• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
chapara - майстор
Ммм 😉
Последна промяна от chapara на пет окт 24, 2025 12:22 am, променено общо 1 път.
Baлepu - специалист
За дипломата се полага труд. Тя е база. За да има надстройка, трябва да се продължи в същата посока. И двете започнаха с ентесиазъм и май точно той им "изяде главите". В същотото време наша близка се пласира като учителка без педагогическо образование, но с дебели връзки. Проблемът не е, че точно те не са се реализирали с висшето си образование. Проблемът е в системата, защото това е доста често явление.
Не трябва да се пречи на желаещите пенсионери да работят, но в никакъв случай това не бива да става за сметка на младите. Факт е, че повечето работят, защото не могат да вържат двата края само с пенсиите си. Виж, пенсийката и още малко, и им стига. И работодателите ги предпочитат пред нуждаещите се от истинска заплата. И порочният кръг се затваря ...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Бре, около мен, който не е пожелал, не е станал учител.
чет окт 23, 2025 5:58 amBaлepu написа:
... И двете започнаха с ентесиазъм и май точно той им "изяде главите"...

Май не те разбирам какво казваш. Звучиш, все едно те са се отказали
Baлepu - специалист
Не, упрекнаха ги, че имали неправилен подход. Основно дъщеря ми. Жена ми я подхлъзнаха по друг начин.
Няма смисъл, не се оплаквам. Само отбелязвам факта. В последствие разбрахме, че много млади учители не продължават да работят като такива поради сходни причини.
chapara - майстор
🙃😜
Последна промяна от chapara на пет окт 24, 2025 12:23 am, променено общо 1 път.
Baлepu - специалист
Библейско е, че вместо да се даде риба на гладния, е по-добре да се научи (даде възможност) сам да си я лови.
Моите дами също са си намерили друга реализация, но защо ... са си губили времено с въпросното учене :|
Тя, темата, кривна леко насам-натам, но като е станало въпрос да си споделяме....
Моя бивша навремето записа вишу. Няколко месеца по-късно прецени, че си губи времето.
В момента е търговски директор за страната на известна компания.
В същото време, някой опитват да оправдаят неистово загубеното си време и то тук, във форума.
Онези, които нямат комплекси, няма да се обидят, сигурен съм. То няма и за какво.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет окт 23, 2025 4:56 pmBaлepu написа:
... но защо ... са си губили времено с въпросното учене :|
Причини може много да се намерят, а може и да не е загубено време... Вишуто, казват, давало особен наклон на мисълта...
Около мен доста хора не работят каквото са учили :-) в мисъл на дипломи, но, като че ли, всички постоянно нещо учат
Оплакващите се, са друга история
Аз не харесвам учителската професия, системата я ненавиждам... А имам близки хора учители... Хората сме разни
Baлepu - специалист
Думата беше за пенсионерите. И системата. Явно не намирате, че подбиват пазара на труда и заемат позиции, на които младите би трябвало да трупат опит.
Преквалификация ... Винаги ми е звучало тъпо. Някой учил за нещо, но понеже ... се преквалифицира за работа, по която има достатъчно учили в училище специалисти и със стаж. Е няма начин този с "курса" да не върши по-добре работата от онзи редовно изучавалият професията и с практика. То днес са изключения последните стигнали до пенсия с основната си професия.
hidrazin - майстор
чет окт 23, 2025 4:56 pmBaлepu написа:
...но защо ... са си губили времено с въпросното учене :|
Може да е временно но не са си губили времето. :)

Не знам дали ще успея да го обясня, но поне ще опитам... :?
Висшето не е панацея и целта му не е да те научи на най-новото в дадената сфера - все пак там програмите са правени по неща дето вече са остарели...
Целта на висшето е да ти промени мисленето, да те научи как да решаваш проблеми, как да подхождаш към конкретен проблем, как да си набавяш и ОТСЯВАШ информация (много актуално днес) ... и на много други неща.
Разбира се при читави преподаватели.
Висшето е "школовка" а не набиване в главите как примерно ... да работиш на тъкачен стан или с маркуч. :lol:
Поради тази причина тези висшисти лесно се преквалифицират - имат основата.
Нооо... днешно време имам много кофти "Срещи от 3-етия вид" с висшисти излюпили се последните 20-тина години.
Има (все още) умни деца но НЯМА образователна система която да ги поеме и развие.
:partyman:
P.S. ИЗВОД - твоите дами НЕ СА СИ ИЗГУБИЛИ времето.
И поради това:
Моите дами също са си намерили друга реализация
Предполагам и лесно.
А ако не ти харесва написаното, спокойно мое да и теглиш една... :-D
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Да бъдем добри, да бъдем хора!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: