Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
stivemaster - майстор
Здравейте . Тъй като стане ли дума за газобетон всички разбират "автоклавен" такъв или познатите на нашия пазар гръцки турски и румъски варианти на Ytong, реших да пусна тема за по малко познатия и използван газобетон - пенобетона.
За по голяма част от нас информацията за него е "кът" и като всяко нещо у нас просветените по темата мълчат и така се получава кръг от който никой не печели.Затова ето на кратко качествата с които този материал става предпочитан пред автоклавния например ,пък и изобщо пред конкурентните му продукти http://www.parketeria.com/9.php ето и приложение например при замазки и обърнете внимание забърква се и с обикновена бъркачка http://www.youtube.com/watch?v=3mhrGshlguI
И така зарибените достигат до материала за пенообразуване и остават потресени.Естествено в нашата така наречена държава няма внос изобщо на пенообразувател за бетон.Налага се използването на пенообразувател за противопожарни цели и аз имам опит с Щ А М Е К С Ф15- 3%.Купува се готов разреден от фирмите за пожарогасителни системи и струва около 2.50лв. литъра.
За да получите гъста ,устойчива и с ниско водно съдържание пяна ви трябва пеногенератор.Сами бихте могли да си направите по следния начин - градинска помпа с налягане около 5 BAR или на нея най вероятно ще пише Н-50 м .Помпата смуче от туба ,да речем 20л. и изхвърля през струйник който също може да купите от тази фирма в която продават пенообразувателя.В струйника има мрежичка която спомага образуването на балончета.За по напреднали конструктори ще добавя и това че добавяне на въздух от компресор още повече повишава добива на пяна ето така например http://media.snimka.bg/6622/019498696-big.jpg
Дозировката на препарата е описана в общата рецепта за пенобетон http://media.snimka.bg/6622/019499589.jpg препарата се добавя във водата за пенообразуване в съотношение 1/40.Водата за хидратиране на цимента и за пенообразуване са различни и отделни количества.
Много важна е първоначално хидратацията на цимента от нея зависи крайния ефект следва добавяне на пясъка и накрая пяната.
Засега толкова ,при интерес заповядайте ще отговарям с удоволствие.
marto - специалист
Да не отварям нова тема...
Търсих из нета някаква информация за пенобетонени блокчета за зидане
но информация почти никаква от страна на БГ сайтовете
Конкретно се интересувам от представителства и ценова листа

Благодаря :)
stivemaster - майстор
Ами ето ти отговор - това е един хипернепопулярен материал в България , както и полистиролбетона.Българина е един от най невъзприемчивите хора на планетата , макар че не си го признава.Та в момента не се произвеждат блокчета никъде в страната щото се опитваха без реклама и каквато и да е информация да ги продават , освен това с изключително лошо качество на материала (с трици- маймуни) ама не се получи и ...... така.Не можеш да си купиш , сори.
marto - специалист
Есента бях на един обект в Равда рзп около 4-5000м2 и целият беше иззидан с тях,
пък не се сетих тогава да питам за какво става дума
Явно кораб си е внесъл тогава инвеститора
Иначе руснаците са луднали по тия тухли,произвеждат яко
Попаднах на едно клипче съпоставка м/у пенобетонено блокче и такова газобетон,
по едно парче 10 на 10см от двете потопени в кофи с вода и дават след 30мин,след час,след 2 часа...
пенобетона не пое почти никаква вода а газобетона(итонга) си поемаше като гъба
stivemaster - майстор
Да това е една от разликите между двата материала в полза на пенобетона иначе и двата материала са газобетон - итонга е автоклавен , пенобетона не.Разликата принципно е в това как се образуват въздушните кухини .
Илиян Илиев™ - майстор
Няма ли да е подходящо да се направят калъпи и да си ги излееш сам по рецептата на stivemaster?
Тани - модератор
Това не ти ли върши работа. Аз се двоумя дали да му се доверя напролет :?
http://www.tivit-bg.com/products/blocks.html
stivemaster - майстор
За формата можеш да си направиш от импрегниран технически шперплат.Гледай да не е български или китайски.Тогава можеш да си лееш както пенобетонни така и полистиролбетонни като Тивит.
За Тивит ще кажа че поради лошата техника на рязане целите са покрити с прахоляк и това води до пукнатини в зоната на лепилото , затова ги издухвайте преди лепене.
Илиян Илиев™ - майстор
Можеш ли да дадеш каква е цената на 1 кубик бетон направи си сам и 1 кубик пенобетон направи си сам?

Имам предвид само цената на материалите.
saimenn - помощник
marto написа:
Да не отварям нова тема...
Търсих из нета някаква информация за пенобетонени блокчета за зидане
но информация почти никаква от страна на БГ сайтовете
Конкретно се интересувам от представителства и ценова листа

Благодаря
фирма MAXIM

Тема "Пенобетон - направи си сам ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: