Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
kam34 - специалист
Здравейте майстори :) реших да ви питам за няколко мои размисли относно един проект по правене на баня на тераса :?

Положението е следното
Изображение

Двете външни стени искам да направя с газобетон например 12.5 или 15см. Колоната е малко съмнителна :lol: етернитова тръба пълна с бетон арматура не знам дали има. Отдолу е някаква единична стена от тухли единички със слаби основи и постоянно се пука мазилката им. :? Самата тераса има тухлен парапет 80см няма пукнатини по мазилката му и следи от провисване на терасата. Къщата е двойна тухлена зидария с единични тухли и няма други колони освен въпросната на терасата, таван гредоред, височина 2.80м. Водопроводни тръби ще има само в едната нова стена за душа.

Има ли проблеми газобетона с баните :? мисля да хидроизолирам целите стени и пода от вътрешната страна с накаква хидроизолация, от вънка хоросанова мазилка.

Може ли да стане това надзиждане на терасата, да не се срути някой ден :?
шоп - майстор
Дали ще се срути едва ли някой ще може да ти каже без снимки и план, но целта ти според мен е максимално да олекотиш конструкцията.
Аз така една такава тераса на къщата я приобщих към всекидневната и за да е олекотено работих само с гипскартон, минерална вата, и стиропорена изолация със силиконова мазилка отвън. без метални профили. С импрегнирани чамови греди 10 на 10. общата дебелина със 5 см стиропор стана към 17 см.
Итонга е значително по-тежък.
kam34 - специалист
По груби сметки допълнителен товар (газобетон, лепила, мазилки, плочки) около 1 тон разпределен основно по периферията на терасата. Не е кой знае колко :? С картони ще стане доста по леко наистина, ама в баня и на отрито за външна стена изглежда ми също съмнително и им нямам вяра.

Тема "Стени за баня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: