Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
hidrazin - майстор
нед юли 14, 2024 9:58 pmDundyTheCroc написа:
Не съм намерил още инфо стандартен мерник ли е ползвал или оптичен.
Според снимките не е използвал оптика.
Имам и други ама не са за показване - те са когато вече е отстрелян.

Прикачен файл:
Стрелецът.png

:partyman:
P.S. За авджиите ще пиша после или по-скоро утре.
Сега само накратко и без умисъл да обидя някого.
Авджия е необходимо но съвсем не достатъчно условие някой да се причисли към стрелците.
И въобще недостатъчно той да бъде "познавач" на оръжията.
Още по-по-малко на армейските. Авджиите да си гледат зайците и пъдпъдъците - и за двата вида даже не ти трябва оръжие за да ги уловиш... :)
Djack - специалист
пон юли 15, 2024 1:03 amhidrazin написа:
....
Сега само накратко и без умисъл да обидя някого.
Авджия е необходимо но съвсем не достатъчно условие някой да се причисли към стрелците.
И въобще недостатъчно той да бъде "познавач" на оръжията.
Още по-по-малко на армейските. Авджиите да си гледат зайците и пъдпъдъците - и за двата вида даже не ти трябва оръжие за да ги уловиш... :)
Аз специално не се обиждам! Авджия много отдавна не се припокрива с общоприетия образ на "дядка с тек (едноцевка)" и шепа патрони с хартиени гилзи!
Когато говорим за нарезно оръжие, те са идентични на 99% с армейските, като изключвам автоматичните, които не са предмет на разговор, тъй като говорим за прецизност на изстрела! Аз за другите не мога да говоря, но лично за себе си, имам самочувствието че поназнайвам нещо за оръжията, било то ловни или армейски!
MamaMy - майстор
пон юли 15, 2024 12:54 amDjack написа:
Къде са тия факти за повторяемост? На всяка една пушка (автомат) ако и хвана цевта в менгемето, ще направи група, ама тука става въпрост за съвкупност от чаркове, повечето подвижни! Точно за това, подобен тип оръжия не се водят годни за прецизна стрелба. Като искаш повторяемост, си взимаш болтова карабина. Добре прострелян калашник с оптика няма! Има , ама по филмите. Репутацията и участието му по всички световни конфликти се дължи на дуракоустойчивоста му, на ниската му цена и на евтиния и достатъчно разпространен боеприпас. Същото се отнася и за AR-15....Да не вземе някой да ме обвини в пристрастие!
:-D Какъв е тоя мощен патрон бе друже? Дето пробива релси? :-D :? :-D
При първи изстрел няма значение колко чарка ще се раздвижат. Всичко се случва едва ли не след като куршума напусне цевта. Фатално е за втория изстрел и то ако си в автоматичен режим. В единичен режим и при наличие на време за ново прицелване почти няма разлика. Все пак говорим за 100м не за 1500 или 3000.
Заряда на Калашниковия патрон сравнен с кал.223 Ремингтон е значителни по-голям. .223 е по-бърз само поради по-малкия габарит. Относно пробивност чак за релса не знам. Знам за тръбите на мишените на полигона до мен. Приличат на швейцарско сирене.
За релса съм сигурен за дъртата Малинхера. За дотук изброените имам наличности за проби освен за AR-15. Осигурете оръжието и правим тестове веднага. Както казах полигона ми е на 5км.
Последна промяна от MamaMy на пон юли 15, 2024 2:33 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Убаво. Ама не сега...
Жокер за часовете сън:
Предмет на разговора са точно използваното полуавтоматично оръжие и коментарите "Ако беше калашник".
И двете оръжия са масови както в САЩ, така и съответното в Русия или като и да е там.
Оръжията дето са "прецизни" не са тема на разговор в случая. Такива не са използвани... :)
P.S. И малко да разлаем кучетата... :-D

Прикачен файл:
Дупка.png
MamaMy - майстор

То имало готови сравнителни клипчета. Няма нужда да се потим :-D
пон юли 15, 2024 2:07 amhidrazin написа:
P.S. И малко да разлаем кучетата... :-D
Дупка.png
Може да не е дупка, а от притеснение да му е прокапала писалката :lol:
DundyTheCroc - майстор
Много задълбавате за оръжието, на 130 метра при добър стрелец и AR-15, и Калашник ще свърши работа. В случая дори 20 годишен без опит и с не знам колко диоптъра щеше да отнесе на чичо Дончо главата ако не я беше завъртял. Нещо друго обаче повдига повече въпроси, защо службите и полицията оставиха стрелеца спокойно да се разположи на покрива дори след като присъстващите на събитието хора го видяха и сигнализираха за това?
https://twitter.com/i/status/1812657793591107899
Киррил - специалист
пон юли 15, 2024 9:39 amDundyTheCroc написа:
Много задълбавате за оръжието, на 130 метра при добър стрелец и AR-15, и Калашник ще свърши работа. В случая дори 20 годишен без опит и с не знам колко диоптъра щеше да отнесе на чичо Дончо главата ако не я беше завъртял. Нещо друго обаче повдига повече въпроси, защо службите и полицията оставиха стрелеца спокойно да се разположи на покрива дори след като присъстващите на събитието хора го видяха и сигнализираха за това?
https://twitter.com/i/status/1812657793591107899
Излиза, че прословутите възхвалявани в повечето филми хамерикански служби са въздух под наляган, това е видно от стрелбата по над 20 техни президенти, не споменавам убитите. Седемнадесет секунди след първите изстрели се чу последният изстрел. Толкова много хора са видели стрелеца преди да стреля, само службите са си затворили очите и са гледали на другата страна в изчакване да стреля и после да го убият. Убит е от стрелец на местната полиция а не на Фрб или секретният им сервиз носещ понички.
Относно дупката от куршум на сакото на Тръмп - прилича ми на фотомонтаж.

п.с.
Много ми е интересно с какъв акъл този младеж се е качил на видимо място, без да се крие или предпазва, на явен показ и видимост да стреля с ясното съзнание, че ще бъде убит. Минават 17 секунди докато бъде убит. Баща му е психолог, не е просто момче - отличник т.е. можел е ясно да знае за последствията.

Прикачен файл:
Snap6.jpg
Snap6.jpg (72.66 KиБ) Видяна 841 пъти
пон юли 15, 2024 9:39 amDundyTheCroc написа:
Нали знаеш- Елвис е жив.

Добре, така да е!
Тогава, за кого работят службите им?

За да разчита на пушка без оптика, това сукалче трябва да е доста подготвено.
Как да повярвам в това, след като се е наместил като бифтек на витрината?
DundyTheCroc - майстор
Не ги знам за кого работят, ама тълпата си го гледаше как спокойно се настани и стреля. Колко е подготвен не мога да кажа, като стрелец може да има много опит, като снайперист и убиец едва ли.
Всички знаем, че Елвис е жив, държи бара The Domain of The King и има розов космически кораб :-D
hidrazin - майстор
пон юли 15, 2024 10:10 amКиррил написа:
Относно дупката от куршум на сакото на Тръмп - прилича ми на фотомонтаж.
Разбира се че не е фотомонтаж. Друг е въпроса дали е дупка... :-D

Тема "Клипчета! (... напишете резюме на постнатите линкове)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: