• 1
  • 2
Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
янко - специалист
Здравейте ,започнах замазка с макстерм тип350 но ми изглежда някак си мека пластична ,питането е дали типа е добър ,нещо друго освен цимент трябва ли да се слага и с какво да шпакловам отгоре за да се стабилизира.Аз си мислех за лепило за фаянс и влакна ,май се казваха фибри но не съм сигурен .Върху макстерма мога ли да лепя терекот ,че ще има два коридора?Моля помагайте
stivemaster - майстор
Не е нищо особено, можело и да не взимаш точно от тях но ..... (то не че има на много места във Варна де) Въпроса е принципен за мен не че е лош стиропора им но е изключително скъп.Другото място от където можеш да вземеш е в складовата база до долния портал на Елдоминвест от фирма СО-ТО КОЛОР - 4.20 лв/кг кубика е около 14 кг.
Рецептата е 900 литра гранули , 200 кг цимент в зелени торби - СЕМ I42.5R или II42.5R , 100 kг. кварцов пясък който не вярвам да намериш затова завиши цимента с 50кг и водата е около 150 литра.
янко - специалист
Аз слагам 175 кг цимент на 420л макстерм ,а тея СО- ТО КОЛОР не можах да ги открия ,обикалях но няма ,а три тях кубика ще излезе на половина
schuldiner - майстор
Стив, дай по-точни координати, моля!
Да не са едни вътре в База нова (до завод Метал)? Три пъти ми обясниха и пак не ги намерих... Накрая взех от една мебелна фирма, ама бяха не на топчета, а трошено - още по-добре, че не се разпилява толкова. Миналата зима беше 6 и нещо за кг и идваше 15 кг/кубик.
Леката замазка не стана особено равна, нито пък твърда, ама беше предвидено и я запечатах с два сантима циментова и с нея изравнихме нивата на стаите с коридорите. Щяха да слагат ламинат и теракот. Преди месец-два случайно срещнах човека - още не е сложил настилките, но замазката била ОК.
stivemaster - майстор
Ами ето една снимка от Гугъл мапс http://vena.snimka.bg/architecture/k-sh ... 929677.big за да се ориентирате.
янко - специалист
И аз загрях но утре ще видим.А върху тая замазка терекот може ли да се лепи?
stivemaster - майстор
Ако настилката е фаянс може да се лепи направо отгоре ако е ламинат трябва да се запечата срещу прахоотделяне.На втория ден може да е малко мек повърхностния слой но след третия и ако примерно зашкурите повърхностния слой отдолу ше видите че е доста здрава , е не чак колкото обикновената де но това не се и налага.
янко - специалист
Здравейте ,пробвах ги и двата и като цена са почти еднакви защото ронения сляга много .За баня и тоалет става ли и дали ще издържи пералня че тя доста вибрира?
schuldiner - майстор
Вчера купих перлит по 12 лв./100 л чувал. Малко скъпичко ми се стори, но не съм обикалял да сравнявам цени (не ми се обяснява защо предпочетох перлит пред стиропор - жената, жената!). Та, рецептата е същата като за стиропора, малко по-солидно изглежда и може би не толкова добро като топлоизолация. По груби сметки един м3 тежи (ако е важно за конструкцията, защото при мен е важно): перлит 50-60 кг, цимент 150 кг, пясък 200-250, т.е. под 500 кг кубикът, което напълно ме задоволява. На цена го сметнах 120+33+12=165 лв. - приемливо, макар да има откъде да се оптимизира.
Бъркането го правих в бака, че в момента няма как да докарам по-голямата бъркалка. В 20 л бака сипвам литър вода, 1,5 кг цимент, разбивам 1/2 минута, сипвам 15 л перлит, разбърквам докато посивее и слегне малко, добавям останалите 5 и пак разбърквам, добавям пясък догоре, разбърквам. Излишно е да казвам, че бъркалка с лопатки по-добре разбърква полусухо. Ако е необходимо (зависи пясъкът и перлитът колко са били влажни), добавям вода - сместа трябва да стои на гранули, но при стискане в шепа да не се разпада топката. Основата при мен е бетон и някакво подобие на замазка, доста криво, но има бая цимент, демек не се рони. Понеже в друга тема се обясняваше за шприцовете, пак си казвам моя лесен вариант - 1:1 цимент с вода, с баданарка размазвам отгоре-отгоре колкото да посивее леко и да обезпраши. Много бързо съхне и според мен няма проблем да се полага замазката веднага. Пясък се слага в шприца, за да разнася по лесно или ако се тръска. Аз не слагам. Мразим грундове.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за замазка с макстерм" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: