• 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 401
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
ribnikolaevi - майстор
Вижте една новина в сайта:

Пак за топлото
От 4 до 6 млрд. лева ще вложим за саниране на жилищата в близките 10 години. Това каза проф.Димитър Назърски от Университета по геодезия, строителство и геология на втория международен конгрес за енергийна ефективност и възобновяеми енергийни източници.

Нормативите за изолация на жилищни сгради са в сила от една година. Те са аналогични с европейските. Оказва се обаче, че повечето външни стени по отношение на икономия на енергия се разминават със стандартите. Преди да се санира, трябва да е ясно каква е конструкцията. Ако е необходимо, прави се допълнително укрепване, подчерта Назърски. Има известни рискове за старите сгради. Панелките са с по-лоша изолация, но са по-устойчиви на екстремни натоварвания, обясни той. Според него слабо място на нашите сгради са прозорците. От там излиза 35-49 процента от топлото. През последните години се строи с материали, внесени от Франция,Германия, Гърция, Италия, Португалия. Това оскъпява още повече. Затова държавата трябва да помисли как да стимулира родното производство на подобни материали, каза професорът. Добри практики в това отношение имало в Гърция и Германия, от които можем да се поучим. За да се реши поне частично проблемът с енергията, един от възможните начини е санирането, твърдят експерти. Според изчисленията така ще се икономиса от 40 до 70% топлина.

Къде е грешката? :lol:

Който иска да я прочете от оригинала, в случай че не ми вярва /аз лично трудно бих повярвал на толкова груба журналистическа грешка/

http://www.napravisam.bg/?id=newshowall
8180 - майстор
Май ще трябва Жокер.
Дотук, освен името на Университета и някои от числата, друго не ме смути. Ама знам ли ги какво са изследвали...
velsi - Почетен майстор
Лично аз не виждам връзка между саниране (разбирай полагане на топлоизолация) и конструкцията, още по-малко пък товароносимостта на сградите. Че чак пък и допълнително укрепване... :?
8180 - майстор
За журналистките (май го писах някъде):

При откриване на електроцентрала.
- "Главният инженер включи шалтера и токът БАВНО (вер. за по-голяма тържественост) потече по жиците." :)
Justy - майстор
8180 написа:
За журналистките (май го писах някъде):

При откриване на електроцентрала.
- "Главният инженер включи шалтера и токът БАВНО (вер. за по-голяма тържественост) потече по жиците." :)
Това е действителен репортаж по БНР от откриването на ТЕЦ Марица Изток. :lol:

При посещението на Юри Гагарин, репортер в ефир:
- Говори Руски паметник / там се намирал демек / :shock:
rulom - модератор
Разговарят двама приятели:
- Едва се оженихме, и жената всяка вечер по бардаци и по барове ходи ...
- Какво, толкова ли много пие ?
- Не, търси мен.
---------------------------------
:partyman:
silllveto - Майсторица
Двама шотландци си говорят:
- Абе, Джон, знаеш ли че джокинга бил много полезен?
- Е да, ама като тичам много ми се разлива уискито.
Харалампи - специалист
Английски джентълмен решил да купи подарък за млада дама, към която имал чувства.
След дълго избиране се спрял на чифт ръкавици.
В избора на подаръка му помогнала по-малката сестра на неговата любима. Тя междувременно купила чифт бикини за себе си.
За нещастие обаче, когато опаковала покупките, продавачката направила грешка и разменила ръкавиците с бикините.
Така младата дама, вместо ръкавиците, получила бикини със следната бележка:

Скъпа моя,

Избрах този подарък, защото в редките случаи, в които сме излизали, забелязах, че нямаш навика да носиш такива. Ако не бях помолил сестра ти да ми помогне, щях да взема друг модел - дълги с копчета, но сестра ти ме убеди да взема по-къси. Забелязах, че тя самата носи такива и от нея знам, че се свалят по-лесно.

Цветът им е светъл, но продавачката ми показа нейните и ме увери, че ги носи вече от три седмици и не са никак зацапани. Помолих я да пробва чифта, който ти подарявам - стояха й чудесно.

Как искам да съм сега до теб и да ти помогна да ги сложиш. Знам, че до следващия миг, в който ще те видя, много други ръце ще са ги докосвали.

Ще ги целувам с удоволствие всеки път щом се срещнем. Надявам се, че ще бъдеш с тях, когато те видя отново.

С обич,
Сър Холинсуърт
citrofen - специалист
Седемдесетгодишен при доктора:
- Другата седмица ще се женя!
- О, чудесно, а на колко години е булката?
- На 21.
- Бих искал да Ви предупредя, че прекомерната активност в леглото може да доведе до смъртен случай!
- Да умира! Пак ще се оженя!
rulom - модератор
Надпис на граничен стълб : "Уважаеми Нарушители, във връзка с недостига на патрони, предупредителни изстрели във въздуха вече няма да се правят".
------------------------------------------------------------
- Докторе, таблетките срещу импотентност, които ми дадохте предишния път са направо чудодейни. Чувствам се като двадесетгодишен.
- Много се радвам ! А какво мисли по този повод вашата съпруга ?
- И понятие си нямам, докторе. Оттогава още не съм се прибирал у дома.
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 401

Тема "Вицове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: