• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
gogo7777 - майстор
съб мар 15, 2025 11:23 amDundyTheCroc написа:
Смеем се ние, ама ако бяха направили един хубав музей на комунизма сега пак щеше да е такава опашката, ама от западняци, плащащи с евраци, същото важи и за чинията на Бузлуджа.
Да направят. Дори идеята е много добра :thumbs:
Що се отнася до Мавзолея, кому бе нужно да се изсипе тонове бетон насред автентичния център на София. На пет крачки оттам е археологическият музей......да му бяха изложили кокалчетата на "вожда" там. :lol:
nikolson - майстор
То, ако имаше келепир, някой червен др0гар щеше вече да седи на стола и да къса билетчета (на Бузлуджа, напр.).
DundyTheCroc - майстор
съб мар 15, 2025 12:29 pmnikolson написа:
То, ако имаше келепир, някой червен др0гар щеше вече да седи на стола и да къса билетчета (на Бузлуджа, напр.).
Чакай сега, ти искаш с трици маймуни, ако не беше разграбено всичко щеше да има за какво да се късат билетчета.
Достъпа до Бузлуджа е сравнително лесен, подобно „1300 години България“ над Шумен.
Водих щерката миналото лято- имаше си посетители доволно.
kozl - майстор
съб мар 15, 2025 11:13 amgogo7777 написа:
Видел съм бая....и партизани и псевдопартизани.
Пирамиди в град още не съм видел :)

Иначе и аз съм се редил на опашка да видя "фараона". Под строй на културно мероприятие. Даже и цветя трябваше да носим.

:drinkers:
Къде па си видел партизани :? Псевдото беа паплач, оти имаше облаги. Я са като спреа облагите никой не сака да е псевдо партизан :-D
Всъщност да - сетих се :razz: На всеки колометър, там дека и я съм ги гледал :lachtot:

Значи не си бил в Лувъра в Париж :?

Изображение

И я съм носил и цветя и знамена и плакати пред мавзолея :-D поне еднаж годишно и при тва на мнооооооооо по-гоуема опашка от манифезани :weedman:
Последна промяна от kozl на съб мар 15, 2025 12:54 pm, променено общо 2 пъти.
kozl - майстор
съб мар 15, 2025 12:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Достъпа до Бузлуджа е сравнително лесен, подобно „1300 години България“ над Шумен.
Достъпа е лесен до Върха и гледката си заслужава.
Посетители къде?
Аз като бях заключено навсякъде и вътре мъртвило.
А в Хеопсовата пирамида пускаха во некво ограничено тунелче срещу заплащане, ама немаше време за оглед :)
съб мар 15, 2025 12:53 pmkozl написа:
съб мар 15, 2025 12:38 pmТрифон П.Трифонов написа:
Достъпа е лесен до Върха и гледката си заслужава.
Посетители къде?
Аз като бях заключено навсякъде и вътре мъртвило.
А в Хеопсовата пирамида пускаха во некво ограничено тунелче срещу заплащане, ама немаше време за оглед :)
Ако се направи, би могло да има посетители, респективно приходи от туризъм.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Приходите от туризъм рядко са финансово положителни
Но тази територия, управлявана и ползвана от селски парвенюта...
Добавям - отказът на България да е домакин на сесия на Юнеско... Абсолютна дълбока простотия. Култура, история, изкуство, спорт, това са лицата на една нация, на една държава. Сега, за света, България, ние, сме само циганите в Германия...
Последна промяна от n_a на съб мар 15, 2025 6:26 pm, променено общо 1 път.
nikolson - майстор
Като комерсиален обект нито Бузлуджа, нито мавзолея не могат да функционират. Аз залагам, че те никога не са постигали положителен финансов резултат, защото ако имаше такъв, пропагандистите, които прокарват тезата, че ще сме щели "да скубим пари" от тях, щяха да извадят пример от годините преди 1989, когато посетителите бяха водени под строй. Те никога и не са замисляни като такива. Имаха единствено религиозно-пропагандна функция, каквато продължават да имат.
hidrazin - майстор
Общо взето е доста опростенческо да се мисли или по-точно да се прави опит за втълпяване на грешни ... размишления.
Положителния финансов резултат не се изразява само и единствено от посещенията.
Положителния финансов резултат ще дойде от хотели, хижи, заведения, магазини, включително такива за сувенири ... разположени наблизо.
Конкретните обекти отдавна са загубили функцията си на комунистически монументи.
Просто едни пропагандисти се смениха с други, с не по-малко престъпни, задни мисли. :)
СПРАВКА - концентрационните лагери Дахау и Аушвиц са превърнати в мемориални комплекси.
Така че да, могат да функционират и да носят ако не огромни преки приходи, то биха носили големи косвени приходи за България.
За разлика от тях, примерно "Исторически парк" няма вариант да носи някакви финансови резултати за България.
Още по-малко пък "Паметник на американските летци бомбардирали София" ... :shock:
:partyman:
P.S. Преди няколко години 10-тина китаеца дойдоха при нас - посещение по договор.
Чудехме се къде да ги заведем да разгледат. За Бузлуджа съвсем бях забравил.
Да ама те знаели от някъде. Та в свободното си време взели че го посетили.
После с въодушевление ми показваха телефоните си натъпкани със снимки от Бузлуджа.
А аз си умрях от срам...
Тааа... не обръщайте Фнимание на новите пропагандисти опитващи се (неуспешно) да пренапишат историята на България.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 19

Тема "Ако не беше истина, щеше да е голям майтап" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: