• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 45
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
fu4ko - специалист
Има прекрасна южна тераса.Ще е чудна като я украся с панели :-D
fu4ko - специалист
Тъй,че Хидразин има полза от панели.Зависи от каква гледна точка се гледа на нещата :-D
VLADO66 - майстор
fu4ko написа:
Има прекрасна южна тераса.Ще е чудна като я украся с панели :-D
Ако имаш и покрив с правилния наклон и изложение може да бацнеш това http://www.armormat.com/bg/photovoltaic.php
dyaneff - майстор
Цитат от статията която посочи Тани:
За целта преди месец премиерът Бойко Борисов и министърът на енергетиката обещаха да бъдат направени промени в една от наредбите към Закона за енергетиката

Двамата най-добри енергетици в България.
fu4ko - специалист
с правилно изложение има.Наклон не знам.Освен това не бих се катерил по покрива да лепя това чудо.Терасата е дълга.Така че място има за нужните цели
hidrazin - майстор
fu4ko написа:
Тъй,че Хидразин има полза от панели.Зависи от каква гледна точка се гледа на нещата :-D
По-точно - ще има. Някога.
:partyman:
fu4ko - специалист
Моето мнение е,че и сега я има след като цената на тока се вдига всяка година.И ако продължават с дивотията да изкупуват слънчевата енергия вместо да я приспадат както споменах,ще си промениш мнението.Схемата е ясна:Панели,инвертор,мрежа.Няма акумулатори,няма контролери.20 години живот на панелите за мен е достатъчно да започна да взимам панели.Ако системата се направи да се консумира най малко от мрежата,тогава монопола ще духа супата и ще запее друга песен
ArturDent - Почти Безобиден
Ще духа супата, ама друг път.
ТИ искаш ток (ЕНЕРГИЯ) тук, сега и много, и не ти пука кога се произвежда ...
fu4ko - специалист
Ето цени,които според мен са доста поносимиhttp://www.lensunhk.com/index.php?main_page=ad ... 20a&page=3 Има ги и в Бг ги продават.Соларни панели,инвертора и се свързва в контакта.Освен това става и с акумулатор.Ще избута някой допълнителен ват.Тъй като не искам да отдава в мрежата ще го свържа с нагреватела.Защо така смятам да го направя,ще се досетите и сами.Теоритично защо пък да не направим същото с хладилника,пералнята,фурната.Какво остана като консумация от мрежата:компютър,лампи.Вечерта ясно,ползваме мрежата за някой час и после минаваме на по евтината тарифа.Интересно,даже поетапно да се прави си заслужава да се прави.Не искам да убеждавам никой.Това са си мой виждания.
fu4ko - специалист
ArturDent написа:
Ще духа супата, ама друг път.
ТИ искаш ток (ЕНЕРГИЯ) тук, сега и много, и не ти пука кога се произвежда ...

Ако доста хора направят системата ще се консумира по малко от мрежата,съответно по малко ще лапат докато не направят изгодни нещата за потребителите като мен
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 45

Тема "Направи си сам енергетика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: