Chefo77 написа:И каква връзка имат заплатите с това дали колата ти е достатъчно адекватна?Заплатите имат връзка с това колко е адекватен животът в страната. Няма как да поставиш едновременно две условия - тотална липса и безхаберие от страна на публичният транспорт И "пари няма" и да очакваш от комбинацията да получиш нещо друго от това, което виждаш тук.
Освен ниските заплати, изключително високите цени и липсата на транспорт, всичките ремонти си ги плащат гражданите. Счупят си колата в дупка, иде КАТ пише ти глоба, а после си плащаш и ремонта на джантата или окачването сам. Никой не те и обезщетява и стотинка. При условие, че си си платил винетка, данъци - всичко.
Аз лично със 150 в града не съм карал и само 2 пъти съм минавал на червено.
Да, ниското заплащане като Генерална константа за страната води до много от нещата, които виждаме. Включително озверели хора и тотална чалга простотия. Истината е, че има нещо, което му викат "Пирамида на Маслоу". А и колкото много или не лично аз да взимам, аз си поставям сравнения не с България, а с Европа. И не ми харесва, че ще изплащам на лизинг кола с години, докато на 2000км на запад кола се купува с 4-5 месечни брутни заплати. И че само тука я има тъпотията да си купиш лаптоп на кредит, защото нямаш 900-1000лв кеш на куп.
ИСТИНАТА е, че никъде не съм споменал за мене си. Недоволен съм като цяло от условията в страната за всички. И колкото и много да печелиш, същият на 2000км на запад, дори и някой негър, индиец или циганин - печели повече с просене и хвърляне на чували с цимент. Еб*м ти и образованието, като получаваме колкото средностатистически берач на ягоди.
Та, истината е, че и 10 ТЮВ МУФ ТУФ да направите, ще намалите броя на движещите се автомобили до бате Бойко и неговата свита, както и кметовете на някои общини, които си купуват коли с нашите данъци. Просто защото дори и общественият транспорт се движи с технически неизправни превозни средства, аз съм давал пример и ще продължавам да давам с такова средство, в което веднъж се качих(в последните 5 години) и то беше БЕЗ СПИРАЧКИ. Как ли щеше да спре на случайно и внезапно изскочил пешеходец? Ще направите така, че полузаконни ще се движат разни нередовни средства, които минават преглед по съмнителни начини. Защото хората нямат алтернатива и ако си мръднеш дупето от Варна, ще разбереш че транспорт няма.