Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
housedoktor - майстор
Ми Стефане -пуснах поста защото такова нещо не бях и помислял ,че може да съществува.Аз имам 2 стари ръчни бормашини и съм си пригодил едната за крик на микробуса.Това за оригиналност има 6,но се съмнявам за практичност дали има и 3 ка.Но като се замисля....май ще реже по-бързо от ножовка,а ако е пригодено специално за работа далеч от ел. мрежа си е изобретение направо.Дори и аз нямам ъглошлайф на батерии :?
Стефан - майстор
housedoktor написа:
....май ще реже по-бързо от ножовка,а ако е пригодено специално за работа далеч от ел. мрежа си е изобретение направо.Дори и аз нямам ъглошлайф на батерии :?
Не се поддавай на емоции, а мисли какво пишеш. За да реже, на абразивния диск му трябва скорост на рязане. Не знам с тоя маткап какво ще се постигне. Дрън-дрън, че пляс :?
Deo-x - специалист
Стефан написа:
housedoktor написа:
Точно това е и е напълно възможна конструкция,ноооо малко полезна
Няма нещо, което да не може да се измисли. Но, каква ти беше целта с тая публикация?
Не виждаш ли,че раздела е за " не е за вярване" и снимката показва точно това :wink: ,какво има за чудене толкова.А на мен ми е чудно защо така е модифицирано инструмента,въобще има ли смисъла за използването му.Може на сън да му е просветнал идейката и от раз набързо сглобил двете части с тиксотоо :lol:
housedoktor - майстор
Я ми погледни ,чичо Стеф4о аватара...а така.. :lol: И приеми показаното като куриоз,а на мен ако ми трябва да режа метал без ел.мрежа имам ел.ножовка на батерий-това не бих ползвал Аако абразива не реже-вземи си го допри до ръката мааалко преди да спре напълно след изклю4ване..
masterval - майстор
Нито е "маткап", нито "ръчна свредло за дърво". Казваха му "дрелка", работилите на острова могат и етимологически да го разяснят. И силата му хич не е малка, след като това беше инструментът за пробиване на желязо... А ако се свали дръжката (идентично захващане има също месомелачката) и се върже към оста електрическа дрелка, си е баш изобретение :-D
Стефан - майстор
А някой ще каже ли каква е предавката вътре?
housedoktor - майстор
Пинйон и корона

Прикачен файл

hand-drill.jpg
hand-drill.jpg (68.41 KиБ) Видяна 4193 пъти
masterval - майстор
Абе, другари, той Стефан че нищо не вижда, не е нещо ново, Чернобил не прощава, ама ние толкова ли не виждаме, че дрелката от снимката предава движението на 90°, а не праволинейно...
emil_v r - майстор
Други са предавките , тия дрелки са с две скорости , като дръжката се мести , имат 4 зъбчатки вътре .
Имам такваз.
Диска реже на бавни обороти , имам и такава машинка , и си реже на 900 об/мин чудесно , не прегрява матрияло , не дига прах , а (прахът е тогава мн. по- едър , и пада доле ...
В моменто , днес режа с това чудо ... отрезал съм десетки метра срязззз .
Ако един майстор върти дръжката , а другио държи ъгл. шлайфо , този уред е по ефективен от ел. ако требва да опъваш 200м кабел.

Така въртим маса дупки на ръка с такава дрелка гранит по гробищата , защото нема ток , ма кой да ти поверва , мила моя майнолю .
velsi - Почетен майстор
masterval написа:
Абе, другари, той Стефан че нищо не вижда, не е нещо ново, Чернобил не прощава, ама ние толкова ли не виждаме, че дрелката от снимката предава движението на 90°, а не праволинейно...
И как иначе да го предава? На патронника е "хваната" цялата редукторна кутия на ъглошлайфа.

Тема "Хибрид -уникат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: