Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
Manowar с трогателно видео: България е земята на истинските метъл воини
Изображение
https://btvnovinite.bg/lifestyle/liubop ... voini.html

viewtopic.php?f=30&t=74259

Кой къде, кого, впечатления от концерта, желание да види и пр.

Лично аз, както вече споменах в темата на колегата, в онзи период, допреди петнадесеттина години, не пропусках банда у нас. Навън не съм ходил.
Като изключим онзи труден период, когато чалгата напираше като младежки пъпки, хората бяха стресирани от прехода, придружен с кризи от всякакво естество, остават хубавите спомени от плахото навлизане на рока, по онова време, заедно с Хипи движението, сексуалната революция...
Като изключим и залитането на "масите" по модерното, в последните години нещата са си дошли на място сякаш, доказателство за което е "поправителният" през 2009 на ZZ Top.
Имам приятели музиканти, с които си утолявам музикалния глад по най прекия начин. Участия, гостуване в заведенията където работят, забивки на частно....
Някога имаше едно кръчме на Приморски у Варна, където всеки четвъртък "сцената" се заемаше само от професионални рок музиканти. Свиреха един през друг.
Е, такава атмосфера няма как да се опише.
Слушал съм Жорката "на работа", а само половин час по късно пее като змей!

Края на 86та, тъкмо сковаваше студа по разложко, започна "захранването" ми с емблемата
Изображение
Боеца Петков, оборудван с фендерката на вуйчо си и достоен набор касети има заслугата. Поне веднъж месечно забивахме в ергенската ми квартира, заедно с местните мОми.
Слушах всичко тяхно, на Deep Purple и производните им.
По късно започна да ми допада и Хеви метъл музиката, а Петков, под акомпанимента на китарата си пееше понякога
MamaMy - майстор
Да кажем, че присъствах на Рок феста в Троян 1990г. когато официално изгря Ахат. В Ловеч и Плевен не пропуснах нито един от концертите. В чужбина не съм ходил. На чалга концерт също. Даже на Веско Маринов съм пропуснал. Лили Иванова съм я гледал на живо няколко пъти по задължение. С радост бих отишъл на Менуар ако можех, но нямам вече крака за такова приключение. :)
вт юли 22, 2025 11:55 amMamaMy написа:
... С радост бих отишъл на Менуар ако можех, но нямам вече крака за такова приключение. :)
Имаш, бъди сигурен! Не се ограничавай, стига да няма и други фактори!

В началото на периода, който посочих, на голяма част от концертите, провеждани във Варна, присъствах по задължение.
Нямаше как да не отбележа, че по него време Слави и сие събираха стотици пъти повече публика.

Я го "наборчето".
https://youtube.com/shorts/ILPrnKhCbDE? ... cM-PFJ6kpZ

Беше някъде 87ма или по-вероятно 88ма. В Разлог гостуваха "Кукери".
Естествено, напълнихме читалището основно с войска.
По него време Фори- Георги Марков, беше боец свързочник в батареята за управление.
Момчето в ляво на кадъра.
Изображение Около него обикновено цареше веселба.
Бях изумен да го видя на концерта с куртка без ръкави (откъснати) и бръснарско ножче увесено на парче медна телчица, висящи на ухото му!!! Това беше шок не само за мен, но и за командването на полка. Тогава, в това поделение, 98% от бойците бяха предимно от елитни софийски гиманазии и техникуми, та "нещата се ограничаваха в нормални граници".

Тези "Кукери" направиха нещо незабравимо за мен и до днес. Всеки от състава оставаше сам на сцената и правеше соло изпълнение.
MamaMy - майстор
Той сега е в рая при Елвис. Пътя до там си го е павирал с хитове. Почивай в мир Ози! :prayer:
Точно днес!
Всъщност, такива хора не си отиват. Поне не докато са живи поколения съвременници.

Тема "Рок, Хард рок, Рок енд рол, Хеви метъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: