Бе т'ва "отмора и шеги", бре! Тука трябва да отмаряте, не да се товарите

Докато манипулирах темите си си оказал тук и вероятно почти на место.
манихеин,
Далеч не се имам за перфектен в БГ език, но не мога да не апострофирам, макар по-друга да ми беше мисълта. Приемам, че си прав за прякорите и вметката на доверие. Но дори тогава, грешките са поне ТРИ.
Като пиша за "ценз", гледам по-широко на писмения език - начин за обмен на мнения, разбираеми за аудиторията и НАЙ-ВЕЧЕ умение за съобщаване на основния смисъл.
В случая - въпррос: "-Какво правителство ни упралява?" (две правописни грешки - без съществено значение във "Вицове").
Отговор: -ПЕС, фес и Рудолф Хес! (две грешки).
По-доброто и смислово правилно (според мен) - (правителство) НА ПЕС, фес и Рудолф Хес!
Това "На" е третата грешката (стилова и смислова), която пропускаш и в следващия отговор.
Малко за "прякорите" - много весели и модерни в Нета. Ама, КАКЪВ е смисълът на посланията?
Не вярвам самият Чефо77 да е доволен, ако "Гея, Бея и Злодея" се заменят с други гей, бей и злодей, което наблюдавам в реалността и, за което пиша. В този смисъл, грешките вече са 6.
Подмяната на реалните проблеми с клишета (прякори) намирам за пагубно манипулативно (когато минават). За да не "минават" си треБе ценз.
И да, не започвам спор (така май се получи) - изразявам собствено мнение (и безпокойство) по един от проблемите, които половин година шестват шумно по улиците. Вслушвам се в "лозунгите" и вече се самоусещам природно тъп, че ПАК не виждам ГРАДИВНОТО - весел "пир по време на чума". За "Вицове" (тук) става, дори с грешките, ама ДОКОГА?
Ето, днес изпълзяха разните ....лози за да ни обяснят, че сегашните протести били "различни" от февруарските "на гладните". Е, кВо - гладните преядоха с оставката на Б.Б.? Ще станем Швейцария (Германия) с оставката на Орешарски?
Да връщам темата във "Вицове", ако кажете?
П.П. Чефо,
Нищо лично! Дано да се вижда от пространния ми пост.