Всичко за газобетона от зидане до шпакловане
$64EN - специалист
на много места съм виждал стени от газобетон с пукнатини и винаги ми е било много интересно защо газобетона след време напуква?
другият ми интересен въпрос е защо когато газобетона е на открито и върху него са залепени плочки след години те падат. на доста места съм срещал този проблем , а и др. колеги са се оплаквали от същите проблеми.
сигурен съм че има някакво логично обяснение и ще се радвам ако някой го знае и го сподели :)
emil_v r - майстор
Защото има мн. голямо температурно разширение .
И това не е най лошото при него :)
$64EN - специалист
а ако трябва да правите преградна стена в баня с каса и врата , кой материял бихте избрали - гипскартон или итонг 10 см .аз някакси не се доверявам на итонг 10 см , на който ще има залепени отгоре плочки
мисля си че при едно течение и трясване на вратата ще се напукат фугите на плочките а такова нещо не мога да си позволя
W123 - специалист
$64EN написа:
...кой материял бихте избрали - гипскартон или итонг 10 см...
Четворки тухлички изправени лепени с разтворченце.Може да ти стане стената по-дебела от Итонга но поне знаеш за какво тава дума,ако си го правиш за теб де...Ако е за клиент му се довери на неговото "модерно мислене" и използване на материалите за бърз строеж.
крум - специалист
Явно никога не ти се е налагало да "разглобяваш" такава стена от изправени четворки. Иначе щеше да предложиш на колегата да тича да си купува гипсокартон и профили и да не се чуди.
Ето я една такава "саморазглобяваща" се стена... Трябваше да я разглобя, че много се заклати.

Изображение
W123 - специалист
Аз искам да наблегна на това:
W123 написа:
...ако си го правиш за теб де......
Тогава вече нещата стоят по друг начин.

Иначе съм съгласен че ако се зида през пръсти картона е по-доброто решение.Все пак не е идеята да се направи просто преградна стена а на нея ще има плочки и врата.
Ако се прави качествено определено няма да е както е на тази снимка а тухлите ще бъдат вкарани малко в стената и ще се клати на връбница в петък.И ако се използва добър и качествен разтвор а не чист варов без цимент понеже е ефтино става просто перфектно.
Старата школа с добри материали гарантират дълготрайност.Въпрос на ръка и самосъзнание все пак.
Може да съм малко старомоден но все пак предпочитам изпитаните методи на "тежкото" строителство :-D
крум - специалист
Аз мога да кажа същото и за гипсокартона - ако го правиш съзнателно, по правилната технология и както ти натърти - за теб си - резултата е наистина добър.
За вар/тухли вече не ми се и мисли. А и мога да изразя мнение само от страната на разбивал, не на градил преградни стени.
Така че ако си прав, което силно допускам, значи няма особено значение дали ще е с тхли или с гипсокартон.
$64EN - специалист
ако се спазват технологичните процеси и се работи с добри материяли ( разтвори и тн....) и двата начина са много добри .и двата си имат предимства и недостатъци, за мен и двата са перфектни , но аз лично можеби бих избрал картона. както и да е на обекта последно стената ще бъде от итонг 12,5. много скоро очаквайте снимки от най-готиният ми ремонт до сега :)

Тема "защо газобетона напуква след време?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: