В Испания в момента е 22 градуса, но иначе са го обяснили с едни термини, дето на 95 процента от овцете не са им ясни и ще повярват.

Екстремните метеорологични условия са причина за масовите прекъсвания на електрозахранването, които са довели до прекъсване на електрозахранването в Испания, Португалия и част от Франция, съобщиха мрежови оператори.К'ви екстремни метео условия там днес? Температурите днес там около 22 градуса.
Португалският мрежов оператор REN заяви, че „екстремни температурни колебания“ са довели до „рядко атмосферно явление“, което е причинило прекъсванията.
От REN обясняват, че екстремните температурни колебания в Испания са довели до "аномални осцилации" в много високоволтовите електропроводи.Също и NDTV пишат:
Това явление е известно като "индуцирана атмосферна вариация". На свой ред то е довело до осцилации, причинили сривове в синхронизацията между системите.
REN, мрежовият оператор на Португалия, твърди, че прекъсването е причинено от повреда в електрическата мрежа на Испания, дължаща се на „атмосферен феномен“. Операторът обяснява, че „Поради екстремни температурни промени в Испания имаше аномални пулсации в линии с много високо напрежение.“В края на краищата ми светна каква е причината. Пулсирали са вените на чичо ми КУРТИ. ОНИЯ вени...
Операторът го нарече „предизвикана атмосферна пулсация“, която доведе до колебания, които причиниха неуспехи в синхронизацията между системите.
пон апр 28, 2025 8:52 pmDundyTheCroc написа: Не улучи процента, само 56 процента им бил зеления ток за миналата годинаКой не улучи и какъв процент?![]()
пон апр 28, 2025 8:45 pmhidrazin написа: Температурите днес там около 22 градуса.И сезона на най-голямото производство от фотоволтаици и ветрогенератори. Нейде бях писал че, излишъка е точно толкова опасен за системата, колкото и недостига. Но не очаквах толкова скоро да се сдобия с доказателство.
Ни отопление трябва, ни охлаждане. Сега е сезона на най-малкото потребление на електроенергия.
вт апр 29, 2025 7:21 amТрифон П.Трифонов написа: Пожар на електропреносна линия във Франция е причина за липсата на ток в ИспанияЩом пожара го забелязаха едва сега, смятай го за патица. Вие за пожар 12 часа след резултатите ли разбирате, че е имало.
https://bnr.bg/horizont/post/102149629/ivan-hinovski
вт апр 29, 2025 7:28 amfbr написа: Щом пожара го забелязаха едва сега, смятай го за патица. Вие за пожар 12 часа след резултатите ли разбирате, че е имало.Не ми е работа да им правя сметките, а и няма общо различните институции как гледат и реагират на някакво събитие.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: