• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 107
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
Отново твоите сценарии без нищо конкретно
Няма да кажа нищо конкретно. Казвам как е по принцип и това е важното. А хората не отиват да бачкат за големите пари от селцата, а отиват да бачкат да има кво да ядат. И не всички работодатели плащат пътните, така си покриват някои по 250-300лв пътни на месец при някаква си 600-650лв заплатка.
По селцата има толковааа многооо работаааа, че закриха кооперациите на няколко места, на други ги съкратиха до 10 трактора и още толкова трактористи, както и 1-2 комбайни от Балканската война. За Еконт не ми и приказвай. Последният път за 4кг пратка на стойност 11лв ми взеха 12.4лв за транспорт. :lol:
А моята работа е свързана с притежанието на автомобил. Няма автомобил(какъвто и да е, но да се движи криво-ляво), няма пари. Като толкова те интересува. Помисли си над нещата по-горе. Защото знам поне няколко селца, където работа практически няма, освен ако не броиш за работа копането на нивата в кооперация, която вече не съществува или бачкането за 300лв(под минималните) в някой цех, от които са останали единици. :rolleyes: Не случайно селата се обезлюдяват.
СПРИ да ми приказваш приказки от 1001 нощи! НЕ СИ в час с нещата! Освен за дупки, минетки и т.н мога да ти приказвам и за линейките. Един път, когато познат имаше нужда от такава, пристигнах 3 пъти по-бързо от линейката, при условие че пътувах от 2 пъти по-далече. Да чакаш 2 часа линейка на 20км от общински център и 30км от областен център... Само мога да гадая кво е по-навътре! За 2 часа ще ти изтече кръвта или ще си трупясал, ако си получил удар.
п.п Не, не виня линейката. То има само 1 линейка на цялата община Поморие. Истината е, че държавата е виновна за тая свинщина. Преди здравната реформа в повечето от селцата имаше фелдшери. Поне могат да окажат спешна помощ. Сега лекар идва 1 път в седмицата.
Та, ако не беше истина всичко това, може би щеше да е смешно..Ако го гледахме от чужбината, както ни се смеят от запада сега. Като на голтаци. Но когато си тук и го гледаш е просто трагично.
Kirilpm - специалист
Ми разбира се че няма да кажеш,няма да кажеш,защото не ти стиска.Както и няма да направиш нищо друго по въпроса освен да мрънкаш по форумите.Не съм бил в час,защото аз не работя на село може би?Работа има,въпроса е че има и мързеливи единици като теб,които вечно търсят работа,но гледат да не я намерят.После вечно се недоволни,неоправдани и недо.....Например моята работа е свързана с коли,но мога да работя без да имам кола и без да живея в големия град и без да ползвам колите на клиентите.Дай ми една причина защо не можеш да работиш без кола?
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...Дай ми една причина защо не можеш да работиш без кола?
Защото често пренасям техниката, която обслужвам, в колата. И отивам с колата до дома на клиента(ако се налага). Няма как да кача 100 кила техника в автобус и дори и да можех, дори и да имаше автобус до навсякъде - пак си е нечовешки тормоз да я мъкнеш. И не, не че не ми стиска, просто не искам. Всъщност аз работа си имам, недоволствам от факта, че взимам по-малко от Ханс. :lol: А днес специално е неделя. Аз почивам, не знам - сигурно и ти имаш много свободно време, особено като пишеш през седмицата. :partyman: А като си говорим за мързеливци, знам едни такива автомайстори. Само пари взимат, нищо не правят. :-D Ако отвориш Интернетя с оплакванията, явно има много такива майстори, повече отколкото електротехници. :lol:
п.п Май тебе те е страх. Не каза къде ти е сервизО, да дойда да ти оставя един Фродо за ремонт?! :lol: :partyman: :drinkers:
Kirilpm - специалист
Ми аз ако тръгна в тоя ред на мисли трябва да пренасям от 0.8 до 5-6тона техники с автобуса,пък те сами си идват.И по цяла седмица нищо не правим само им взимаме парите,пък те после ни плюят по форумите и си оправят колите сами.И аз не взимам колкото Ханс,но не мрънкам защото и не харча колкото Ханс,тоест правя си сметката.Поддръжам добри контакти с няколко твои колеги,работят в същия район,тоест са ти конкуренция,работа имат колкото си искаш и по неписано правило клиента идва при тях с работата,освен ако не е нещо елементарно,което може да се отстрани на място.Оплаквания винаги ще има,аз оплаквания в интернет нито произвеждам нито търся,та мои оплаквания от електротехник или от автомонтьор няма да срещнеш.Мъжката постъпка,когато нещо не ти хареса е да го кажеш на майстора и след като си платил веднъж за услугата,той да го поправи за негова сметка.Това,че на тебе или на някой друг не му стиска понеже видиш ли в сервизите работят едни много лоши майстори,които ядат хора си е твой проблем.Ако някой колега ми каже че съм некадърен или мързелив бих го приел,но с твоя опит и знания,на които се смя целия форум,че и два други и прати две коли на скрап след доста ремонти и наляти пари,някак си не го приемам.Свободното ми време също си е мое собствено и не се оплаквам намирам начин хем свободното време да ми стига хем парите.Ти докато направиш сметката на другите хем не ти стига свободното време да си оправиш форда,хем не ти стигат парите да платиш на някой да го оправи :lol:
п.п Май тебе те е страх. Не каза къде ти е сервизО, да дойда да ти оставя един Фродо за ремонт?! :lol: :partyman: :drinkers:
Показах ти къде е сервиза,но теб така и не ти стиска да се покажеш кой си,имам трима циганина клиенти с форд фиеста точно като твоя,даже са и червени като твоя,само дето те са по-тарикати и карат бензинки,е как да те позная като дойдеш,за да те посрещна подобаващо?И на няколко места ти казах,чувал съм впечатления за теб от колеги още когато обикаляше сервизите с вентото(за да запазим добрия тон във форума няма да ги цитирам,че са много нецензурни),нито бих приел такъв клиент,нито бих те пратил при колега.На много хора съм свършил работа без пари,но за такъв скъсан устатник като тебе и с пари и без пари няма да си мръдна пръста.
toolegittoquit - майстор
Kirilpm написа:
...
Добре, че са колегите. Толкова работа нямаше да ми се отвори, ако ги нямаше. :-D Благодаря ви, колеги и колежки! :drinkers: За колата - невъзможно.
Chefo77 - майстор
Чакай сега - никой никъде не е казал, че трябва да се ходи подир задниците на всички. Тези, които живеят на село, както и тези, които живеят в центъра на голям град, трябва сами да си берат гайлето за това, което са избрали. Никой не е виновен за това, че човека в селото не си е направил преценката, че ще трябва да ходи до града или до околните села, за да работи. Какво трябва да направи държавата - да му осигури транспорт на всеки 30 минути ли? И кой ще го плаща? Ааа, чакай - или предприятието трябва да работи на загуба, или трябва другите линии да покриват загубите. Защото ако вдигнат билетчето, ще ореват орталъка, че било скъпо. Нали искахме пазарна икономика - ето я в действие. Миналата година слушах едни, дето се възмущаваха, че автобусът им до селото (20-25 км от Варна) идвал веднъж на ден. Ама като вдигнали цената на превоза от 3 на 5 лева - гракнали. Шофьорът на линията коментира, че дори и веднъж на ден, имало 5-10 пътници. И - какво, дотации ли? Колко "харчи" един автобус и каква трябва да е цената на билета, за да покрие всички разходи по него, та да е фирмата поне на нула. И това е ЕДНО село. Колко села са така???
И кое по-точно те оправдава (не теб лично), за да спреш в градинката - че няма места за паркиране ли? Ами то значи изнасилвачите и те си имат оправдание - не им вързват. И крадците си имат - не им подаряват пари. Тези, които убиват за органи - и те, потърпевшите не им дават бъбрек даром ... Ич не ме интересува, че няма място за паркиране - градинката си е градинка и простака си е простак. А ако до паркиращия в градинката има място за да си остави колата, но той не иска там (или път трябва да плати) - има ли право да паркира, или ... ?
Та като си тръгнал да приравняваш винетката със застраховка, ами започни да съдиш полицията, когато някой на улицата ти надере колата. Нали те "трябва" да ти я пазят. Винетката (пак да ти кажа, че явно не вдяваш) е ТАКСА, която плащаш, за да ползваш пътищата. Като не ти харесва - не плащаш, караш и се надяваш да не те хванат. Както и пътният данък е ТАКСА, която се плаща, ако имаш автомобил. Само тогава. И двете не са застраховки. Като искаш застраховка, която да действа, когато не си виновен - си правиш ЗАСТРАХОВКА. Друг е въпросът, че ти не можеш (стар автомобил) и дори и по някакъв начин да си вземеш по-нов, никога няма да му направиш - защото за теб другите са длъжни да ти го пазят. Много хора покрай мен си правят каски, много се възползват от тях и в много редки случаи се опитват да ги цакат - ама то е защото ако се опитат, вместо да мрънкат по форумите, си наемат адвокати. Те пък парите си ги вземат от онези, които трябва да платят.
И като си тръгнал да нищиш въпроса с положението на старците, се замисли, че дори и да не крадат нашите мили политици, при 2.5 милиона работещи и 4.5 милиона пенсионери, деца и социално слаби е няма как хем данъците да са ниски, хем да крием доходи, хем пенсиите да са по 500+ лева.
Kirilpm - специалист
toolegittoquit написа:
Добре, че са колегите. Толкова работа нямаше да ми се отвори, ако ги нямаше. :-D Благодаря ви, колеги и колежки! :drinkers: За колата - невъзможно.
Явно и сред електротехниците се имаш за последна инстанция,нищо че тука те взимат за мезе от време на време колегите ти електротехници,това е защото не знаят закона на Ом,не за друго.Ако си мислиш че си единствения,който е оправял насрано след колеги и ако си мислиш,че никой не е оправял след теб явно живееш в дълбока заблуда.
toolegittoquit - майстор
Chefo77 написа:
Тези, които живеят на село, както и тези, които живеят в центъра на голям град, трябва сами да си берат гайлето за това, което са избрали.
Чефо, хората не избират къде да се родят и кои да им бъдат родители. Навремето преценката е била друга и ситуацията е била друга. Сметката в последните 20 години рязко се измени.
Не знам за транспорта. Другаде, така леко на 2000км на запад - някак ги оправят нещата. Добре, казваш, че обществен е неизгодно да се пуска. Това само ми затвърждава тезата за необходимостта от автомобил.
За плащането за паркинг - платили сме си пътя, който го очертаха със синя боя и искат пари за него. Нещо за местни данъци и такси да си чувал? Навярно да. Плащаме втори път за това, което сме си платили ли? Ще си платим за това, че нямаме автобус да отидеме на работа и си плащаме разходите за гориво ли? [-X
Данък МПС и Винетка са данъци/такси, които се плащат, за да не караме по дупки. Като си счупя колата на дупка, искам обезщетение, просто е. Платил съм си да карам по път, все пак има АПИ - Агенция ПЪТНА инфраструктура. Не Агенция "Пътищата са ни лунен пейзаж".
Абе, като си платихме всичко, ЩО на цяла община Поморие има само 1 линейка, а пътищата извън "най-добрият град за живеене за незнам си нанай коя година" са лунен пейзаж и те?
Chefo77 написа:
...при 2.5 милиона работещи и 4.5 милиона пенсионери, деца и социално слаби е няма как хем данъците да са ниски, хем да крием доходи, хем пенсиите да са по 500+ лева.
Замислям се как няколко кмета направиха покупки на коли на стойност над милион и колко пенсионера, които са крайно нуждаещи се, можеха да получат примерно по 10лв отгоре. Нямаше да стигнат за всички, ама то си говорим за едно нещо. Колко ли пари потъват още "някъде там"?
gogo7777 - майстор
Чефо, хората не избират къде да се родят и кои да им бъдат родители. Навремето преценката е била друга и ситуацията е била друга. Сметката в последните 20 години рязко се измени.
Ами сега имаш възможност да се реализираш наравно с Ханс. Иди в Германия...всяка техническа професия е добре заплатена. Там има транспорт, дори работодателя ще ти го осигури ако си ценен кадър.... :wink:
toolegittoquit - майстор
gogo7777 написа:
Ами сега имаш възможност да се реализираш наравно с Ханс.
Не може ли да си живеем тук и Ханс от Еуропа да ни лази в краката? Така по ми харесва. :partyman:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 107

Тема "Ако не беше истина щеше да е смешно...." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: