• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit - майстор
DundyTheCroc - майстор
Със зам. министър като тази просто няма как да не достигнем нови висини в образованието:
http://www.economic.bg/bg/news/6/robinz ... hdame.html
Krass - майстор
Богатите също плачат.
hidrazin - майстор
изгаряне след екстремно селфи върху локомотив
Селфита, сураттефтер, простотия, липсващи първи 7 години, срината образователна система ....
Абе 25 години назад. Ако не е назад то е в страни.
:partyman:
Chefo77 - майстор
Веднага да се подведат под отговорност:
Министъра на транспорта;
Шефа на БДЖ;
Началника на гарата;
Всички, които са управлявали влака в последните 2 години,
Кондукторките за последните 12 месеца;
Чистачките за последните 6 месеца;
Бай Пею с куцото магаре, дето стои на оная бариера всеки път и маха - за всеки случай;
.
.
.
само и само да не се пипа невинното детенце, което е решило да се покекне там горе, за да си направи тъпа снимка с умен телефон на майка си у оная работа ...
Дано оцелее и следващия път да помни ...
inspo - майстор
Малко хора се замислят (децата пък още по малко), че от жиците на влака може да ги удари волтова дъга.
Аз го научих това преди години пак от подобен случай. Мисълта ми е, че трябва превантивно да се обясняват тия неща в училище, защото пишлеметата знаят, че е опасно да се качват, но не знаят от какво да се пазят.
Lisko - майстор
Показателни за моралния упадък са безсърдечните коментари под статията.
По всяка вероятност, много малко деца на тия години биха се замислили, че 1 метър е опасно разстояние от жицата.
Това НЕ СЕ учи в училище, не се е учило и преди "демокрацията". Просто е малко популярен факт, който и родители и учители пренебрегват да учат децата, тъй като обикновено никой не се катери по влакове и следователно е излишно знание. Да ама не.
Помня че кат много малък баба на село ме е плашила колко опасни са далекопроводите ("едно дете се покатерило и се изпекло като кюфте").
А в ученическа възраст ме е удряло ток в асансьора при затваряне на металната врата (а другата ръка на металната касичка дето се пускаше по една стинка).
Иначе съгласен, че образователната система е срината.
hidrazin - майстор
Lisko написа:
По всяка вероятност, много малко деца на тия години биха се замислили, че 1 метър е опасно разстояние от жицата.
Това НЕ СЕ учи в училище, не се е учило и преди "демокрацията". Просто е малко популярен факт, който и родители и учители пренебрегват да учат децата, тъй като обикновено никой не се катери по влакове и следователно е излишно знание.
Да ама не.
учебна програма по човекът и природата за VI клас
Една от целите на предмета е да се формира отговорността на всеки към собственото здраве.
В същата тази програма има има Ядро 2 - Електричество, и Стандарт 3.
Там се назовават условията и ефекта от действието на електрическия ток върху човека и правилата за защита от токов удар.
Та явно учебната програма сега не е променила много от времето преди "демокрацията".
В тази връзка когато бях 6-ти клас ни водиха в близката подстанция и доста добре ни обясниха много неща.
Основно това колко е опасно да си играеш с тока. Показаха ни стълбовете, жиците, изолаторите...
Ма то много трудно да направиш аналогия между стълб за високо напрежение с опънатите жици и стълб от ЖП мрежата.
Това с подстанцията явно ми е направило огромно впечатление след като го помня след тоооолкова много години.
И не, никога не съм си и помислял дори че мога да се катеря по влакове.
:partyman:
fbr - майстор
Lisko написа:
Напротив, ако не е опасно, няма да е толкова атрактивно. Като поотраснат, сигурно не се научават, че е опасно да караш с висока скорост, или пил, или дрогиран.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: