Със зам. министър като тази просто няма как да не достигнем нови висини в образованието:
http://www.economic.bg/bg/news/6/robinz ... hdame.html
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit
- майстор
1065 мнения в "Ако не беше истина щеше да е смешно...."
DundyTheCroc
- майстор
hidrazin
- майстор
изгаряне след екстремно селфи върху локомотив
Селфита, сураттефтер, простотия, липсващи първи 7 години, срината образователна система ....
Абе 25 години назад. Ако не е назад то е в страни.

Селфита, сураттефтер, простотия, липсващи първи 7 години, срината образователна система ....
Абе 25 години назад. Ако не е назад то е в страни.

Chefo77
- майстор
Веднага да се подведат под отговорност:
Министъра на транспорта;
Шефа на БДЖ;
Началника на гарата;
Всички, които са управлявали влака в последните 2 години,
Кондукторките за последните 12 месеца;
Чистачките за последните 6 месеца;
Бай Пею с куцото магаре, дето стои на оная бариера всеки път и маха - за всеки случай;
.
.
.
само и само да не се пипа невинното детенце, което е решило да се покекне там горе, за да си направи тъпа снимка с умен телефон на майка си у оная работа ...
Дано оцелее и следващия път да помни ...
Министъра на транспорта;
Шефа на БДЖ;
Началника на гарата;
Всички, които са управлявали влака в последните 2 години,
Кондукторките за последните 12 месеца;
Чистачките за последните 6 месеца;
Бай Пею с куцото магаре, дето стои на оная бариера всеки път и маха - за всеки случай;
.
.
.
само и само да не се пипа невинното детенце, което е решило да се покекне там горе, за да си направи тъпа снимка с умен телефон на майка си у оная работа ...
Дано оцелее и следващия път да помни ...
inspo
- майстор
Малко хора се замислят (децата пък още по малко), че от жиците на влака може да ги удари волтова дъга.
Аз го научих това преди години пак от подобен случай. Мисълта ми е, че трябва превантивно да се обясняват тия неща в училище, защото пишлеметата знаят, че е опасно да се качват, но не знаят от какво да се пазят.
Аз го научих това преди години пак от подобен случай. Мисълта ми е, че трябва превантивно да се обясняват тия неща в училище, защото пишлеметата знаят, че е опасно да се качват, но не знаят от какво да се пазят.
Lisko
- майстор
Показателни за моралния упадък са безсърдечните коментари под статията.
По всяка вероятност, много малко деца на тия години биха се замислили, че 1 метър е опасно разстояние от жицата.
Това НЕ СЕ учи в училище, не се е учило и преди "демокрацията". Просто е малко популярен факт, който и родители и учители пренебрегват да учат децата, тъй като обикновено никой не се катери по влакове и следователно е излишно знание. Да ама не.
Помня че кат много малък баба на село ме е плашила колко опасни са далекопроводите ("едно дете се покатерило и се изпекло като кюфте").
А в ученическа възраст ме е удряло ток в асансьора при затваряне на металната врата (а другата ръка на металната касичка дето се пускаше по една стинка).
Иначе съгласен, че образователната система е срината.
По всяка вероятност, много малко деца на тия години биха се замислили, че 1 метър е опасно разстояние от жицата.
Това НЕ СЕ учи в училище, не се е учило и преди "демокрацията". Просто е малко популярен факт, който и родители и учители пренебрегват да учат децата, тъй като обикновено никой не се катери по влакове и следователно е излишно знание. Да ама не.
Помня че кат много малък баба на село ме е плашила колко опасни са далекопроводите ("едно дете се покатерило и се изпекло като кюфте").
А в ученическа възраст ме е удряло ток в асансьора при затваряне на металната врата (а другата ръка на металната касичка дето се пускаше по една стинка).
Иначе съгласен, че образователната система е срината.
hidrazin
- майстор
Lisko написа:По всяка вероятност, много малко деца на тия години биха се замислили, че 1 метър е опасно разстояние от жицата.Да ама не.
Това НЕ СЕ учи в училище, не се е учило и преди "демокрацията". Просто е малко популярен факт, който и родители и учители пренебрегват да учат децата, тъй като обикновено никой не се катери по влакове и следователно е излишно знание.
учебна програма по човекът и природата за VI клас
Една от целите на предмета е да се формира отговорността на всеки към собственото здраве.
В същата тази програма има има Ядро 2 - Електричество, и Стандарт 3.
Там се назовават условията и ефекта от действието на електрическия ток върху човека и правилата за защита от токов удар.
Та явно учебната програма сега не е променила много от времето преди "демокрацията".
В тази връзка когато бях 6-ти клас ни водиха в близката подстанция и доста добре ни обясниха много неща.
Основно това колко е опасно да си играеш с тока. Показаха ни стълбовете, жиците, изолаторите...
Ма то много трудно да направиш аналогия между стълб за високо напрежение с опънатите жици и стълб от ЖП мрежата.
Това с подстанцията явно ми е направило огромно впечатление след като го помня след тоооолкова много години.
И не, никога не съм си и помислял дори че мога да се катеря по влакове.

fbr
- майстор
Lisko написа: По всяка вероятност, много малко деца на тия години биха се замислили, че 1 метър е опасно разстояние от жицата.Напротив, ако не е опасно, няма да е толкова атрактивно. Като поотраснат, сигурно не се научават, че е опасно да караш с висока скорост, или пил, или дрогиран.
Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература