Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
vuikata - напреднал
Чесно да ти кажа като обикалям из гръда направо ми се натрапват идиотско поставените климатици. Аз уча хладилна техника и от там знам например че външното тяло трябва да е поне 50см. по ниско от вътрешното тяло и винаги се слага на носещи стени а не както съм виждал на терасата от преде, тъиче не си единствения а си един от многото.
Тани - модератор
vuikata написа:
Чесно да ти кажа като обикалям из гръда направо ми се натрапват идиотско поставените климатици. Аз уча хладилна техника и от там знам например че външното тяло трябва да е поне 50см. по ниско от вътрешното тяло и винаги се слага на носещи стени а не както съм виждал на терасата от преде, тъиче не си единствения а си един от многото.
Сега ако ни обясниш причините за 50-те сантиметра , ще сме ти много благодарни! Току виж сме научили нещо ново!
velsi - Почетен майстор
Мене ми е по-любопитно друго. Как като обикаляш из града успяваш да видиш хем външното тяло, хем вътрешното, че и да определиш денивелацията между тях в сантиметри? :?
fire73 - специалист
velsi написа:
Мене ми е по-любопитно друго. Как като обикаляш из града успяваш да видиш хем външното тяло, хем вътрешното, че и да определиш денивелацията между тях в сантиметри? :?
:lol: :roll: - да бе прав си ... иначе, доколкото ми обясниха, наистина външното трябва да е по ниско от вътрешното, тъй като иначе щяло да връща вода от конденза вътре в стаята - поне така ми казаха!?!?! ... а друго което ми казаха, че тръбния път трябва да е поне 1.5м. дълъг но не повече от 6м. .... но нали ви казвам - проблема е че НЕ МИ ИЗОЛИРАХА ДВЕТЕ ТРЪБИ ПООТДЕЛНО - сложиха ги заедно в една изолационна тръба - топлата ще отдава топлина на студената, а студената ще отнема от топлата и за да достигне зададената температура вътре в помещението климатика ще трябва да работи малко по-дълго ... а от тук и повече ток!!! - ама върви и го обясни на майстори - неграмотници ... тъй, че отново предупреждавам - ВНИМАВАЙТЕ КАТО КУПУВАТЕ ОТ "ЗОРА"!!!
Тани - модератор
Жалко , а аз мислех да си монтирам външното тяло на покрива :-D :-D :-D
Външното тяло може и да е над вътрешното, но тръбите трябва да тръгват първо нагоре, около 20см и поле надолу. Нарича се "маслен джоб" И да питам колегата къде е бил докато са слагали двете тръби в обща изолация??????
fire73 - специалист
абе там бях ама като им направих забележка и те ми викат че и така можело ... ама вече бяха разкъртили и аз каков да направя - да ги спра по средата на работата ли ... нали все пак са майстори :x
ivo.gran4arov - помощник
vuikata написа:
Много още има да учиш хладилна техника!Виж мнението на joro_pro.И не бъркай архитектурата със монтажа на климатици!Върху кои "носещи стени" трябва да е външното тяло?Какво да "носят",вар ли,цимент ли?!
И към човека отворил темата :Единствената фирма оторизирана за Враца и региона,за монтаж на "Fujitsu" e "САГО"ЕООД,включително и от "ЗОРА",така че някой продавач просто те е излъгал,търси си правата!
vidrata - специален-специалист
joro_pro написа:
Външното тяло може и да е над вътрешното, но тръбите трябва да тръгват първо нагоре, около 20см и поле надолу. Нарича се "маслен джоб" И да питам колегата къде е бил докато са слагали двете тръби в обща изолация??????
20 см от къде? от мястото където се захващат за външното тяло или от най-високата му точка???Питам защото моето е на козирката и тръбите се издигат преди да слезнат надолу но не са по-високо от външното тяло а до самия му ръб :? .
stanetzz - специалист
Ето как някои монтират външно тяло:

Изображение

Изображение

Това е климатика на кафето на 4-я етаж на ГЕОПЛАНПРОЕКТ- София, бул "Цар Борис III"

Тема "Какви ги вършат от Хипермаркет "Зора"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: