• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 43
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
alsted - майстор
Търси се спешно кандидат-татко хъски в района Мездра-Враца
LZ - специалист
alsted написа:
Търси се спешно кандидат-татко хъски в района Мездра-Враца
Аз съм в София, но бих дошъл до Мездра :)
Ето го Убавеца:
http://zahariev.info/max/home/gallery/
и тук в настоящата тема:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 3569#93569
alsted - майстор
Красавеца от автара на LZ днес е много щастлив :roll: ... ще става татко :hurra:
LazarGanev - "Велик майстор"
Щастлив е щото е олабил жилата, а не щото осъзнава бъдещото си бащиство :-D
ebahti - майстор
Омръзна ми да варя мръвките и кокалите на хайванчето.........след 2 дена глад установих че яде още във въздуха сурови пилешки шийки и фенери,некой специалист може ли да изкаже мнение дали има некви вредни последици.........се пак е каракачанка-не е неква изнежена порода. ба ли майка му :?
schuldiner - майстор
ebahti написа:
Омръзна ми да варя мръвките и кокалите на хайванчето.........след 2 дена глад установих че яде още във въздуха сурови пилешки шийки и фенери,некой специалист може ли да изкаже мнение дали има некви вредни последици.........се пак е каракачанка-не е неква изнежена порода. ба ли майка му :?
Е, чак специалист не съм, ама не зяносвай матриялът! Срещу половин час варене получаваш две манджи - една от кокалите и една от бульона с накиснат хляб. Да не говорим, че ако прецедиш и довариш със зеленчуци чорбичката, става чудна пилешка супа - току що хапнах такава, щото през ден варя за добитъка.

ПП Тъкмо казаха по телевизора, че вредата от суровото месо и сладкото за кучетата е мит. Само правели трътки... Сериозно, моето псе се е давило с рибя кост и надлъжно сцепена от хрускане куха кост на пиле (става остра като се счупи така). Затова не му давам бутчета, а само шийки, фенери и карантии. С кокали от ЕПЖ се справя по-успешно.
Iliev Labs - специалист
Варенето на месото е само от хигиенна гледна точка. Ама то тия фенери и шийки, ги продават за хората, така че може и сурови. Не замръзнали естествено. Аз взимам пилешки глави от складове на едро. По 70 стотинки и смея да твърдя, че имат повечко месо от фенерите и шийките. Чувал съм че се махали човките и ноктите от пилешките крака. Били не смилаеми и имали някакво вредно вещество. Крака не взимам изобщо. Тръбните кости на птиците, освен че са остри и опасни, нямат никаква хранителна стойност. Главите ги варя малко, за да омекнат човките. Иначе съм ги давал и сурови. Само веднъж съм намирал в изпражненията на едно куче почти цяла човка. От както прочетох в сайта на най-големия полицейски кучкарник в италия, че от 40 години си хранят кучетата само с пилешки глави и никога не са имали проблеми, главите са предпочитана храна. Не вярвам и те да чоплят главите една по една, за да махат човките. А като са сурови е направо невъзможно.

Сега да ти разкажа малко и за гранулираната храна.
Мненията са много крайни. Едни не ползват никога, други се вманиячават.
Аз винаги имам, щото не мога всеки път да отделям един час за варене и изстиване на храната. Цените са от 1,20 до 15 лева за килограм. Някой твърдят, че не било добре да се сменя вида на гранулата. Други са на мнение че е добре да се сменя.
Дава се точно толкова, колкото пише на чувала.

Аз лично, сменям храната често. И няма при мен никакъв режим на хранене, освен за куче до 90 дена.
Храня ги сутрин, след няколко дена вечер. Храня ги в 3 през ноща. Стоят гладни по 36 часа, после ядът по 2 или 3 пъти в денонощието.
Идеята е, че в природата едно куче не знае никога кога, колко и какво ще яде. Това сигурно е възможно най-неправилния начин на хранене, според кинолозите. Но аз не угоявам прасета, просто храня кучета.

То стана ebahti дългия пост, ама пък който не го интересува, да не чете.

Аз бях много против гранулираната храна. Но един млад и начетен ветеринарен лекар, ме убеди, че е необходима. После човек, който цял живот се занимава с кучета и е хранил кучета от преди да се появи гранулата, ми обясни, че гранулата е по-ефтина и е достатъчна храна за едно куче. Пак същият ми каза, че независимо от марката и цената, се дава точно колкото пише на опаковката.

18 лева за 15 килограма или 1,20 на килограм е КИАРА. Аз не я харесвам, но мои приятели ползват предимно нея, заради цената. Нямат оплаквания и кучетата им са си здрави и в добра форма.
Аз купувам гръцки напоследък. От 1,40 до 1,90 за килограм.
Това е за нормални, здрави и пораснали кучета.

24 лева за 10 килограма или 2,40 на килограм е ЛЮБИМЕЦ БЕБЕ. Това е гранула с по-високо съдържание на протеин. За бебета и подрастващи кучета. Аз съм я ползвал и за бременни и кърмещи кучки. Нема кво да си крива душата - страшно съм доволен. И единствената храна на ЛЮБИМЕЦ, която си струва парите.
Другите бебешки гранули стигат до около 4,50 за килограм.
Котешките храни имат много високо съдържание на протеин - около 30 и също са добри за малки кученца. Но и те са около 4 лева килограма.

Храни от 8 до 15 лева килограма, се купуват от ветеринар или специализиран магазин с добри консултанти. Това са храни за болни кучета. За кучета претърпяли операции, с проблеми в развитието и не знам още кво. Цената им идва от това, че са произведени на базата на ориз, минералните добавки са качествени и с ясно количество и състав. Тези храни пристигат в стомаха едва ли не смляни. Ветеринар ми разправяше за някво малко хъски, дето така и не разбрали какъв му е проблема. С три килограма такава храна, наддало 1 килограм за няколко дена. После го върнали към нормално хранене и всичко било ОК. Върнал му се тонуса, апетита... Продължителното хранене с такива храни, предразполагало към мързелив стомах.

Няма да коментирам храни, дето ги спукват от реклама. Педигрии Медигрии или Роял Канин. Само искам да кажа, че ако гледах йоркшир териер или пекинез в апартамента, мога да си ги храня с храни за по 30 лева килограма. Щото йоркито яде по 30-40 грама на ден :-D

Тия неща ги споделям като човек, който харчи по 200 лева на месец само за храна на 5 кучета. Сметката нараства зимата в студените дни или когато в складовете са свършили ефтинджосите. Като дойде време за обезпаразитявания, ваксини, загонвания, малки кученца...
Лишавам себе си от много други удоволствия.

Начи, да му се излее чаена чаша кафе с мляко и захар на клавиатурата, ако някой мод ми затрие поста, дето го пиша 2 часа, специално за ebahti :-D

Днес съм набарал начупен ориз на 69 стотинки килото и 6 яица за 49 стотинки в кауфланда в монтана. Менюто на песовете идните 10 дена се очертава да е на ден:
450 грама ориз (преди да е сварен)
50 грама пилешки кожи
4 яица
Колкото и да е грешна тази разкладка, е за около 10 дена. Миналата седмица се яли 3 дена гранула и свински крака 300/500 грама средно. 4 дена по кило пилешки глави.

И така...
Ей са ше ви кача и снимки, да видите кво храня :-D
Iliev Labs - специалист
...

Прикачен файл

SDC14016.JPG
SDC14016.JPG (131.06 KиБ) Видяна 8035 пъти

Прикачен файл

12012010042.jpg
12012010042.jpg (230.74 KиБ) Видяна 8035 пъти

Прикачен файл

16012010054.jpg
16012010054.jpg (77.47 KиБ) Видяна 8035 пъти

Прикачен файл

SDC14011.JPG
SDC14011.JPG (173.33 KиБ) Видяна 8035 пъти
ebahti - майстор
Mерси на отзовалите се.Илиев-добра стока имаш...и момата е убава-да са ти живи и здрави. Та на въпроса-тенжерата ми под налягане от 1 год. е само за кучката,ама зе да ми писва та затова ще промешвам суровото и вареното- всъщност само главите ше и вара,и в тоя ред на мисли да кажа че и котето ми яде главите барабар с човката и още не се е задавило гадината. А за гранулите вече забравих откакто кучката обърна неколко тенжери на земята и въобще не им обърна повече внимание :evil:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 43

Тема "Домашните ни любимци" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: