• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
vlad0 - специалист
Викни тея от строитилен надзор от общината да й се порадват на зидарията :-D .
Илиян Илиев™ - майстор
crez написа:
Спрете се малко бре хора, какво толкова грешно намирате в зидарията. Зидарията е на 1/2 тухла от четворки редени с плътната си страна, а не както писа някой с кухините нагоре (справка виж: линиите от шнека по тухлата те са по продължение на кухините).
Единствената грешка е че не са разминавани редовете, но и това е допустимо, ако след това зидарията я стегнаш с колони и пояс. Така съм си направил 50 м. ограда 2м. висока, като само съм разминавал редовете през 3 реда.
Опитай да си намериш работа като майстор зидар с този вид едногрешкова зидария. :wink: :lol:
piron45 - майстор
:lol: :lol: :lol: те такава смехотворна творба не бях виждал скоро.
Това е уникат за музея на строителя. :lol:
petkomz - специалист
Евала "майсторе"! Ами да се чуди човек на собственика, като го гледа какви ги върши що не го е натирил с тоягата навреме!? :axe:
MitkoS - помощник
Здравейте,

Зачетох се в коментарите и някак си не мога да разбера критиките за следните две неща:

1. Защо считате, че е лошо и неправилно "конеца да е от външната страна" ?
2. Защо считате, че е лошо и неправилно, при зидане с тухли четворки на зид "1/2 тухла", отворите на кухините да са разположени вертикално ?
pavkatay - майстор
циганин и без пари да ти работи - пак ще си на загуба :axe:
Илиян Илиев™ - майстор
MitkoS написа:
Здравейте,

Зачетох се в коментарите и някак си не мога да разбера критиките за следните две неща:

1. Защо считате, че е лошо и неправилно "конеца да е от външната страна" ?
2. Защо считате, че е лошо и неправилно, при зидане с тухли четворки на зид "1/2 тухла", отворите на кухините да са разположени вертикално ?
Не съм майстор зидар, а мазач, но ще се опитам да ти загатна нещо:

1. Счита се, че след определена височина на зида става невъзможно да видиш конеца, който се намира зад тухлите и зида неминуемо ще кривне от правия път. :wink:

2. Като сложиш материал върху долния ред колкото и да е гъст при поставянето на горния ред материал пропада в дупките и много малка повърхност остава слепена. Решението е да пълниш изцяло дупките, но тогава по-добре да се замислиш за отливане на бетон. :wink:
alsted - майстор
Илиян Илиев™, по т.2 си напълно прав - веднж отива много мат`риал, втори път се губи термоефекта на неподвижния въздух, но по т.1 - нещо си в грешка :!: Аз поне го чувам за пръв път и ще ми бъде интересно дали някой ще го потвърди. В крайна сметка, знае ли се - човек се учи докато е жив :?
pavkatay - майстор
а според мен мястото на конеца определя лицето на зида при зидане с тухли и хоросан. имам съвсем скромен опит в зидарията с тухли( дувар около 50-60м), но от 'нелицевата' страна се получава по'-рошаво'
Spokoiniq - майстор
По т.2 Винербергер се зидат само така, с вертикални кухини, но там клетките са по-нагъсто.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Я събаряй и на ново :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: