• 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 124
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
thinkpad - майстор
KingLin написа:
Инсталацията е полустара т.е. човека преди време е направил ремонт на две от стаите и двете бани.
...И не те разбрах кое не ти харесва на гребените?
Не ми харесват гребените. Когато се наредят повече от един паралелно.
Останалото - въпрос на консумация. То всичко е на 25А предпазители. Моята инсталация у нас е в покъртително състояние, нищо че ги изграждам за тези, които плащат. Трябва да къртя половината жилище. От когато съм в него съм заварил за 6 помещения общо 3 предпазителя.
hidrazin написа:
То като гледам ти май си най-голямото острие - остър гумен нож!
Изказваш се супер неподготвен. Дървен философ.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Изказваш се супер неподготвен.
Не знам защо въобще ни занимаваш с детските си фобии? Ти преди няма и година не беше барал автоматичен предпазите - се винтови слагаше, клеми не беше барал ами си въртиш спайките че и с поялника. Сега гребените не му харесвали. Ми то на калпав к...р космите му пречат. :lol:
Що въобще се напрягаш да даваш мнения и съвети? Тролпад!
:partyman:
P.S. Като гледам това табло, много ми прилича на издялано от теб. :prayer:
KingLin - майстор
Че на паралелното кое му е злето? Лошо е ако са много гребени последователно. Ти как връзваш 24-ка таблата монофазно захранени? Аз за гребена само положителни неща се сещам. Негативните неща свързани с поставянето му идват от монтажника а не от гребена.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Не знам защо въобще ни занимаваш с детските си фобии?
Внимавай с тона! :!: Преустанови дебилните заяждания, защото чашата вече прелива и не се усещаш!!! :evil: Автомати преди година не само съм барал, но съм и ползвал. Иначе имам мнение за винтовите. Клеми съм ползвал, пружинните са единствено "нововъведение". Спайки все още правя. Да, поялник съм ползвал в някои случаи. Гребените не ми харесват, защото щеше да ме утрепе тока и всичко свърши с една хубава волтова дъга!
hidrazin - майстор
Малеее... Как ме уплаши! Гледай сега, ти така и ще си останеш. Истинска, изпипана, добре направена инсталация ще гледаш само по картинки в нета. Щот няма кой да те пусне и да припариш до нея. Нито пък някога такава ще излезе изпод твоите ръце.
Щял да го утрепе тока от един гребен. В една камара държави ги използват и е нещо което много облекчава работата и е надеждно. На Тинки не му харесвало щото не знаел как да го използва. :lol:
Ми извади си ги изотзад де. Говоря за ръцете. Ами ако беше покрай мен (което няма как да стане) досега да си замязал на "Печено пиле 1300 години България" - я от 110kV, я от 20kV, я от DC дъга.

Изображение

Детска му работа. Хем е на светлинни години, хем се опитва и акъл да дава.
Chefo77 - майстор
Абе и аз си мисля, че след като навсякъде се използват, явно има някаква причина и тя не е цената на гребена.
Тинки, да не би да имаш притесненията на инженера за доктора, та затова не си правиш сам инсталацията у вас ... така звучиш... :?
Профи въпрос - осветлението не трябваше ли да е на малък предпазител?
VLADO66 - майстор
Вие се бъзикате ама моя милост щеше веднъж да бучне гребен за монофазно на трифазни предпазители,добре че се усетих навреме и по точно ръчичките ми усетиха че гребена който са хванали нещо тънее :-D
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Малеее... Как ме уплаши!
Хидразине, виждал ли си трифазният вариант на гребена? Ако не си - запознай се. Отивам на едно място да извършвам определени дейности, които минават през измервания в ГРТ. В него е използван трифазен гребен, но по най-парлапанският начин е отрязан накриво, като изолациите на тоя ръб ги няма. Като разбутах леко таблото такава волтова дъга ми направи, че чак трифазният предпазител в таблото на ЕРП-то пред сградата падна.
Пак да ти отбележа, че съм запознат, а не съм назад. Изпълнението зависи обаче от текущата ситуация. А от двамата не знам кой се държи като дете, което във всяка тема си избива комплексите за величие.
Chefo77 написа:
Тинки, да не би да имаш притесненията на инженера за доктора, та затова не си правиш сам инсталацията у вас ... така звучиш... :?Профи въпрос - осветлението не трябваше ли да е на малък предпазител?
Нямам никакви притеснения, просто ме мързи да къртя у нас. Че инсталацията е изграждана на парче преди мен и не мога да разделя помещения на кръгове. Просто всичко е вързано на общи магистрали.
Профи отговор - трябва да е осветлението на по-малък предпазител. Компромисът е много голям. Понеже е присъединен кръг за осветление към кръг за захранване на битови уреди, което е допустимо, същият може да се падне на предпазител с по-голям от нужното за осветление. Като плеснеш обаче 2 помещения на 1 магистрала, не можеш да ги пуснеш дори през 16А предпазител, защото постоянно ще пада.
Junak - майстор
hidrazin написа:
Изображение

Детска му работа. Хем е на светлинни години, хем се опитва и акъл да дава.
Не знам колко волта е било, но е факт, че на Тролпад му го няма гребена :-D
С тока шега не бива. Не правете това, ако сте пропуснали уроците по електротехника
Chefo77 - майстор
Тинки, използвай кабелни канали (или хвани кабелите със скоби открито, беше се похвалил веднъж). Предпочитам да ми е грозно за известно време, но да съм сигурен в мрежата в къщата си, отколкото притесненията да не се запали нещо. Не хвърлям празни идеи, вкъщи съм така - новите кабели в кабелни канали. Като ремонтирам, се вграждат и това е.
А за гребените - както много други неща, при неправилно изпълнение са опасни. Което не ги прави опасни по презумпция. Той и ъглошлайфа е опасен с диск за дърво (бащата знае), но това не означава, че трябва да забраним всички шлайфове заради него :wink:
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 124

Тема "Вижте и се посмейте. МАЙСТОРИ - МЕНТЕ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: