Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
galin.com - специалист
Пиша тази лична история тук, макар че може да се включи и в “полезни съвети”. В началото няколко предупредителни думи. Не карам никого да пробва освен ако не желае. Идеята, реализацията и удоволствието са изцяло мои.
Та за какво иде реч ? От десетина дни няма топла вода (у нас), поради ремонт или профилактика на ТЕЦ. Е да ама човек си има своте хигиенни навици и нужди и топла вода си трябва. Досега закърпвах положението. Или на работата или по съседски в баня с бойлер. Обаче....
Ден голям и слънчев. Май повече слъчев от нормалното и ми се размекна мозъка, но пък на това размекнатото му дойде една умопомрачителна идея. Да се изкъпя у нас.
Чудесно-прекрасно. Леген има - голям. Вода има - студена, ще трябва да се топли.
Нагревател ? Нагревател ? Ами няма, стария изгоря преди години. Нали затова досега ползвах други варианти. Лошо.
Котлон ? Има. Ама така не е интересно. Стопляш вода на котлона в тенджера и хайде баня. Друго нещо загряващо вода у нас да има ? Сещам се за нещо изстудяващо бира, даже там има една. А за водата ? Ами да тя ПЕРАЛНЯТА !! Как не се сетих по-рано, нито съседа щах да тормозя, нито да отивам час по-рано на работа или да си тръгвам мокър, че да не ме заключат там. Имам си таъкв прекрасен нагревателен уред за вода у дома, пък съм тръгнал другаде да търся. Хм. Но как да стане ? Елементарно, Уотсън. Имаш нова пералня, ползваш я често. Значи всичко по нея е чисто. Пускаш на пране с желаните градуси, не слагаш прах, не слагаш и пране и хоп какво се получава когато помпата изхвърли водата ? Прана топла вода. На мен това че е прана нито ми трябва нито ми пречи, трябва ми само да е топла. Остава само да извадиш маркуча от сифона на пода, и да го насочиш към легена пред теб. И гледаш, и се смееш. Не знам, аз поне се смях. Може и от жегата да е било, едва ли е от бирата. Гледаш как легена се пълни с чиста топла вода, та чак пара се дига от нея.
Да знам че някой ще попита чиста ли беше. ЧИСТА. По-чиста от често срещаната в чешмата. Толкова бях впечатлен (или желанието за баня напираше), че не помня кога съм нарамил легена и съм го отнесъл в банята. От там натаък процедурата е ясна. По-малък съд, студена вода (майтапа настрана първата разхладена порция я изхвърлих. Беше кафява от студената вода), едно съдче с дръжка, сапун, шампоан и кеееееф. Ама голям.
Та покрай тая история научих някои неща за тази перялня. Като например с колко вода пере, какво става ако я спреш внезапно, работи ли терморегулатора ? Е не успях да засека дебита на помпата ама няма значение.
Като знам че топла вода няма да има до 27, алтернативата ми е добра. Пък може да измисля начин и да усъвръшенствам пералнята-бойлер с някой таймер да се включи и изключи сама например. Ще поработя върху идеята само да не ми се стопи размекнатото. Пък и вие може да помагате.
Хайде със здраве и честита ми баня.
velsi - Почетен майстор
Браво! Хитра идея. Те така по простичък начин се правят големите открития. Дето се вика "открил си топлата вода". :-D Честита баня!
8180 - майстор
Значи:
1. Вода - има.
2. Голям леген - има.
3. Слънце и 35оС навън - има.
4. Търси се слънчев балкон и едно стъкълце за капаче.
Ех, приятни спомени от село и баба. :?
mandata - напреднал
значи:
1. Вода има
2. Изпита бира - има (в повечко)
3. Наливаш бирените (PVC) бутилки и ги слагаш на слънце
4. След 2-3 ч. влизаш в банята и на там е ясно - при необходимост разреждаш. :lol:

Тема "Луд умора няма, работи за двама или как да си стоплим вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: