Kirilpm написа:Отново твоите сценарии без нищо конкретноНяма да кажа нищо конкретно. Казвам как е по принцип и това е важното. А хората не отиват да бачкат за големите пари от селцата, а отиват да бачкат да има кво да ядат. И не всички работодатели плащат пътните, така си покриват някои по 250-300лв пътни на месец при някаква си 600-650лв заплатка.
По селцата има толковааа многооо работаааа, че закриха кооперациите на няколко места, на други ги съкратиха до 10 трактора и още толкова трактористи, както и 1-2 комбайни от Балканската война. За Еконт не ми и приказвай. Последният път за 4кг пратка на стойност 11лв ми взеха 12.4лв за транспорт.

А моята работа е свързана с притежанието на автомобил. Няма автомобил(какъвто и да е, но да се движи криво-ляво), няма пари. Като толкова те интересува. Помисли си над нещата по-горе. Защото знам поне няколко селца, където работа практически няма, освен ако не броиш за работа копането на нивата в кооперация, която вече не съществува или бачкането за 300лв(под минималните) в някой цех, от които са останали единици.

СПРИ да ми приказваш приказки от 1001 нощи! НЕ СИ в час с нещата! Освен за дупки, минетки и т.н мога да ти приказвам и за линейките. Един път, когато познат имаше нужда от такава, пристигнах 3 пъти по-бързо от линейката, при условие че пътувах от 2 пъти по-далече. Да чакаш 2 часа линейка на 20км от общински център и 30км от областен център... Само мога да гадая кво е по-навътре! За 2 часа ще ти изтече кръвта или ще си трупясал, ако си получил удар.
п.п Не, не виня линейката. То има само 1 линейка на цялата община Поморие. Истината е, че държавата е виновна за тая свинщина. Преди здравната реформа в повечето от селцата имаше фелдшери. Поне могат да окажат спешна помощ. Сега лекар идва 1 път в седмицата.
Та, ако не беше истина всичко това, може би щеше да е смешно..Ако го гледахме от чужбината, както ни се смеят от запада сега. Като на голтаци. Но когато си тук и го гледаш е просто трагично.