Мнения и въпроси за хола
Здравейте,
Първо искам да благодаря на собствениците на сайта и на всички участници във форума за чудесното местенце, което заедно сте създали. Изчетох голяма част от статиите и форума - много полезни идеи, практични решения и информация. Благодаря ви!

А сега по моята тема. Наскоро се сдобих а апартамент, който искам да преустроя. Идеята ми е да се разшири кухнята за сметка на част от терасата. Да се премахне преградната стена между трапезарията и хола, като по този начин се създаде едно голямо просторно помещение. Все още обмислям варианта за камина с водна риза, за отопление на целия апартамент. Ще съм благодарен за всякакви мнения и идеи относно преустройството и най-вече за интериорното решение кухня-трапезария-хол. Смущава ме малко и факта, че като цяло апартамента е малко тъмен. Спрял съм се на идеята за окачен таван от гипскартон на две нива със скрито осветление.

Прикачен файл

ap_3.jpg
ap_3.jpg (48.11 KиБ) Видяна 11367 пъти

Прикачен файл

ap_2.jpg
Идея за преустройство
ap_2.jpg (22.55 KиБ) Видяна 11368 пъти

Прикачен файл

ap_1.jpg
Начално състояние
ap_1.jpg (39.72 KиБ) Видяна 11368 пъти
Ето и още малко картинки от проекта:

Прикачен файл

ap_7.jpg
ap_7.jpg (43.61 KиБ) Видяна 11360 пъти

Прикачен файл

ap_6.jpg
ap_6.jpg (47.2 KиБ) Видяна 11360 пъти

Прикачен файл

ap_5.jpg
ap_5.jpg (56.46 KиБ) Видяна 11360 пъти

Прикачен файл

ap_4.jpg
ap_4.jpg (61.85 KиБ) Видяна 11360 пъти
Започна се....
Ужас! Поизкъртихме няколко стени, малко плочки и ето какво се получи. Най-хубавото е че половинката се отказа от разширението към балкона. Ще мислим по въпроса за Г-образна кухня. За сега не можем да наместим уредите, но трябва да се получи, има достатъчно място.
Все още приемам идеи. (Докато не съм съборил още нещо :-D )

Прикачен файл

1420.jpg
1420.jpg (47.58 KиБ) Видяна 11148 пъти

Прикачен файл

1416.jpg
1416.jpg (57.87 KиБ) Видяна 11148 пъти

Прикачен файл

1414.jpg
1414.jpg (56.66 KиБ) Видяна 11148 пъти

Прикачен файл

1404.jpg
1404.jpg (53.69 KиБ) Видяна 11148 пъти

Прикачен файл

1403.jpg
1403.jpg (54.67 KиБ) Видяна 11148 пъти
masterval - майстор
Изглежда много креативно, каквото й да значи това, но ми се струва, че много средновековно е затворена кухнята. Аз бих и сложил огромен шубер, антрето към хола отпада, остават символични колони (те и носещи).
rockwall - майстор
май наистина са ви КЪТ прозорците - мисли нещо отсега
Emerald - модератор
==
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:17 am, променено общо 1 път.
единак - специалист
Не съм съгласен с Емералд. Френски прозорец към балкон не е най-практичното нещо на света - само се сети колко неща се натрупват с времето на тоя балкон... да са ти непрекъснато пред очите нещо не ми се нрави. Освен това се съмнявам да се увеличи значително притокът на светлина по този начин, при положение, че и самият балкон е затворен...май.
Относно къртенето. Аз лично бих преместил вратата на хола на стената от коридора/и объщаш отварянето надясно/ - така печелиш едно малко ъгълче полезно пространство, което обаче, ще ти отвори хола и кухнята много. Махаш стената, която остава между вратата и кухнята и си слагаш барплот или пък просто оставяш отворено към кухнята - съвсем ще ти се промени. Нямам веме да го чертая, извини ме за нескопосния едитинг.
Усвояването на терасата би помогнало много да се увеличи обема и да поразместят нещата по-функционално, но щом жената не дава, значи не)))

Прикачен файл

ap_2_450.jpg
ap_2_450.jpg (31.38 KиБ) Видяна 10957 пъти
Emerald,
На хола съседите му казват "вестибюл" - както и да се превежда :) Апартамента е 85 кв.м. първи етаж, над магазинно помещение. Изложението е изток (трапезария) запад (спалня). Мисля, че единак е прав относно френския прозорец към балкона. Още едно неудобство е, че блока е Г-образен и малко си надничаме "по съседски". Между другото, трапезарията не е чак толкова тъмна. Проблема е с частта където трябва да е хола, но пък там ще е кът за почивка и мисля че с добре подбрано изкуствено осветление ще се получи приятно. Надявам се.
Принципно сме решили как да изглежда кухнята. Тези дни ще се срещнем с консултант на фирмата която ще я прави. Ще кача схема на проекта когато имаме завършено виждане. Много ще се радвам ако намериш време за коментар и идеи по дизайна, както за кухнята, така и за цялото помещение.

единак,
Не става! Коридора е една плетеница от колони и трегери (нали така се казва). Не може да се бутне нищо. По същата причина се отказохме и от усвояването на терасата. Съседите са си разширили кухнята, но не е добре. А по въпроса за вратата на хола, все още не мога да реша накъде да се отваря - "и тако и вако". :)
prascho - майстор
Щом не може да се бутне нищо в коридора тогава вратата на хола да се отваря към коридора!!! Що ми се струва, че е сбъркана цялостната идея на ремонта. Аз бих обединил на първия чертеж спалната и хола в едно помещение обединяващо хол+трапезария+кухня, докат бившата трапезария и кухня в нова спалня. Гледам да избягвам колкото се може повече преходни помещения, а варианта с тази голям стъклопакет между бъдещия хол и спалня никак не ми хваща окото. Винаги трябва да ти е изрядна спалнята при наличие на гости щото се вижда всичко! Но аз съм консерватор и сигурно мисля доста старомодно, не ми обръщайте внимание.

Тема "Кухня-трапезария-хол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: