Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
Jacomo - специалист
Здравейте, проучвам за изграждане на преградна стена (70-80 см.) в бяната, която да обособи две ниши - за пералня+сушилня една над друга (60 см.) и за душ (120 см.). Въпросът е дали газобетонните блокове са подходящи за тази цел и каква е минималната дебелина за такава стена? Търся вариант с най-тънка стена (макс. 8 см.), за да се вместя в стандартните паравани 120 см. Цялата дължина на стената е 188 см.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Най-тънката тухла Итонг е 5см и дебелините вървят през +2,5см. Ще можеш ли да иззидаш стена от изправени тънки тухли? Можеш да си я направиш от гипсфазер/зелен картон. По-ще е лесно май.
nikolovvd - майстор
Новото строителство е по този начин. Между банята и стаята - итонг. Между банята и мокрото помещение - също е итонг. Между отделните апартаменти тухли. Въпросът е обаче каква дебелине ще избереш. За мен най-удачно е 10 или 15 см блокчета да се ползват, но трябва в сметката да се вкара и 1см. разстояние за плочките и 1 см въздушна междина от всяка страна на пералнята. С други думи може да се наложи да свиеш помещението за душа с поне 10 см. при 10 сантиметрови блокчета, защото 60+4+10+120+4=198 см., а ти разполагаш с 188 см. и не се знае колко са криви стените. При по-малка дебелина няма да можеш да прекараш комуникациите - ток, чиста и мръсна вода, ако ти се наложи.

Тема "Стена в баня" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: