Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Чаро - Акълия
Яааа, станало интересно.
То други освен софиАнци, не останаха. Е, тук таме, айде. Лошо няма....
И Тайм, проблема на съботата и неделята според мен не е в това че всьо си ходи. Проблема е, че всички от "там" станаха софиАнци и вече си канят гости, да дийдат па да ги видат..... :lol:
Преди години, Софята беше празна. Аз съм се учил да карам на 16-17г по Сливница и Сточна гара.... лятос всичко на море....събота, неделя пустило. Сега проблема не е в софиянци-селяни, а че всички сме мнооо отворени. Всички четеме Мениджър, ходиме на шоуто на Слави....... и караме БМВ-та." Мойта Х5 тва....S класата онова ... къв си ти с тооо гоУф бе ..."Е това е проблема според мен. А знам, че и Х5-ти имат мигачи :wink:
silllveto - Майсторица
cacho написа:
.... проблема на съботата и неделята според мен не е в това че всьо си ходи.
Мдаа, проблемът е, че се връща :lol:
asinka - специалист
Хора, какво ви става?
Темата е увлекателна със скритата си омраза-едни към софиАнци, дргите към селяците.
Ама това вече е скучно.
Теди - специалист
Като повисиш като луканка на простор по задръстванията няма как да не ти стане пак "не скучно". :wink:
emil_v r - майстор
"lukanka "
аа това е тайното селско оръжие -
Гъбки по селски :-D
Току що ги омааме, по най- просташки начин ! :-D

Прикачен файл

DSC06511.JPG
DSC06511.JPG (136.15 KиБ) Видяна 2341 пъти
asinka - специалист
Теди, бих роптала по кмета, по държавата, по онези, отговарящи за пътищата....
...бих си мечтала за нови магистрали, които се затоплят зимата и разтапят леда, причиняващ катастрофите, или за заводи, грижещи се за нямането на мръсотия...
...бих се радвала да глобяват селяните, хвърлящи боклуци от прозорците на блоковете си (странно не съм видяла никой от комшиите си да се държи така с дома си :lol: )...
...но не, няма да се гневя на хората, които живеят в града ми, които изкарват прехраната си тук, които обичат, мразят, учат в града ми....
Чаро - Акълия
Асинка, права си.
Обаче, ние виним хората. Защото, преди десетина години в София се живееше много добре. Спокойно, приятно, нямаше стрес, домашната ракия се коментираше от 60-70 годишни.
Има един тънък момент тук. Времената се промениха. Не са виновни нито софиянци, нито другите....
Но все пак, да речем че Стряма се напълни с народ. И започнат да ти паркират по тротоара, който ти стартелно подържаш... думти ти Камелия деноношно под прозореца, и е супер пренаселено навсякъде. Кой ще обвиниш? Кмета?
Аз нямам нищо против, хората да дойдат и да работят тук. Но да влязат в софииски ритъм, а не да си носят техния говор, ценности и манталитет. Поне да се опитат....
Много задълбахме....

Аз не деля хората по никакъв показател (най-добрият ми приятел е от турски произход,майката на детето ми не е от София....) :partyman: :partyman:

Емка, топено сиренце ли е това в/у гъбетата?
asinka - специалист
Ок, съгласна съм, не съм го преживявала този ад, затова ще се отстраня от темата нататък.
Имаме 2 апартамента в Пловдив, единият от които оставихме на квартиранти, само защото не желая да се съобразявам с "Камелия под прозореца ни".
Донякъде ми е ясна картинката.
И може би не разбирам напълно ситуацията още и защото, някак си аз като съм толерантна, ми се иска и другите да са такива с мен, аз като се съобразявам, ми се иска и другите да се съобразяват с мен...нещо като "ревнува оня, дето сам изневерява" :)
Нямаш ли възпитание на село, няма да го имаш и в града.
Но мислех си, друг бе главният въпрос-а именно задръстванията, които споменава Теди и неудобството на преселението.За тези въпроси няма как да вините преселниците...те просто се опитват да намерят по-добри възможности за себе си и семействата си.
Нещо като нашите българи зад граница.
И те са мразени и ненавиждани за лошия си диалект, непривични обноски и тн
Теди - специалист
Изображение

Нещата са такива каквито са Асинка е права толерантност ни трябва, Емил и той за себе си. Виновни няма и всички сме виновни всъщност. Това е сутрин вечер потока е наобратно.
emil_v r - майстор
Аа , мен не ме забърквай , аз нищо не искам , доволен съм и нямам някаква теза .
Даже ако искаш да знаеш колегите ми викат "софианчето" ,
а аз ги дебна и им викам селяни прости :-D при всеки повод на майтап.
Ние Врачани сме омразливи , и се мразим най-мн. един друг .
Мразим турците , циганите , румънците ...
Бее :-D мразим ви и вас софиянците , ноо мн. разконцентрирано ,
по между другото :-D
Аха , и селяните мразим , а тия от Стряма ги не мразим , щото не знаем че съществуват , и не можем ги локализираме .
Световна тенденция...

Тема "Как се ходи с кола на работа в Софията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: