Едно време майка ми имаше газов котлон на терасата и редовно допълвах бутилката на бензиностанцията до входа. След години в този режим котлона почна да гори слабо, пламъка жълт, прекъсва, а бутилката пълна. Всичко се оправи след замяната с нова, теорията ми е, че пропана и бутана си се изпаряват и горят, но тежките фракции постепенно се натрупват докато не станат преобладаващи. Иначе графит съм вадил много пъти от газовата на колата докато карах на газ, едно от нещата, които ме отказаха.
Казаха ми че с течение на многото зареждания в бутилката се натрупва воден кондензат.
Познава се по това, че изпразнената от газ бутилка се плиска, а като я сложиш на кантара показва по високо тегло от тарата отбелязана на етикета. Голяма е вероятността да си минал през това.

, никога не съм разбирал тия мазохизми с битовата газ. За по-евтино ли е, за по-силно и бързо ли е. Цял живот съм на ток, ползвал съм и пропан бутан като съм бил по гости и не схващам защо трябва да искам газ. Да мъкна бутилки, отделно риска от този високозапалим продукт, по-скъпи уреди, място за съхранение на бутилки, момента с ама той ме излъга в килограмите, сипа ми смотана газ, нямам налягане и др.под.