Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
savimex - помощник
Здравейте,
Усвоих си едната тераса, като съм сложил вътрешна изолация (фибран) на трите стени и на тавана. Искам да топлоизолирам и пода по някакъв начин, но разполагам с ограничена височина за замазка: в единият край на терасата 5 см., а в другият 3 см. (отгоре тази замазка ще слагам гранитогрес). Мислех си за вариант подов фибран 2 см., но след това трябва да слагам поне 3 см. армирана циментова замазка и нивото ще ми дойде с 2 см. по-високо от желаното. Казаха ми и за вариант на замазка перлит+цимент+пясък. Това добър вариант ли е, ще има ли топлоизолационен ефект? Или някакво друго решение?
chapara - майстор
Изкърти съществуващата и тогава взимай решения :wink:
savimex - помощник
Изкъртил съм я и съм стигнал до мозайка ;)
nikolov333 - майстор
Аз бих изкъртил и мозайката до плочата понеже това са още 5-6 см.и от там с лека изравняваща замазка лепене на XPS на гребен в зависимост от нивото с 3-4см армирана замазка.. :drinkers:
savimex - помощник
Да изкъртя мозайката ми е последен вариант. А какво ще кажете за варианта на замазка перлит+цимент+пясък - ще има ли топлоизолационен ефект и ще мога ли директно върху нея да лепя гранитогреса?
Hoвoceлckи - майстор
Мозайката вероятно ти е 1 - 2 см, та според мен не си заслужава. Перлит и цимент разбъркани не е най-добра изолация, а пясък - в никакъв случай. Едва ли ще ти е възможно, но ... някаква вероятност съседа отдолу да ти разреши да облепиш?
radius - майстор
В крайна сметка тази плоча охлажда и него не по-малко.
nikolov333 - майстор
Под мозайката има минимум още 3см замазка заради наклона.. :idea:
kuuuuuul - майстор
savimex написа:
Изкъртил съм я и съм стигнал до мозайка ;)
Е как така под замазката има мозайка. :? Изкърти всичко.Перлита се ползваше едно време когато нямаше още фибран,става някаква изолация, но не си заслужава труда.
Hoвoceлckи - майстор
nikolov333 написа:
Под мозайката има минимум още 3см замазка заради наклона.. :idea:
То може да има и повече ... пълнеж под замазката ако е гонено някакво ниво. Ако е дюшеме, нивото достига 10-ина сантиметра над плочата. В случая не мисля, че има замазка под мозайката. Може би е добре все пак да се провери в някой ъгъл :?

kuuuuuul написа:
Перлита се ползваше едно време когато нямаше още фибран,става някаква изолация, но не си заслужава труда.
Слагали сме и сгурия. По-лесния начин е разбъркана с цимент (правеха се даже къщи така). По-добрия - насипва се суха сгурия, армировка и замазка. Кое си заслужава е малко относително - финанси/време/смисъл ... :wink:

Тема "Подова замазка на тераса" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: