• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
ivanovbg - майстор
Във всички небостъргачи има вградени взривове за контролирано разрушаване в случай на авария. Така са разположени,чеда гарантират вертикалното срутване на сградата с цел да се ограничат щетите в случай на непоправимо увреждане. Просто като са видели , че няма оправия само са натиснали по едно копче и готово. Имайте в предвид, че говорим за сгради по около половин километър високи в град в който подобни не са рядкост. Ако сградата падне неконтролирано се получава ефекта на доминото и може да срути половината град. Не е нужно простолюдието да знае , че работят в бомби :wink:
infomar
ivanovbg написа:
Във всички небостъргачи има вградени взривове за контролирано разрушаване в случай на авария. Така са разположени,чеда гарантират вертикалното срутване на сградата с цел да се ограничат щетите в случай на непоправимо увреждане. Просто като са видели , че няма оправия само са натиснали по едно копче и готово. Имайте в предвид, че говорим за сгради по около половин километър високи в град в който подобни не са рядкост. Ако сградата падне неконтролирано се получава ефекта на доминото и може да срути половината град. Не е нужно простолюдието да знае , че работят в бомби :wink:
Добре, но всички сме виждали бойно оръжие поразено от бомби или снаряд. Металът не се разпрашва и от танка не остава купчинка прах :?
Искаш да кажеш, че за 8 секунди когато е падала сградата, някой е преценил и взел решение да натисне копчето и да взриви цялата сграда? Теоретично изтърван камък от подобна височина пада за 9.6 секунди, а подобна висока сграда взимайки в предвид все пак "съпротивлението" на етажите е трябвало да пада над 2-3 минути а е паднала реално за 8 секунди.
Филма поставя на размисъл много неща, но за мен най-главното е къде са отишли над 100 000 тона метали - превърнали се в прах:?

Може ли стомана и то високо легирана от взрив да стане на прах :?
Последна промяна от infomar на чет яну 14, 2016 11:49 am, променено общо 1 път.
ivanovbg - майстор
Ми цялото желязо би се събрало в куп 100х100х12 метра. Стъклата в още толкова, но от взривовете са станали на прах и доста се е разнесъл.
kozl - майстор
ivanovbg написа:
А тези експлозиви как са защитени от удар със самолет :?
Филмите са направени на манипулативен сюжет. Много трудно ми беше да ги изтърпя. Но въпросите са интересни. Сградата колко време горя и колко време трябва на стоманата да загуби устойчивост при пожар със самолетно гориво. И голямото количество прах. Нормално праха става при разрушаване на сгради строени с бетон, тухли, мазилки. А става въпрос за материал предимно стомана. Или как стоманата става на прах и то с такава скорост.
hidrazin - майстор
kozl написа:
А тези експлозиви как са защитени от удар със самолет :?
Филмите са направени на манипулативен сюжет. Много трудно ми беше да ги изтърпя. Но въпросите са интересни. Сградата колко време горя и колко време трябва на стоманата да загуби устойчивост при пожар със самолетно гориво. И голямото количество прах. Нормално праха става при разрушаване на сгради строени с бетон, тухли, мазилки. А става въпрос за материал предимно стомана. Или как стоманата става на прах и то с такава скорост.
Ще се опитам да "гадая" подред. :-D
1. Експлозивите не са защитени от удар на самолет. Просто няма такива. Има само по филмите дето де гледал ivanovbg.
Защо? Всеки може сам да си отговори след не много мислене. Иначе да свирка за да помагам (в мисленето).
2. Относно прахът - често се бърка оптическата плътност с реалното количество прах.
Едва ли плътността на прахът при кулите е била повече от 50 грама на кубически метър.
Ако приемем че облакът прах е бил 1 кубически километър (даже мисля че е много де) то излиза около 50 000 тона прах.
3. За стоманата, как става на прах и от какво са направени кулите:
- Ми не става на прах. Елементарна физика.
- Кулите са направени основно от ........ бетон. :shock:

Малко сметки:
- Обем на една кула 1 650 000 m³
- Стомана в една кула 100 000 тона = 12 700 m³
- Бетон в една кула 390 000 тона = 163 000 m³ (от бетонните подове с дебелина около 8 сантиметра).
Да се вземе в предвид че голяма част от бетона се намира в основите под земята.
- Да прибавим към това стъклата, мебелите, бани, тоалетни, асансьори и най-вече вътрешните стени от гипсокартон.
Общо като груба сметка може да приемем обем на една кула 200 000 m³ - приблизително 600 000 тона на кула.
За да сме съвсем точни трябва да прибавим и телата на загиналите - около 1250 на кула.
При средно тегло 70 кг - 87,5 тона или грубо около 87,5 m³. Но пък костната маса в човек е около 7%.
Реално излиза около 6 тона костна маса на кула омесена с 600 000 тона отломки, прах ... никакъв шанс за откриване.

Другите сметки:
- при обем на материалите 200 000m³ и обем на кулата 1 650 000 m³, излиза че остатъците са около 12% от обема на кулата.
- Тези 12% би трябвало да бъдат с височина около 50 метра.
- От тези 50 метра махаме отломките натикани в "коритото" - подземната част от 18 метра.
- Остават едни 32 метра височина за останките. Това при условие че останките не излизат извън очертанията на основите.
Отчитайки факта че купчината е с конична форма и е извън периметъра на основите, реалната височина от около 15 метра е напълно приемлива в случая.
Така че оная Джуди Ууд не я знам по какво е доктор ама със сигурност не по истинска наука.
Може би доктор по свободни енергии, извънземни или нещо подобно. :lol:
:partyman:
pipilica - майстор
Мерси за анализа, но не си гледал или не ти е направило впечатление че подземията били празни след падането.
Не искам да влизаме в спорове за това как е паднала или как е трябвало да падне кулата, просто на много хора им е смънително случилото се тогава.
infomar
Експлозив може да унищожи материал само ако има взривна скорост, равна или по-голяма от скоростта на звука в този материал, като скоростта на звука в бетона е 3200 метра/секунда, в стоманата 6100 метра/секунда, докато най-високата взривна скорост е 895 метра на секунда. Това не може да стане по този начин.
Департаментът на енергетиката (DОЕ) на САЩ събра водни проби от подземията на сграда 6 единадесет дни след 11 септември, които показаха равнища от тритий 55 пъти по-високи от нормалния фон. Какво доказва това?
Тритият е изотоп на водорода, съдържащ един протон и два неутрона. Тритият е радиоактивен с живот от 12 години, известен и като водород 3.Тритият се получава както от естествени, така и от изкуствени процеси. По естествен начин той се получава предимно от взаимодействието на протоните и неутроните на космическата радиация с газовете аргон, водород, кислород и азот в горната атмосфера.
И така, двете огромни кули, всяка от които по 500 000 тона, бяха унищожени за 9 и 11 секунди, като техните отломки бяха изхвърлени нагоре до стотици метри.

Изображение

От всичко материално в сградите обаче оцеля хартията???? Стомана, алуминий и плът се изпариха, но хартията остана. Има фрагменти от този филм, на който се вижда, че изпаряването на метала става и докато пада към земята, т.е на земята не пада нищо.
Професор Джоунс през 2009г. доказа наличие на термайт в бетоновия прах, а и самия термайт се вижда как топи една от периферните колони. Използването на термайт се наблюдава и в основите при разчистването. Там ясно се виждат разтопени стоманени греди с ДЕБЕЛИНА 3 ИНЧА ПОД ЪГЪЛ 45 ГРАДУСА. Ъгъл повече от характерен за СЪБАРЯНЕ НА СГРАДА С ВЗРИВ!!!
Как гори "Thermite"
Изображение
Explosion Of A Thermite Bomb
Изображение

Снимка на една от колоната:
Ясно се вижда как термайта е разтопил една от колоните на 45 градуса.

Изображение
Изображение
kozl - майстор
infomar не знам какво е термайт и как гори и т,н, Но снимките които си постнал са много съмнителни, защото:
- по среза няма прах :shock: напротив прилича на пресен срез, примерно от спасителен/разчистващ екип
- няма прах в кухината :shock:
- среза много ми прилича на срез от резак с пропан бутан и кислород, ама много. Тази къдравина по косото сечение
- във филмите с Джуди Ууд се втълпява как стоманата става на прах без висока температура, а на снимките личи стекла се прясна шлака.
И така като ме хване някаво съмнение, аз как да вярвам на другите им обяснения. И пак повтарям не харесвам този МАНИПУЛАТИВЕН стил на обяснение.
Загадките си остават, но къде е реалната информация. Хидрата пише, че сградите са със стоманобетонова к-ция. За основите ясно, но за етажите нагоре :? Може би до някой етаб е стоманобетон и нагоре само стомана. Но стоманобетона пак ще требе да е станал на прах :shock: по някакъв начин, дали умишлен със секретна технология или по стечение на събитията :?

Ако има такава технология, която прави метала на прах, аз като бивш срочнослужещ танкист трябва да отбележа.
Танкисти водете си записки, защото от танка и екипажа ще остане само хартията. :-D

Изключителна технология за събаряне на сгради. Във граждански мащаб. Във военен - планетата е в опасност :shock:
marian1 - майстор
Интересно не чух никой да пита/покаже останки от самолетите а? А бяха големи самолети. Все щеше да има някой детайл останал от самолетите, я някоя "черна кутия"? Тя е доста защитена от пожар и бедствие .... къде са - от 4 дали една е намерена? Чудя се, самолетите влязоха в сградите - излязоха ли? Ако да, трябва да са паднали отвън.... Не съм гледал скоро кадрите, може и да пиша измислици де
infomar
До колкото съм чел, не са открити дори двигателите им.

Това прилича ли ти на един милион тона останки :?

Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна от infomar на съб яну 16, 2016 9:47 am, променено общо 2 пъти.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Нова версия за 11.09" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: