• 1
  • 2
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Palawnik - специалист
Няма да сме ние, ако не оспамим някоя тема :lol:
romanpm - майстор
Отговорът е че господата Историци се събрали незнайно кога и решили НУЛЕВАТА година да не се брои за да е по лесно :)
Justy - майстор
romanpm написа:
Отговорът е че господата Историци се събрали незнайно кога и решили НУЛЕВАТА година да не се брои за да е по лесно :)
Не е точно това - едно бебе на 8 месеца - на колко години е ? То кара осмия месец от първата година. Когато стане на 12 месеца - навършва 1 година. И се пие по тоя повод :wink:
engineer - специалист
След кратка справка с историци и аз бях убеден че нулевата година не се брои, т. е след година 1 пр. Христа следва година 1. Излиза че на 59 години се е споминал. Какво ти разбират историците от математика...? та така са го измислили, ама е факт. :?
Харалампи - специалист
romanpm написа:
galin.com написа:
какво е това твърдо тяло /начертай го / което плътно преминава през кръгъл , квадратен и триъгълен отвор !?

Не мога да го начертая но това е дим. :)
Може ,можееее ! :)
Триизмерна проекция , нали така се казваше . :-D

Това тяло в първият момент не можах да си го представя, но после се сетих на какво ми прилича - на малко поизстискана паста за зъби. За тези на които им е трудно да си представят тялото да намерят една тубичка ама алуминиева да я поизстискат докато стане толкова дълга колкото е диаметъра и те това е. Само трябва да си представят че челото не е конус а права линия.
galin.com - специалист
Аз все още не възприемам отговора на задачата. :? Как онова тяло минава плътно според условието ?
Харалампи - специалист
galin.com написа:
Аз все още не възприемам отговора на задачата. :? Как онова тяло минава плътно според условието ?
Земи пастата за зъби. Може да не я изтискваш тогава вместо през квадрат ще мине през правоъгълник, ама нали всъщност квадрата е частен случай на правоъгълника, така че няма чак такова значение. Сега я вдигни на нивото на очите с капачката надолу (може и на горе). Завърти я около остта и докато видиш правоъгълник. След това я завърти на 90 градуса и ще видиш нещо като равнобедрен триъгълник поне в края срещуположен на капачката. А сега я завърти с капачката към теб и ще видиш кръг. Сега стана ли ти ясно? А по въпроса за това колко плътно ще мине ... ми то не е като оная работа снощи ...
galin.com - специалист
Ммм да това го схванах още в началото, само плътното ми бяга и то стана ясно защо.
Задачката е малко некоректно зададена.
"какво е това твърдо тяло /начертай го / което плътно преминава през кръгъл , квадратен и триъгълен отвор !?"
По скоро въпроса трябва да е: Как изглежда това тяло ?

Между другото, тази фигура дали си има име ?
Цлиндър с изродена основа в отсечка. :lol: :lol: :lol: Може би.
Justy - майстор
:lol: Прокарва се по трите оси - по една не става :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Задачки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: