Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Чаро - Акълия
VLADO66 написа:
Имам лични наблюдения за следното.Два апартамента в една и съща сграда с едно и също изложение и еднакви топлозагуби.При единия е монтирано ел. котле 9кW/преоразмерено/,а в другия 6kW-вътрешните температури са еднакви,квадратурите са еднакви и електромерите са еднакви.На апартамента с преоразмерения котел сметката за ток е с 15% по-висока.Какво ви е мнението?
Можеш ли да бараш по инсталациите? Размени котлите.
Управлението на котлите еднакво ли е- стъпално, он/оф? Отоплителната слитема еднаква ли е, температурата на топлоносителя, изолацията на тръбите,? А стайната температура как, кога и за колко време я мери? К-стъкло някъде?
tgv - специалист
Напръв поглед всичко е еднакво, ама май не е така. Може слънцето да огрява различно.
VLADO66 - майстор
Стaйни eлeктронни тeрмостaти хaниуeл нaґлaсeни нa eднa тeмпeрaтурa-он/оф,топлоноситeл водa 60 грaдусa ,PVC бeз К-стъкло.Нe могa дa смeням котли щото имa живущи-по слaбия aз съм го смятaл,a другитe нe вярвaхa чe 6кW топлят 90 кв.м..
Чаро - Акълия
VLADO66 написа:
Нова сграда, не се живее в тях, .
VLADO66 написа:
.Нe могa дa смeням котли щото имa живущи
:?
Я си избистри къв е случая и тогава да го разсъждаваме...
VLADO66 - майстор
Зaсичaнeто бeшe минaлaтa зимa прeди нaнaсянe.
Тани - модератор
Родителите ми почти не си пускат климатика и е доста по-топло от съседите на долния етаж , които се отопляват с печка на твърдо гориво. Надявам се това да отговаря на въпроса ти!
vvventsi - специалист
Владо,не каза кой има повече ток ,горния етаж или долния?
VLADO66 - майстор
Долния,мeжду тях имaшe нeобитaeм aпaртaмeнт.
zmiori - специалист
А каква е минималната мощност на която могат да работят и двата? Могат ли да модулират мощността си? Стайните термостати ОН/ОФФ ли са?
vvventsi - специалист
Щом казваш че долния има повече ток,това е и отговора на твоя въпрос!

Тема "От къде идва разлика в разхода на ел. енергия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: