Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
hidrazin - майстор
Дома на ужасите в старозагорското с. Ягода

По стечение на обстоятелствата съм го посещавал няколко пъти и то в съвсем близките години...
Заради една комшийка живееща в Испания от много години. Играех "транспорт..." - все пак е около 25км и е "кофти" с такси.
(Там основно са родители на емигранти или на тукашни "бизнесмени" дето могат да си позволят минимум 1000 кинта за да не мислят за родителите си.)
Мога да потвърдя следното:
- Там е заключено 24 часа и 7 дена в седмицата.
- Може да е имало дни за свиждане но нямам спомени. Това не означава че не имало такива!
Просто комшийката се обаждаше предварително и ни чакаха. (Защото тя не живее в БГ но си плащ!а...)
- НИКОГА не ни допуснаха до стаите/къщичките в които живееха. Чакахме да доведат бащата на комшийката.
- Свиждането винаги беше на "неутрална" територия. Там където няма от другите обитатели - нещо като беседка до соларните панели или при студено време в "ресторанта".
ЦЪЪЪЪК
- По време на срещите човека нищо лошо не каза и не се опака нооооо... собственика ВИНАГИ беше там. Не ни остави и 3 минути насаме.
- Последния път влязохме през "задния" вход. След малко дойде и бус който докара много чували с пране.
- Човека не изкара и година там...

За сега - толкова си спомням. Има и подробности ама са дълги за обяснение.
:partyman:
Таааа....Те така...
А стига бе!!! Не са ли достатъчно говната в нета дето се изписаха?!!
Преживял съм го с близка роднина и какво- тема за тея изроди ли да пускам?!
Полза каква?
Изродите ще свършат? Някой ще им забрани скотското отношение?

Всеки ден ни залива помия. Човещина не остана.
Моите си ги гледах, колкото можах, у дома.
hidrazin - майстор
нед юни 08, 2025 11:43 pmТрифон П.Трифонов написа:
А стига бе!!!
К'во бе? Все пак е демокрация? Какво не ти харесва? :shock:
:partyman:
Помията, гадорията, изродите...
Нооо, демокрация е. Споделяй я!
Baлepu - специалист
За мен не по-малки изроди са "отроците" захвърлили родителите си в "домове"! Плащали си ... "индолгенции" ли? В този век на комуникации, да "не знаят" как преживяват захвърлените им родители ... АЙДЕ БЕ!
Малко е странно, че срещу такива суми не би било проблем да наемат гледач/помощник у дома, но ... ги запращат в "домове". Най-вероятно основната причина е "зор" за продаване на бащината къща. Имам много крещящ пример с комшии. 4 деца. Най-голямата се е изнесла мноого отдавна и почти се не вястваше. Другите трима бяха ... "силно набожни" (в секта). И захвърлиха майка си някъде, продадоха къщата, и никога повече не ги ни чухме, ни видяхме.
Някой да не си помисли, че оправдавам действията в "домовете"! Някои сигурно ще кажат "пак е виновен бойко борисов" (иронично). Предварително им отговарям - не, те са виновни с подкрепата си на "новите идеологии"!
Абеееее.........Имам и пример, с положителен характер. "Отрочетата", домът...всичко наред.
Но.....демокрация е. Споделяйте, излейте си, ще ви отпусне!
Кво му трябва на народа- "Хляб и зрелища".
MamaMy - майстор
Въобще не ги оправдавам тези изроди, но искам да отбележа някои неща. Аз също гледах родителите си. Когато татко го налегна деменцията започнахме да заключваме входната врата. Водехме го на разходки, но щом сме в къщи вратата винаги заключена. Той излизаше по пижама и се губеше по улиците. Заключвахме и хладилника след като една нощ щеше да умре от преяждане. Той не помни кога е ял и на всеки половин час става и сяда да яде. Беше изял 6л супа един цял хляб и 3кг. банани. Сутринта като го видяхме и щяхме да умрем ние. Предполагам, че в дома повечето имат склероза, деменция и др. подобни заболявания. По тази причина одобрявам заключването на входната врата, но връзването по леглата е извращение. Има такива нужди някой път, но масова практика си е за съд. Иначе и татко го връзвахме с бинт защото постоянно си измъкваше системите. Докато върви системата постоянно човек до него и свободната ръка вързана. Това значи ли, че сме били изверги?

Тема "Дома за възрастни село Ягода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: