• 1
  • 2
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
pavelari - майстор
Грабнах 1001-та тема, защото много тача жиците а и Тани ме "сръчка" инак бех позабравил за форума. На разположение съм докато пак не ме дуууне ветара на некаде!

Сега една задачка: Едно момче пикае върху жица на напрежение 220В. Какво става?
Master_Kenobi - V.I.P.
А момчето във въздуха ли `фърка? :-D
А ако е момиче, същият ли е отговорът на задачата? :lol:
svetliopi44 - Чирак...
Пръска си по обувките ... :-D
pavelari - майстор
Преди години имах един даскал по физика, който един път зададе този въпрос и нарисува постановката. С наслада обясняваше, как токът тръгва по водния стълб и при четала се разделя на два тока, които излизат през двата крака... Техната сума /на излизащите/ е равна на тока, който /влиза/ по струята докато детето пикае... ТОВА БИЛО ЗАКОНА НА КИРХОФ :2thumbs: . Обяснението породи голям смях, но вероятно на всеки остана по нещо в главата за този закон.

Наскоро се срещнахме в ATOL и аз много се изкефих, че този дядка се е компютризирал и зачатихме после по скайпа. Когато му казах, че съм станал електроинженер, той ме избъзика и ми припомни въпроса с жицата.

На което аз отговорих така:

Прикачен файл

last.JPG
Жицата има ДТЗ, така че... Сумата от тоцита пак е НУЛА :)
last.JPG (7.25 KиБ) Видяна 3377 пъти
dechoоо - специалист
pavelari....Гледаш ли "Ловци на митове" :?
Deo-x - специалист
Токът не може да повали пикаещия поради непостоянен теч на струйката урина,това разбрах от тв когато правиха опита.
pavelari - майстор
Deo-x написа:
Токът не може да повали пикаещия поради непостоянен теч на струйката урина,това разбрах от тв когато правиха опита.
Тия имат простатит! :-D - Я изпий две бири и "Улови Мита" ако смееш!
Тани сори ама ме дърпат за опашката. :snakeman: Все пак сме в раздел шеги... :cool:
masterrichi - специалист
Аз не бих си правил опита да пробвам,все пак урината е солена и тази течност е проводима и също е от значение дали си бос или си маратонки.Имах случай у дома , беше ми прекъснала нулата на боилера и удряше ток като пипах струята на душа,тъй че не си правете този глупав експеримен у дома.
  • 1
  • 2

Тема "1001 - Не е спам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: