• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет май 01, 2025 9:08 pmhidrazin написа:
А мен просто ме е срам.
Интересно ми е кога нямаше да те е срам:
1 Ако си бяхме останали с изути гащи със старите съветски таралясници с изтекъл ресурс
2 Ако бяхме си купили нови МИГове или СУта
3 Ако бяхме купили нови Грипени
4 Ако бяхме купили нови Рафали
5. Ако бяхме купили нови китайци
6 Ако бяхме купили F35
7 Ако бяхме купили бракувани таралясници на старо
Или просто те е срам, че си българин?
Lutchezar - майстор
чет май 01, 2025 6:43 pmLazarGanev написа:
Няма никакво значение какъв пакет резервни части сме купили. Щом е в гаранция осигуряването на резервните части е грижа на сервиза. Разбира се, ако случаят е гаранционен, защото се работи по всякакви версии, включително и саботаж :wink:
Е точно гаранцията е в тези пакети. Както си купуваш удължена гаранция за електроуреди или за компютър.
Та тук е за самолети просто. Някой е решил че не е нужно и е скъпо.
чет май 01, 2025 9:44 pmLazarGanev написа:
Лазаре, когато гаранционната ти кола се счупи и няма резервни части, оставаш без кола. Едни пари в гаража, или в сервиза, евентуално за неопределено време.
Това с японците няма как да се случи, освен ако не е побългарена версия.
Общо взето, при трудности със сервиза, нормално е да ти дадат оборотно возило или да предложат алтернатива.
Не зная дали си запознат, но вторият в Нисан е решавал гаранционно събитие в България, понеже филиалът в София е импотентен. Долетял е лично.

Та, сега също сме с изути гащи.
Дано не е саботаж, защото това би било престъпление засягащо националната сигурност!
MamaMy - майстор
чет май 01, 2025 7:16 pmzz_stefanov написа:
пРезидентърите си завъртяха пропагандата и тук.
Това е много добър самолет.
Кофти, че самолета попадна от самото начало в ръцете на дългогодишните си противници в пРезидентството чрез ген. Наплатанов.
Самолета Ф16 беше много хубав когато в БГ основния изтребител беше МИГ-21 и Л-29. Тогава имахме едва няколко МИГ-23 ветерани от Авганистан. Това, че го купиха него дори и подобрена версия е равносилно да бяхме приели оферта за МИГ-23 с подобрения. Това беше 86-87година
Еее, този е фейслифт предполагам.
Не разирам от самолети де.
hidrazin - майстор
Интересно ми е кога нямаше да те е срам:
Ако си бяхме купили 3 (ТРИ) подобни самолёта - независимо какви.
От и до близките години че и десетилетия на България и трябват ТРИ самолёта.
Един да лети на парадите и два за донори - да скубем резервни части. :-D
Демек само за престиж, както ще е и сега с ЦЕЛИ 16 броя но на много висока цена.

Ай ся да ни обясниш за к'ъв ни са ТРИ или ШЕСТНАДЕСЕТ самолёта? (Освен за парлама де.)
Срещу КОГО ще ги използваме, Турция, Гърция, Румъния ... или кого?
И преди да ми отговориш за бройката, направи справка КОЛКО МИГ и СУ сме имали до към 1990-та година... Без хВърчикптерите и учебните...:)
Па мое и да ти светне нещо...
Или просто те е срам, че си българин?
Просто ме е срам че 35 годни ни управляват бивши българи - сегашни продажници. Това кой би го оспорил?
Мен не ме е срам че съм българин. Напротив и правя каквото мога. А ти? :?
:partyman:
MamaMy - майстор
чет май 01, 2025 10:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
Еее, този е фейслифт предполагам.
Не разирам от самолети де.
Това ми звучи като виц. Фейслифт на Варшава :lol:
Ф16 е разработен 1974. Мисля, че за 50г е заслужил да излезе в пенсия.
В същото време ние си купуваме нещо което трябва да е модерно и с перспектива. Точно това ли? :wink:
чет май 01, 2025 11:30 pmMamaMy написа:
Ф16 е разработен 1974. Мисля, че за 50г е заслужил да излезе в пенсия.
В същото време ние си купуваме нещо което трябва да е модерно и с перспектива. Точно това ли? :wink:
По тази логика, според картинката на Николов от предната страница, човек ще каже, че BMW пета серия е разработено през 1972г и отдавна вече е за пенсия, ама се вижда колко модификации и подобрения има през годините :cool:
F16 блок 70 е съвсем нов самолет, който се произвежда в чисто нов завод, построен след нашата и други поръчки. Първите бройки от този модел и от този завод ги получиха Словакия преди няколко месеца, които явно са поръчали и платили преди нас и са чакали явно повече от нас. Прередиха ни едни араби, които явно са ни надцакали в кеша и сега е нашия ред. Колкото и да са стари F16, като и днес са основен самолет а въоръжение в целия свят, не само в НАТО? И то модификации много по-стари от нашата. Ами да, има и F35, за който може да си го позволи, ние явно не можем, щото и този ни се вижда доста скъп.
Трифоне, казваш, че е същото като при колите, но на никого не се отказва гаранция на колата, щото не си е купил резервни части,
Хидра, не ни трябват за война с Турция, трябват ни за мирно време, за еър полисинг, за да не плащаме прескъпо за това наше право и задължение, щото сега със старите МИГ 29 имаме много дупки, които не можем да си изпълняваме задълженията, та идват да помагат испанци, нидерландци, американци, турци... За тази функция не са нужни самолети от пето и шесто поколение, важното е да са читави, да може да се разчита на тях, да са съвместими със стандартите на НАТО...
https://aero-bg.com/2019/02/07/misiya-er-polising/
Последна промяна от LazarGanev на пет май 02, 2025 9:50 am, променено общо 2 пъти.
ivanovbg - майстор
За всяка техника съм съгласен, че е възможно да има такива проблеми, но за военната техника е недопустимо.
пет май 02, 2025 9:32 amivanovbg написа:
За всяка техника съм съгласен, че е възможно да има такива проблеми, но за военната техника е недопустимо.
И Бат Бойко тъй си е казал, като подписва договора :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "F-16 Block 70" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: