• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
hidrazin - майстор
velsi написа:
... Ела да видиш тука как стъпи ли пешеходец на платното и всичко спира...
Това тука къде е? Щото ако е за там дето си мисля, и други неща се виждат.
Или бъркам, Маями не се намира на територията на ХВАЩ? :-D
Или викаш - далеко ми е, чак от другата страна по диагонал?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EJNxMS7Pi38[/youtube]

:partyman:
velsi - Почетен майстор
toolegittoquit написа:
Ще питам и теб - каква е гаранцията...
Добре. Казва се статистика. Колко известни случая има в България за последната година на хора скочили умишлено пред автомобил? За последните 10 години? За 50?
Не казвам, че не е възможна такава ситуация, но твърдя, че това не е масова практика. Сядайки зад волана на автомобил ти поемаш отговорността да пазиш здравето и живота на всички останали, както и имущестото им. Отговорност, която в България често се омаловажава. Знаеш ли тука как се минава през кръстовище на зелен светофар? Прибливаваш, бутваш леко спирачка, за да намалиш, така че ако светне жълто да си в готовност да спреш. Така ги учат на шофьорските курсове и много хора вивдам да го правят. Приближавайки пешеходна пътека ти приближаваш потенциално конфликтна точка. Твое задължение е да предприемеш всички възможни действия да не се достигне до конфликт. А ако на пътеката има пешеходец съответно да го пропуснеш. Ако някой е решил да си слага край на живота и реши да скочи под колата ти, това обикновено е доказуемо и тогава не е твой проблем. Ако ти, с действията си, не си бил причина за случилото се, никой нищо няма да ти каже.
И тука идват на място камерите. Другото, срещу което негодуваш. Щото ако не дай си боже няма свидетели... Тука камери има на почти всяко възможно кръстовище. И никой не страда от това. Но ако нещо кофти някога се случи от тях може да има само полза.
velsi - Почетен майстор
hidrazin написа:
Това тука къде е?
Това "тука" е където аз в момента живея и което виждам с очите си. Естествено е да има нарушители. Навсякъде има. Предполгам си даваш сметка колко голяма е тази държава и колко хора и колко автомобили се движат във всеки един момент. Иначе отношението ти вече го разбрахме всички, няма нужда да ни го натрапваш повече.
toolegittoquit - майстор
velsi написа:
...Сядайки зад волана на автомобил ти поемаш отговорността да пазиш здравето и живота на всички останали, както и имущестото им.
Не е важно колко случая има. Ако ще да са 1 на 1000. Все може ти да си "късметлията". Сядайки зад волана никак не поемам отговорността да пазя всеки олигофрен, който ми скача под гумите като самоубиец. Сядайки зад волана аз поемам отговорността да спазвам ЗАКОН и да управлявам МПС спрямо тоя ЗАКОН. Така пише в тоя ЗАКОН. Ако друг направи ГАФ, като не спазва тоя ЗАКОН - не е мой проблем.
Не знам какво учат там, тук се учи, че от кръстовище трябва да се изнесеш максимално бързо, същевременно безопасно. Нямаш работа да се моткаш из кръстовището, защото и други стоят - тебе чакат.
hidrazin - майстор
Е, разбира се че се шегувах. Естествено че навсякъде има нарушители, включително и там където си ти.
Но пък у нас с пешеходците понякога направо е кошмарно. И с велосипедистите също.
И отговорността за здравето на всички не е отговорност само и единствено на шофьора.
Или поне не трябва да е така. Пешеходецът също трябва да носи своята отговорност.
Масово пешеходци пресичат на червено, масово преминават на не обозначени места, масово прескачат огражденията направени именно с тази цел...
P.S. За кое отношение става дума, към пешеходците? :?
velsi - Почетен майстор
За отношението ти към Америка и политиката им спрямо останалия свят ставаше дума.
hidrazin - майстор
Ааааа.... Че то е ясно и няма как да бъде друго. Както е ясно и на останалия свят...
Както и да е де. В тази тема не ми се иска да намесваме отношенията си към ... тази държава.
Просто ти каза че всички спирали ако пешеходец стъпи на улицата. Показах че не е така.
Друг е въпроса ако си имал в предвид Рентън. Сега не ми се рови за камери там...
nikolov333 - майстор
И в Париж е така..светне ли зелено, колите се изнасят по най-бързия начин, обаче пешеходец, ако стъпи на асфалта без значение дали е на червено, направо спират на място без значение, колко близо е колата зад тях.. :rock:
Pooh - майстор
toolegittoquit написа:
Сядайки зад волана аз поемам отговорността да спазвам ЗАКОН и да управлявам МПС спрямо тоя ЗАКОН.
Тинки, в тоя Закон пише, че си ДЛЪЖЕН, при наближаване на пешеходна пътека, да намалиш, с готовност за спиране. Спри да носиш вода от 10 кладенеца - няма оправдание, за нарушаване на Закона. Рано или късно, ще започне монтиране на камери и на такива "разбирачи" като теб, ще им бръкнат където най-много ги боли - в джобчето!
Chefo77 - майстор
velsi написа:
toolegittoquit написа:
Ще питам и теб - каква е гаранцията...
Добре. Казва се статистика. Колко известни случая има в България за последната година на хора скочили умишлено пред автомобил? За последните 10 години? За 50?
Ами ето - доказателството, че нямаш представа какво е ТУК. Точно преди 10-ина години нашумя този вид рекет от страна на малцинствата - или ще се спънат и паднат точно пред колата ти, или ще изскочат между спрели автомобили, за "да ги удариш", или дори ще си хвърлят детето пред колата ти. Задължително има още един от етноса с тях (за доказателство, за крясъци и предизвикване на внимание) и задължително на оживено място, за да има по-голям ефект. И каква е целта ли? Обезщетение. За да не викат КАТ, да си платиш, за да нямаш разправии. Черно на бяло статистиката показва единични случаи, реалността обаче е съвсем различна.

А за кадрите от клипа на Хидразин - показват освен, че има неуважение от страна на автомобилистите, неспазване и от страна на пешеходците - единици минаха ПО пешеходната пътека. Но изобщо сякаш клипът е манипулиран, ТАМ изобщо не се случват такива работи, нали?
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: