• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 100
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
nikolson - майстор
Седят художник и композитор в писателското кафене, пият си питието и се отегчават до смърт. По едно време художникът казва:
-Бахти скуката, ще взема да се изсера на масата…
Пък композиторът го въздържа:
-Остави ги бе, простаци, няма да те разберат…
lov - майстор
sstefanov написа:
kossis написа:
... научих още нещо за синусоидата и това че максималната и стоиност е в пъти по голяма от ефективната. Тоест не е 220волта ! Говоря за пиковете на синусоидата.
Това няма къде да се научи в училищата.
Явно е учил в други училища, сИгурно музикални или танцови... :)
Не, не позна. :lol:

Магистър телекомуникации. :?

Като четях тогава бая се почесвах де не ме сърби. =D>
iivanov - майстор
Явно следващия въпрос ще бъде - абе що не

вземе да дойде някой да ми свари ракията?
Промени "свaри" с"изпие" и ме пиши доброволец. Нищо,че си ми нa другия крaй нa Бългaрия. :)
hidrazin - майстор
lomidol написа:
http://imageshack.us/photo/my-images/823/le4f.jpg/
това е схемата
Като вържа L1 и L2 загрява лявата плоча
Като вържа L1 и L3 загрява дясната. Утре ще пробвам да вържа двете фази заедно и да видим какво ще стане
hidrazin написа:
Ще си топлиш филийки на 230 волта. Ще имаш две плочи от по близо 750 вата. Ако на тях може да опечеш нещо...
:partyman:
lomidol написа:
Ако измъкна от съседния контакт една фаза???
Може. Ако съседния контакт е на комшията и той е захранен от друга фаза. :cool:
Става дума за трифазен грил с две плочи по 2000W на 380V. Това със съседния контакт беше много хитро. :-D
Тани - модератор
mir4oto написа:
Аз тази седмица сложих таймер, който да го включва(бойлера) само на нощна тарифа, ... С това нещо сметката за ток падна драстично.
Ехаа.. явно ги засичат тези сметки всеки ден :wink:
hidrazin - майстор
iliali16 написа:
Интересното в случая е, че съм монтирал над 50 такива греца за реле за да изправя тока защото релето е на 12VDC, а пробелема е, че в момента при подаване на сигнал от домофона към релето след греца отива пак променлив ток. Възможно ли е ако тока от преди греца е DC сега греца да го прецаква и той да става AC, ....
LazarGanev - "Велик майстор"
Професионално изказване на човек монтирал над 50 греца :wink:
Chefo77 - майстор
LazarGanev написа:
Професионално изказване на човек монтирал над 50 греца :wink:
Е браво бре, Лазаре, ти не си ли виждал как "Грец" изкривява тока? :-D
Тани - модератор
Сигурно е от онези инверторните грецове :wink:
ivanovbg - майстор
Човека много научно го е казал, ама май вие не разбирате от теория. Греца много изкривява тока наистина. Закачете един осцилоскоп и ще видите за какво иде реч.
Правия ток е една права линия и формулата за начертаването и е много проста. Синусоидалния ток има малко по сложна формула за да успееш да я начертаеш, но след греца формулата на кривата става още по сложна. Колкото е по сложна формулата за да начертаеш една линия, толкова по сложна(крива) линия се получава. Изводите оставям на вас - дали греца криви тока или го изправя.

Има и механичен пример - вземете две прави арматурни пръчки и ги изкривете в синосуидална крива и в кривата дето се получава след греца - кое ще е по лесно?

Според мен кондензатора след греца го изправя, а греца го криви още повече :)
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 100

Тема "Бисери на форума" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: