• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
DundyTheCroc - майстор
В Испания в момента е 22 градуса, но иначе са го обяснили с едни термини, дето на 95 процента от овцете не са им ясни и ще повярват.
gogo7777 - майстор
Испания-България 0-1 :supz: .....лошото е, че резултата е за първите 10 минути....
hidrazin - майстор
Начетох се на простотии в изобилие. Това ли е ЕС? Просто кал в ушите ...
The Telegraph
Екстремните метеорологични условия са причина за масовите прекъсвания на електрозахранването, които са довели до прекъсване на електрозахранването в Испания, Португалия и част от Франция, съобщиха мрежови оператори.
Португалският мрежов оператор REN заяви, че „екстремни температурни колебания“ са довели до „рядко атмосферно явление“, което е причинило прекъсванията.
К'ви екстремни метео условия там днес? Температурите днес там около 22 градуса.
Ни отопление трябва, ни охлаждане. Сега е сезона на най-малкото потребление на електроенергия.
Други (REN) пишат:
От REN обясняват, че екстремните температурни колебания в Испания са довели до "аномални осцилации" в много високоволтовите електропроводи.
Това явление е известно като "индуцирана атмосферна вариация". На свой ред то е довело до осцилации, причинили сривове в синхронизацията между системите.
Също и NDTV пишат:
REN, мрежовият оператор на Португалия, твърди, че прекъсването е причинено от повреда в електрическата мрежа на Испания, дължаща се на „атмосферен феномен“. Операторът обяснява, че „Поради екстремни температурни промени в Испания имаше аномални пулсации в линии с много високо напрежение.“
Операторът го нарече „предизвикана атмосферна пулсация“, която доведе до колебания, които причиниха неуспехи в синхронизацията между системите.
В края на краищата ми светна каква е причината. Пулсирали са вените на чичо ми КУРТИ. ОНИЯ вени...
Обяснения за полуграмотни наивници.

На 66,7% съм сигурен че проблема е от ЗЕЛЕНИЯ ток. :-D
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Не улучи процента, само 56 процента им бил зеления ток за миналата година :weedman:
hidrazin - майстор
пон апр 28, 2025 8:52 pmDundyTheCroc написа:
Не улучи процента, само 56 процента им бил зеления ток за миналата година :weedman:
Кой не улучи и какъв процент?
То и 30% стигат за разпадане на енергийната система и даже по-малко.
Особено когато еврог...ски политици започнат да си въобразяват че разбират от енергетика.
Да е..а и мушмулите им да е...а, ще ни върнат в годините когато не само Турция я нямало като държава ами и САЩ.
:partyman:
Пожар на електропреносна линия във Франция е причина за липсата на ток в Испания
https://bnr.bg/horizont/post/102149629/ivan-hinovski
fbr - майстор
пон апр 28, 2025 8:45 pmhidrazin написа:
Температурите днес там около 22 градуса.
Ни отопление трябва, ни охлаждане. Сега е сезона на най-малкото потребление на електроенергия.
И сезона на най-голямото производство от фотоволтаици и ветрогенератори. Нейде бях писал че, излишъка е точно толкова опасен за системата, колкото и недостига. Но не очаквах толкова скоро да се сдобия с доказателство.
fbr - майстор
вт апр 29, 2025 7:21 amТрифон П.Трифонов написа:
Пожар на електропреносна линия във Франция е причина за липсата на ток в Испания
https://bnr.bg/horizont/post/102149629/ivan-hinovski
Щом пожара го забелязаха едва сега, смятай го за патица. Вие за пожар 12 часа след резултатите ли разбирате, че е имало.
вт апр 29, 2025 7:28 amfbr написа:
Щом пожара го забелязаха едва сега, смятай го за патица. Вие за пожар 12 часа след резултатите ли разбирате, че е имало.
Не ми е работа да им правя сметките, а и няма общо различните институции как гледат и реагират на някакво събитие.

В нета може да се прочете всичко.

https://bnr.bg/post/102149587/red-elect ... -v-mrejata
"С настоящата информация наблюдаваме много силно колебание в напрежението на мрежите и в резултат на това испанската електроенергийна система е била изключена от останалата част на европейската система и, като крайна последица, настъпи колапс около 12:32 ч. местно време", посочи Red Electrica.

Това сякаш е в подкрепа подозренията на Хидразин. 12.32!!!
kozl - майстор
Аз без да съм специалист си мисла, че системата за балансиране се е разбалансирала.
Са дали от хакерска атака, дали от икономии в изпълнението и :? Системата за балансиране е несъвършенна.
Оно е така първо да го праиме, после ще го мислиме :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "В Португалия и Испажия настъпи Blackout" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: