• 1
  • 2
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
emil_v r - майстор
За власите ,циганите и техния български :o ясно . Защо забъркваш обаче турлаците , те не са ли чисти българи ? Доколкото знам са живели в Берковско и из Стара планина и са произвеждали вар, по римската технология. те нямат никакъв акцент, според мен де. Тия копанарите са си цигани , а циганите съм чул и оглеждал външно са две мн. различни раси . Едните са египтяни и си личат - с тънки устнии и прави носове,високи, дошли от Египет , а другите Индиици с характерния им вид. Те говорят дори стар хинди и разбират отчасти говора в инд. филми . Произхода на власите ми е мн. интересен и мисля че го знам . Има ли във форума некои циганин или влах да си признае :o че да коментираме циганските въпроси открито ?
emil_v r написа:
Ma ,Леонардо , po to4no Leonardo_vd , аз ценя особено твоите и на велси мнения и дано да не се обидиш нещо ,сега се е получила кат сръбска плескавица :o смес . Ти си си писал името латиница ,форума -пак смес напр.сам.бг от двете азбуки . после англииски думи -кликаи ,банер ,бгтоп. Само според мен , българския си е език за ядене и пиене , но не е технически език и в електрониката ,програмиране ,търговия, банково дело абсалютно нямаме тия термини. Лично за мен кирилица е 100 пъти по разбираема , но плавно това трябва да се промени и след години даже трябва да се криминализира като марихуаната. :o Толкова ли няма кои да ме подкрепи?
Няма кой да те подкрепи, щото пишеш глупости. Пък ако те прочетат децата ни, дето са зад граница и на всяка българска думичка се радват, може и да го отнесеш. Това, че не сме били технически език, не е вярно, просто ползваме чужди операционни системи на компютрите си, но не мисля че ще бъде все така. Латиницата ме уморява доста и освен това не мога да напиша всички букви, които са в нашата азбука на латиница.
Osiris - специалист
Обърнете се към историята преди "златния век" сме били двуезичен народ с много богове много битки са изгубени защото не е имало разбирателство между българи и славяни благодарение на кирилицата и езика ни сме оцелели през византийско и след тва турско робство задайте си въпроса как е оцеляла писменоста 500 години и защо :? езика ни и писменоста са уникални ако не се държим за тях ще се претопим в множеството етноси които сте обсъдили по горе ще пишем на латиница и ще говорим английски и какво българско ще ни остане :?
lyki - специалист
А стига сте размахвали идеологеми ,какви сме велики Българите , какъв език имаме и как не опазим ли си езика свършено е с нас като нация дрън дрън дивотий.Дето рекъл оня : ние бяло море и македония изтървахме та сме седнали сега да си даваме кураж. Като сме толко ербап защо най успелия ни политик е ТУрчин?Защо МП е руски възпитаник? Защо третия лидер в 3-та коалиция е с неиззяснено гражданство но нее Българин ? Защо най успелия български изпълнител е един збъркан циганин?Защо най гледаните ни телевизий не са с БГ собственици ? И още много защо които не са в полза на БЪлгарското ни А,Б...Е искаме или не искаме света се глобализира ,границите се размиват,добре е да се приобщим и ние към космополитните хора. А иначе от родолюбие и национализъм нямаме равни на себеси , но като обърна очи назад и гледам настоящето не намирам моменти в които да сме ги отстоявали чак толкова ревностно.
Osiris - специалист
Да ако погледнеш внимателно в близкото минало е направо плачевно положението http://www.dnes.bg/article.php?id=29668 ето ти едно истинско дете на демокрацията изводите ги оставям на вас :wink:
но все си мисля че политиците са ни продажни но тва си е мое лично мниние :?
world_explorer - специалист
Реално ако погледне човек тука сме все хайдути и крадци. Някой от вас да е с оригинален уиндос. Даже и в космоса летят хайдути на златната плоча на американците. А относно кирилицата че и тя е крадена :lol: Не съм сигурен но истинската кирилица няма нищо общо с това което пишем в момента. Едва учениците им я правят такава и то каква същата като гръцката с някой символ повече или малко поиначен. Абе в сегашният си вариант е крадена от гърците. :evil:
крум - специалист
1. Аз (съм с не-краден прозорец).
2. Погледнете го от другата му страна - на мен ми е по-удобно и приятно да чета постове на чист български език. Поради тази причина и пиша на такъв (ползвайки кирилица) и се старая (не прекалено много) да пиша граматически коректно, за да може на хората, когато четат моите писания, да им е приятно и удобно.

3. Мразя да вземам участие в такива дискусии...
  • 1
  • 2

Тема "За и против кирилицата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: