• 1
  • 2
Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
wanderer - специалист
предстои ми изравняване и повдигане на ниво на под, около 10 м2 и 5-6 см дебелина. впоследствие ще има изглаждаща замазка (или по скоро шпакловка) и ламинат. спирам се на тези два варианта, защото работя сам, с евентуална помощ от жена ми. замазката е на втори етаж от къща, и всичкия материал ще се вкарва с кофи и въже през прозореца. тъй че всичко което намалява хамалогията е добре дошло. мога да ползвам малка бетонобъркачка. имам опит в строителството но никога не съм работил с тези материали, затова предпочитам да питам. заедно с вашите препоръки дайте и вашите работещи пропорции, и ред на разбъркване на материалите. след изсъхването тези двете замазки губят ли чуствително от обема си? и така - кое ще препоръчате?? макстерм или перлит??
bat_danio - специалист
за перлита.. аз съм доволен след пълно изсъхване на замаската тя е много лека не се свива при съхнене, но съхне бавно използвах 4-1 перлит и пясъкза бъркано земновлажно с цимент. За другия материал не мога да кажа нищо.
8180 - майстор
Консултирай с Колегата Гечев тук.
Неговото е полистиролбетон - Тивит. Вероятно става, но имаше някакви особености със забъркването (водата).
Ping Pong - напреднал
Слагал съм перлит доволен съм
olelemaiko - специалист
кат намериш перлит вземаш 600килограма. 125 килограма цимент.то трябва малко повече ама да ти е кръгло на 25кг торба.400килограма пясък.100 - 120 литра вода.това за полувин кубик материал.на теб толкова ти трябват.
ulieliadi - специалист
Пак пълни глупости!!! И в тази тема се изака, нали? В Горно Уйно незнам как е ,ама при нас 600 кг перлит са около 2 микробуса, защото по принцип перлита се продава на литри.
П.С. Браво че си открил точката на клавиатурата!!! Сега остава да откриеш запетайката и най-много стискам палци за главната буква [-o<
янко - специалист
Малко късно,ама макстерма е много добър,лесно се бърка и не сляга,но иска шпакловка
wanderer - специалист
забравих кога съм го правил. с тивит.
янко - специалист
Важно е да остане информация и за другите потребителиот първа ръка
  • 1
  • 2

Тема "Maxterm или перлит?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: