• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
sek.1 - специалист
Имам голям флекс и голяма бормашина на ловешкия завод купени преди повече от двадесет години и малък флекс малка бормашина и зеге от лилавата серия на спарки вече около петнадесет години за всичкото време съм сменял само четки на машините преди пет години купих от практикерска промоция ръчен циркуляр марка Глобус за 35 лева и перфоратор Сома от битака за 50 лева последните две машини построиха една къща и не са мръднали а за една година три пъти съм носил професионален винтоверт на БОШ за ремонти в сервиза им на хладилника (добре че е в гаранция) ама на хората им писна да ми го пращат от Пазарджик.
Yulian - напреднал
Аз ползвам Bosch GST 135 BCE професионален зегер, бормашина GSB 13 RE също професионална, без да съм професионалист .2 пъти съм ги носил на поправка, но си бях въобразил, че мога да ги експлоатирам както си искам. Иначе казано съм доволен. Избиха си парите и ми ги ремонтираха безплатно е за едната се връщах 2 пъти, заради Българският сервиз на Bosch. А във връзка с китайското съм виждал в Американски сайтове да пише за такива стоки B стока и цената и е на половина. Изводите оставам на вас :!: :!: :!:
Номера с неработещите „нови” инструменти и изобщо техника е познат, на всички се случва :wink:
Само дето понякога има разправии при подмяната... мен са ме пращали в сервиз и съм чакал 1 седмица за неработещ нов винтоверт, вместо да ми го заменят веднага...
solo5 - майстор
ти пък защо им се връзваш
връчваш им го, искаш си протокол и те да се оправят със сервиза :wink:
ESPACE - майстор
Пресен случай - флекс Skil 750W промоция с диск за метал и диамантен диск, две години гаранция се повреди на третия ден след сумарно максимум 1 час работа. Не е изгорял защото до последно си работеше нормално, на другия ден просто отказа. След една седмица престой за ремонт днес ми дадоха чисто нов - какво може да му е било на стария че да не подлежи на ремонт си нямам идея.
solo5 - майстор
по-лесно е да ти дадат нов, отколкото да го ремонтират
като ти мине гаранция ще ти е по-евтино да си купиш нов, отколкото да си го отремонтираш :-D
skartalov - специалист
И аз да се включа! Да наистина китайските стоки са боклуци, обаче има и малко изключения.
Примерно - ъглошлайф GLOBUS, 2 години вече го скъсваме от работа и държи.
Фрезери RAIDER - ги ползваме доста за рязане на МДФ. С 1 фрезер от 2 лв. нарязах 10 листа МДФ (вратички за шкафчерна за баня и кухни).
Резак REMS (Оригинален немски професионален) - Пълен боклук - диска му струва 400 лв. и на 10 сряз отива на кино!

Така че всяко правило си има изключения!
Фитилчо - майстор
Бош не е това ,което беше.
Не мога да кажа същото за Метабо обаче
В отгоеор на колегата ще кажа че и моя скил след една година отказа така-оказа се че е превъртял лагер в ПЛАСТМАСОВОТО му легло
Макита също добро-но тук много надценки се слагат определено,не искам да давам линкове за сравнение,че виждам доста колеги си изкарват хляба с това
radkooman - напреднал
Да взема да кажа и мойте впечатления.

Бош синя серия флекс 1400 W / малък 125 мм / - няма такъв флекс - от година го ползвам и ви казвам че големите Райдери и Спаркита не магат да му стъпят на малкия пръст.
Не мога да кажа обаче същото за бармашина пак синя серия за има няма два месеца работа и се разбиха лагерите на оста.
Имам и други уреди бош зелена серия и с тях намам проблем.
Иначе вече залагам на цената и марката.
Та само да вмъкна, преди 2 - 3 години си купъх ръчен циркуляр от практикер с някакво измислена марка за 66 лв. скъсваме му задните части дето се къзва а той само иска нови дискове от време на време.
Бош китай пак е по добро от Спарки или Райдер !
Peso_bg - напреднал
Разликата м/у марките като Бош и другите е в качеството
малко хора могат да сравнят как работи Боша и някои от другите китайки
имах случай с перфоратор за 80лв на промоция/не знам марката/,
издаваше шум като за 5 а работа никва.Нервирам се аз, газ до работата,
от там взимам един зален Бош и о чудо /видиата бе същата/.
Ако трябваше да пробия една дупка за картина нямаше да има значение. :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "БОШ днес -- китайско качество с немска марка и цена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: