Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
alexmit - помощник
Здравейте наскоро си правихме ремонт, и терасата е зидана със тухлите ютонг, но от вътрешната част на зиданото където има отлят пояс стената се напуква. Пробвах преди да нанесем боята със селикон където е пукнатината (така съм чувал, че се прави), но уви пукнатината се появява отново и надига скъпата боя, какво да направя за да предотвартя напукването. Дали се дължи защото отвътре не е слагано шпаковачна мрежа а върху тухлите е шпаковано направо, и какво да направя. Благодаря предварително.
EDI - майстор
Колко време съхна зидарията и пояса, има ли арматура между итонга и пояса.Трябвало е да ползваш акрилен силикон за попълване на такава фуга.
bullet - специалист
alexmit написа:
Дали се дължи защото отвътре не е слагано шпаковачна мрежа а върху тухлите е шпаковано направо,
Дали :?
solo5 - майстор
чувал съм, че итонга е като гъба
да не би да има остатъчна влага :?
FMaster - специалист
Е затова се викат хора дето разбират от тия неща ... зидарията е много сложен процес, особенно като има включен "бетонен пояс" :shock: . Може зидарията да е направила корем (много често се среща напоследък), може дограмата (ако има такава) да оказва влияние (при неправилен монтаж) ... може да са още сто неща, най-добре нарисувай скица и напиши по-подробно за начина на зидане, дебелините на плочите и особенно за този "бетонен пояс", армиран ли е, къде е вързан как е лят?
Аз бих бутнал цялата зидария с итонга и пояса барабар и всичко наново както си му е редът, тия присъединявания на тераси не трябва да се правят от "любители" майстори ! Опасно е и за околните, особенно ако си на висок етаж (и за тези които живеят и минават под терасата) ...

P.S. ... за разни силикони и армиране със шпакловка въобще не споменавай повече :? ... когато се напуква итонг не е от влага или козметика, а от тежест, слягане, премръзване (ако има влага) или разни невероятни нововъведения в грубия строеж (бетонни пояси :cool: примерно)!
Bechev - специалист
При мен тази пак се показва,а съм я шпакловал с лепило и мрежа когато смених дограмата.Стената е от итонг зидана от некадърници да им е..... майката,който са ходили на дабота само да им се води надница.В лепилото са слагали пясък и не е нанасяно по цялата дължина на тухлите, тук-там на кюфтета,а вертикално между тях въобще няма.Така ,че незнам как ще се справиш,ако и при теб е така.Успех!!!

Прикачен файл

Picture 004.jpg
Picture 004.jpg (17.17 KиБ) Видяна 4986 пъти

Тема "Стената се напуква - помощ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: