има в някой от ъглите или?!?
simeonov_74 - специалист
Радиатора е под прозореца. Става въпрос за двойно легло,а под ъгъл разбирам мебел в ъгъла с масичка, но не знам дали ще е практично да се мести масичката всяка вечер за да се разпъва този ъгъл, телевизора ми е обикновен с тенденция да го сменя с някакъв по съвременен, затова чакам всякакви идеи.
XpacTa - специалист
Ами аз това нахвърлях. За съжаление още като идея ми беше ясно че не е много хубава, но се надявам някой сега да вземе да я оплюе и да предложи по-добра.

Прикачен файл

hol.JPG
hol.JPG (24.18 KиБ) Видяна 16721 пъти
simeonov_74 - специалист
Това между ъгала и леглото какво е? Мисля че леглото трябва да се сгъва за да не заема много място. И с коя програма си го направил Това разпределение.
XpacTa - специалист
Ами някакви нощни шкафчета - за да не е залепено за радиатора. Ако ще се сгъва леглото не е ли по-добре директно диван, който става на легло? Само дето надали би желал да спиш на такова нещо за продължителен период от време. Не съм ползвал програма, защото на работа нямам инсталирани, ами просто пуснах един сърч за онлайн конфигуратори за стаи. Излезе това. Далеч е от идеалното, пък и ползва много ограничена база от мебели, но за бързо илюстриране е подходящо. Ако не ти се занимава с програми - най-добре си изрежи от хартия мебелите които искаш да имаш в стаята и си ги размествайте с жената/децата и си коментирайте. Така най-лесно ще ви дойдат идеи.

За сгъваемото легло проблема е сложен - всичките комерсиални решения са адски скъпи и като цяло подозирам че са доволно непрактични. Ще го сгъваш две-три седмици и накрая ще си остане вечно разгънато.

Единия вариант е да се прибира в стената:
Изображение
Това си е опасно, особенно ако имаш деца. По принцип има заключващ механизъм и се изпълнява с амортисьори, ама те не се знае кога ще решат да изпуснат (масълце по чаршафите... мммм...)

Другия вариант е да повдигнеш част от пода и леглото да се скрива под нея като чекмедже. Пак доста спорен вариант.

За третия вариант, който е леглото да седи на тавана и да се спуска от там няма да говоря - това ми се струва безумна глупост.

Последния вариант за който се сещам е ако имаш височина да повдигнеш леглото и да се качваш до него по стълбичка.
Изображение
Пак ми се струва глупаво, така че бих те посъветвал просто да купиш някакви възглавници и с тях да превръщаш леглото на диван.
simeonov_74 - специалист
XpacTa написа:
Ами аз това нахвърлях. За съжаление още като идея ми беше ясно че не е много хубава, но се надявам някой сега да вземе да я оплюе и да предложи по-добра.
Как Запази това. И аз направих едно разпределение с тази програмка но не зная как да я Запазя в компютара и да го пусна да го обсъдим
XpacTa - специалист
Ами с PrintScreen и след това в Paint. Не е баш запазване.

P.S. Не знам защо не се намесва никой по компетентен за да ти даде идеи.
simeonov_74 - специалист
Виж аз какво измислих, но не знам дали ще намеря подходящото разтегателно легло да пасва с ъгъла

Прикачен файл

hol1.rar
(919 Байта) Свален 983 пъти

Прикачен файл

hol.rar
(916 Байта) Свален 432 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
P.S. Не знам защо не се намесва никой по компетентен за да ти даде идеи.
Знам аз защо не се намесвам. Огромна стая, комплект с невероятна незаинтересованост. Знам, че има такива хора, но да срещна "наживо" ... човек, неспособен да различи нощното шкафче на скицата просто не заслужава усилията.
Майтапа настрана, дай подробности. Колко човека, какъв ръст, какво по дяволите правите в хола - гости ли посрещате, книги ли четете, секс и изобщо всичко. Има съществена разлика в дизайна на стая на двайсе годишен скейтър с 15 чифта торбести гащи и огромна колекция дискове и стая на стегнато младо семейство, например.

Тема "Идея за ХОЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: