• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
И каква връзка имат заплатите с това дали колата ти е достатъчно адекватна?
Заплатите имат връзка с това колко е адекватен животът в страната. Няма как да поставиш едновременно две условия - тотална липса и безхаберие от страна на публичният транспорт И "пари няма" и да очакваш от комбинацията да получиш нещо друго от това, което виждаш тук.
Освен ниските заплати, изключително високите цени и липсата на транспорт, всичките ремонти си ги плащат гражданите. Счупят си колата в дупка, иде КАТ пише ти глоба, а после си плащаш и ремонта на джантата или окачването сам. Никой не те и обезщетява и стотинка. При условие, че си си платил винетка, данъци - всичко.
Аз лично със 150 в града не съм карал и само 2 пъти съм минавал на червено.
Да, ниското заплащане като Генерална константа за страната води до много от нещата, които виждаме. Включително озверели хора и тотална чалга простотия. Истината е, че има нещо, което му викат "Пирамида на Маслоу". А и колкото много или не лично аз да взимам, аз си поставям сравнения не с България, а с Европа. И не ми харесва, че ще изплащам на лизинг кола с години, докато на 2000км на запад кола се купува с 4-5 месечни брутни заплати. И че само тука я има тъпотията да си купиш лаптоп на кредит, защото нямаш 900-1000лв кеш на куп.
ИСТИНАТА е, че никъде не съм споменал за мене си. Недоволен съм като цяло от условията в страната за всички. И колкото и много да печелиш, същият на 2000км на запад, дори и някой негър, индиец или циганин - печели повече с просене и хвърляне на чували с цимент. Еб*м ти и образованието, като получаваме колкото средностатистически берач на ягоди.
Та, истината е, че и 10 ТЮВ МУФ ТУФ да направите, ще намалите броя на движещите се автомобили до бате Бойко и неговата свита, както и кметовете на някои общини, които си купуват коли с нашите данъци. Просто защото дори и общественият транспорт се движи с технически неизправни превозни средства, аз съм давал пример и ще продължавам да давам с такова средство, в което веднъж се качих(в последните 5 години) и то беше БЕЗ СПИРАЧКИ. Как ли щеше да спре на случайно и внезапно изскочил пешеходец? Ще направите така, че полузаконни ще се движат разни нередовни средства, които минават преглед по съмнителни начини. Защото хората нямат алтернатива и ако си мръднеш дупето от Варна, ще разбереш че транспорт няма.
Kirilpm - специалист
Знам,Тинки,знам,живота е гаден,алтернатива няма,като ти посочат алтернативата и тя е гадна,рейсовете без спирачки,заплатите малки,а аз ще стана милионер ако се натегнат прегледите.Ами не няма да стана,ще се случи като на запад,примерно форд като твоя се води тотал щета,понеже ремонта струва повече от форда и заминава за България,куцо кьораво и сакато ще почне да се вози в градския транспорт или да ходи пеша,ако не му е твърде наложително да се качи на кола,понеже на кафенце с колата не е нещо от първа необходимост.И преди да гледаш в паничката на другите се запитай колко плащат,данъци,такси,храна,дрехи,услуги.Ако не ти се ходи надалеч разходи се до съседна Гърция,те са жив пример за изкуствено надут стандарт на живот и обърни внимание на цените.
Chefo77 - майстор
Напротив, има кой да те обезщети. Нарича се застраховка КАСКО и някои хора си правят. Тогава, когато извикаш КАТ и сие, ти правят протокол и застрахователите плащат. После те ако искат, се занимават със съдилищата. Сега - знам, че за теб застраховка е мръсна дума и всички застрахователи са долни твари, целящи само да те изсмучат (не в сексуален смисъл), но това е правилния начин. Така действат по широкия свят, с който винаги се сравняваш по доходи, но не и по данъци или пък качество на продукцията. Само в България хората искат като влязат в дупка в града, някой друг да им плати гяволъка, само защото са платили едни 20 лева ДАНЪК - пари, които не покриват сутрешното кафе в едно районно кметство за ден. Или като платят 100 лева за винетка, тя да служи И като застраховка. Само в България има хора, които са писали в общината, че имат къща 30 м2, а като стане наводнение, се жалват и искат държавата да ги обезщети, че са загубили триетажната си къща :wink: Ако някой реши да ме съди заради тези думи, нека първо се замисли дали не е истина! Я се осведоми, в каква част от Европата (към която отново залиташ) ГО е свързана изрично с каското и всичко се равнява на шестмесечната ти заплата?
Не ми отговори на въпроса, дали ниските заплати са причината да се минава на червено, да се паркира по градинки и да се кара със 150 в града. Не ме касае какво си направил ти (за справка - аз НИКОГА не съм минавал на червено за 20-те си години зад волана). А какво ще кажеш за нетрезвото състояние - човек, който се прави на мотика и се качва и кара, дали трябва да ме интересува колко получава и колко жалък му е живота???

P.S. Я само да попитам знаещите като Тинки - ако софиянец (примерно) с автомобил със софийска регистрация, счупи носач във Варна, какво точно право има да реве срещу дупките и да иска обезщетение от нас, при условие, че една стотинка не е вкарал в тази община? Това да се счита като въпрос към всички, които прихождат в някой град, но умишлено не си сменят регистрацията на автомобила, защото данъците в общината, в която живеят, са по-високи, отколкото в техния град ...
Kirilpm - специалист
Ех така и не разбра че в на Тинки сценариите винаги самия Тинки е правия,ако не е той правия е бил ощетен,което е неправилно.За тая винетка орева орталъка и накрая какво пак ще отиде и ще се купи,голяма файда от мрънкането във форума.Винаги мисли как да даде по-малко вместо да се замисли как да изкара повече така че да живее добре.Или ваденето на повече е свързано с по-тежка работа,а тя му е противопоказна? :lol:
8180 - майстор
Я да попитам "седянката" на последната страница:
Вие за пръв път ли се срещате с "изненада", изискваща непременна реакция?
За пръв път Ви се случва да сте на "уж" тотално различни мнения, че да се налага да "засилвате" правотата си с неизказани от опонента твърдения или личностни характеристики (някои)?
Какви са Ви прогнозите за крайния резултат?
Някога хрумвало ли Ви е, че има някакъв баланс и "жизнена" свързаност между провокатор/провокиращ?
ВЕрно сте в "отмора и шеги", но НЕ МИ Е смешно, колкото и да сте прави по отделно.
Поне не се оплаквайте един от друг и се замислете ЗАЩО, в крайна сметка сте еднакви, спрямо мечтаното бъдеще.
Текущото състояние на темата не беше ли за Винетките и Пешеходните пътеки и ....?

Досадно е, поне за мен. :partyman:
Kirilpm - специалист
Според единия модератор трол няма,според другия трола е част от жизнения баланс. :lol: Е аз ще продължавам да го тровя докато той се махне или мен ме изгонят,понеже другарят Трол е богопомазан и не може да бъде изгонен от форума.Ако някой случайно го обиди,или случайно се появи тема,в която целия форум вземе да го обижда всичко изчезва :lol:
И тук нещата стоят така,ако не беше истина щеше да е смешно.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Напротив, има кой да те обезщети. Нарича се застраховка КАСКО и някои хора си правят.
...Я се осведоми, в каква част от Европата (към която отново залиташ) ГО е свързана изрично с каското и всичко се равнява на шестмесечната ти заплата?
....Не ми отговори на въпроса, дали ниските заплати са причината да се минава на червено, да се паркира по градинки и да се кара със 150 в града.
P.S. Я само да попитам знаещите като Тинки - ако софиянец (примерно) с автомобил със софийска регистрация, счупи носач във Варна, какво точно право има да реве срещу дупките и да иска обезщетение от нас,...
Аз нямам Каско. Не смятам обаче, че когато стане нещо като чупене на джанта поради факта, че държавата взима пари, но не прави пътищата, аз съм виновен. Ако аз си счупя джантата в дупка, която се намира на пътя, държавата е виновна. И да, застрахователите са кръвопийци, защото само взимат пари, а като трябва да се изплатят обезщетения - търсят как да се измъкнат и да не платят пълната сума. Защо мисля така? Още помня Юпитер и какъв х*й го ядоха тия, които бяха на тая компания и как им разказаха съдилищата играта на тия клиенти на Юпитер, участвали в ПТП.
В България застрахователната полица е да си избършеш г*за с нея, за друго не става.
Не ми говори за Европа-та, тя защитава циганите, които крадат ток и гей парадите. И понеже са много хубави, примерно Англия за това ще спира помощите за всички имигранти, които живеят там по-малко от колко беше години...
И няма какво да ме питаш къде ще си счупя носача. Държавата е виновна, пари се дават от нас. Не ме вълнува кой в коя община плаща. Общината представлява държавата на местно ниво. Разбирам Варна да беше отделен щат или отделна държава, София също да беше отделен щат или държава. Да, ама не. Щото бате Бойко може да смуче парите от данъците, които идват от всички общини, нали?
Аз на никъде не залитам. Искам просто нещо добро да се случи и тук.
Няма какво да ти отговарям на въпроса с червеното. Аз не минавам на червено с 1-2 изключения. За паркирането в градинките си има обяснение. Ще питаш за това архитекта, който е одобрил градоустройственият план и планираното презастрояване на територията на големите градове. Просто няма място и не е планирано добре.
А, да - аз се гордея с тва, че съм минал на червено, нали така? :finga:
Kirilpm написа:
И преди да гледаш в паничката на другите се запитай колко плащат,данъци,такси,храна,дрехи,услуги.Ако не ти се ходи надалеч разходи се до съседна Гърция,те са жив пример за изкуствено надут стандарт на живот и обърни внимание на цените.
Действително се движат технически неизправни превозни средства в общественият транспорт. А лично аз не гледам колко плащат за данъци, такси. Аз гледам като си платят данъци, такси, сметки, наем - колко пари им остават? Щото тук в България повечето хора след това изброено са на минус. А като стане време за пенсия - въобще не чакам да я доживея или да живея с нея достойно, ако доживея. За това като мина през града или някое кръстовище извън града и видя раздърпани старци как стоят и продават каквото имат от градината или са наловили - купувам си. Защото утре се виждам точно като тях, няма оправия тука. Понеже имат "големи пенсии", за това стоят на вятъра и на улицата като просекинчета. Не ги съдя, не ги и обиждам - някой да не види нещо обидно в епитетите ми. Грозна и обидна е ситуацията, в която се намират.
А пак за автобусите - като няма, на какво да се возиме?
Проблемът е, че всички сме в една помия. Все по-обезверени и все по-озверели. Няма бъдеще така. Не се научихме за толкова години, че лозунгът "Единението прави силата" е единственият начин да променим нещо и да задвижим нещата в правилната посока. Най-много ми се гади като гледам как всеки дърпа чергата или баницата към себе си.
Kirilpm написа:
Винаги мисли как да даде по-малко вместо да се замисли как да изкара повече така че да живее добре.Или ваденето на повече е свързано с по-тежка работа,а тя му е противопоказна? :lol:
Мнението ми е, че не съм съгласен да работя повече от друг човек, който се намира на 2000км на запад, а да взимам по-малко. Не смятам, че съм по-малко човек от него. Не обичам двойните стандарти. И принципно не съм съгласен да работим на нещо друго, освен 8 часов работен ден 2 почивни. Защото на 2000км белите хора като дойде края на работното време, тръшват прозорчето гишенцето и заминават. Истината е, че по статистики в България имаме най-дългата работна седмица(в часове) от целият ЕС и най-най-най ниското заплащане. Щом там може с 8 часов работен ден да си плащаш всичко, да имаш пари да си купиш нова кола, наема, всеки месец нови дрешки, лаптопи-млаптопи и почивки, искам и тука да сме така. А не да се блъскаме като роби за някоя 15 годишна кола. Няма как да живеем по-добре от там, докато няма начин да изкараме повече пари от там.
Това е моето мнение. На който му харесва, на който не му харесва...Имам и поддръжници тук-таме..Имам и обратното. Хубаво...Докато не прогледнем всички за истината и не се обединим, а само грозно се плюем и дърпаме чергата всеки към себе си, ще сме в тия долни лай*а.
Kirilpm - специалист
Айде кажи ми къде живееш и докъде искаш да пътуваш за да ти кажа няма ли автобуси.Специално Несебър-Бургас има автобус на всеки 40 минути,през лятото и на 20,доста от автобусите са чисто нови,останалите са сетри втора ръка,които са пословично здрави и изцяло ремонтирани,тоест повечето са в по-добро състояния от колите,които "поддържаш".Като не ти харесва да се возиш на автобус хвани се работи повече,изкарай повече пари и живей по-добре.Като не ти харесва в европа вземи за пример Япония,за да са добре сега две поколения японци са си скъсвали задниците от работа,без да чакат царя да ги оправи,бойко да ги оправи,бсп-то да ги оправи и т.н.Докато чакаш някой да дойде да те оправи все ще идват и ще те оправят,но няма да ти хареса къде те оправят :goodman:
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Айде кажи ми къде живееш и докъде искаш да пътуваш за да ти кажа няма ли автобуси.Специално Несебър-Бургас има автобус на всеки 40 минути,през лятото и на 20,доста от автобусите са чисто...
Имам приятели, които живеят в Александрово. Знаеш ли колко пъти на ден има автобус от Александрово до Бургас? 2? Как ще пътуваш до работа, ако живееш там? А е на един хвърлей разстояние от Несебър. Аз като отида в някое такова селце, да ме светнеш как ще се придвижа с автобуса навреме? Никак?
Да те светна ли, че от "селските линии" в област Бургас ми е примера, който дадох по-рано? Къде точно и коя точно - ще си го спестя. Последният път, като се возих, се возих в някакво раздрънкано бусче, което шумеше и вътре миришеше на нафта. Със скъсаните седалки. Това ли са чисто новите ти автобуси? Шшш, алооу, филанкоо, не всички живеят в Бъргас. Навремето и аз живях из едно от тия селца и от първа ръка знам как се пътува.
А да ти кажа колко са редовнии селските линии. Наскоро като се развали колата чаках линията Несебър-Бургас. Чаках 2 часа, защото единият от автобусите, т.нар на 40 минути - не мина. И да те светна, зимата спират Сетри-те и Соларис-ите, които са чистички и новички. Пускат някакви праисторически микробуси. :!:
Да ти кажа ли колко е билета от тия селца до Бургас? Двата билета като ги събера(отиване и връщане), парите ми стигат да отида с моята кола до Бургас и да си платя синя зона. Ако се возят 4-ма, отива 1/4 месечна заплата. Е, не средна - минимална. :axe: Ама никак не е изгодно да пътуваш с автобус, особено при факта, че и карти няма. Дори и да изкараш, важи само за 1 от микробусите, които минават и струва почти колкото билетите за месец, събрани на куп.
Ето защо аз казвам, че автобуси - няма. Прочети втори раз горно изброеното, ако не си понял от първи. Това, че ти си се уредил с транспортче с личната си колица, а аз не живея на тия места, не означава че трябва да омаловажаваме проблема.
И между другото, не знам за другите региони, но си поговорих еди път с един от шофьорите на тия селските микробусчета. Казва, че през неговото село автобус вече не минавал. Какво таксиджии подбивали и обирали пътници, па после като го спрели почнали да искат до града по 30-40лв... Все едно, на някои места въобще няма автобус. Нито един. В Козичино например върви само 1 път на ден автобус.
Последна промяна от toolegittoquit на нед фев 21, 2016 3:45 pm, променено общо 1 път.
Kirilpm - специалист
Отново твоите сценарии без нищо конкретно някой ако му трябвало да отиде на работа без да кажеш откъде до къде на ТЕБ ти трябва,понеже като на НЯКОЙ му трябва има договорка с началника дали да му плаща пътните според зависи гориво или билети, и ако някой пътува от Александрово до Бургас за работа се предполага че работата си струва и ще изкара достатъчно пари за кола.Друг е въпроса че и по-селата има работа,но господина е бакалавър електротехник и не може да си оцапа ръчичките или да работи по-тежка работа,пък като електротехник по незнайно каква причина никой не го търси :? До колкото знам от теб за строгосекретната ти работа ни автобус ти трябва ни кола,можеш спокойно да си работиш с еконт,спиди или коя да е друга куриерска фирма,но и те не ти харесват,абе важно е да има за какво да мрънкаш :lol:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: