• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
tgv - специалист
Проведен опит.
Време - 360сек.
Нагревател-реотан, бързовар с мощност 291,8 вата.
Отчетено: 15-23гр.
ЕЕО с мощност 309 вата.
Отчетено: 11-20.5гр.
Вместимост на съда-2,8литра, маса на съда 1,2кг , керамика.
Температура на помещението - 17гр.
Тани - модератор
Тани написа:
Извинявам се за недоверието си , и се извинявам от името на всички включили се в темата.които са учили физика за недоверието им , но ако ще се опитваш да ни КАЖЕШ , че си променил физичните закони се очаква и да го ДОКАЖЕШ! Ние просто си питаме няколко страници за ДОКАЗАТЕЛСТВА , а не питаме за да се заяждаме с тебе! Всичкото което се иска от тебе е да кажеш :
Опитната установка включва :
1. ...........
2. .........

n. ...........

При включване на захранването температурата е ... тока е .... при напрежение ....

след 30 секунди температурата е ... тока е .... при напрежение ....
след минута температурата е ... тока е .... при напрежение ....

след минута и 30 секунди температурата е ... тока е .... при напрежение ....

След ... минути температурата е 100 градуса и вече не се променя тока е .... при напрежение ....

От тук следва , че за загряването на 1 литър вода с 1 градус е изразходвана .... енергия , което прави КПД....

Не е чак толкова трудно нали!
ПП

Ето - за да те улесня даже съм ти направил таблица в която лесно можеш да въведеш необходимите данни. Таблиците са две - едната за ЕЕО , а другата за класически реотан.
Като (ако) ги попълниш ще въведа и останалите формули и графики , за да се направи сравнителен анализ . За да е коректен опита е необходимо да почнеш с еднаква температура и обем на водата .

Не знам за колко коректен смяташ примера който си дал по-горе, но самия факт, че си дал константна мощност на ЕЕО , а дори по твоите думи мощността се изменя с температурата прави смятането загуба на време!

Прикачен файл

Опит ЕЕО- нагревател.rar
(15.91 KиБ) Свален 224 пъти
vvventsi - специалист
Не е необходимо да измерва тока ,напрежението нито мощността,още повече че не са константа,трябва му един контролен елеромер, има ги такива в конрад се продават като контакт,измерват с точнот до 1Wh ,със него ще измери с голяма точност енергията,която е необходима за загряването на водата!
Тани - модератор
Това с електромера беше първото, което ми мина през ума. Даже не е необходимо да купува нищо. Но ми се иска да получим по-подробни данни именно от неговите опити и инструменти и да му покажем къде са му грешките , защото явно е много ентусиазиран и ентусиазма му играе лоша шега! Също така силните му емоции от "откритието" заразяват и други последователи , които от време на време пишат тук. Нека веднъж завинаги докажем не само на теория , а и на практика къде е истината! В темата за климатиците от три четири мнения преминах от едната страна на барикадата на другата , когато получих разумно обяснение! Ако tgv успее да ме привлече на своя страна и аз ще ви убеждавам кога и къде е разумно да се ползва ЕЕО . Но искам солидни доказателства - поне практични , ако не може теоретични!
tgv - специалист
Мултицета е прилично точен, точно от Конрад го имам. Мисля че съм дал достатъчно данни, остават да се направят няколко сметки на калкулатор, като съм ви спестил още няколко сметки свързани с токовете и напреженията. Мощноста на ЕЕО е почти константна, защото преди ЕЕО съм включил последователно като ограничител 400ватов кварцов нагревател. Кварцовия нагревател се явява и като буфер.
world_explorer - специалист
tgv написа:
Мултицета е прилично точен, точно от Конрад го имам. Мисля че съм дал достатъчно данни, остават да се направят няколко сметки на калкулатор, като съм ви спестил още няколко сметки свързани с токовете и напреженията. Мощноста на ЕЕО е почти константна, защото преди ЕЕО съм включил последователно като ограничител 400ватов кварцов нагревател. Кварцовия нагревател се явява и като буфер.
Ехее стана тя. Ако добавим и топлината която се отделя в кварцовият нагревател минахме 100 процента КПД :shock: :? :shock:
tgv - специалист
И двата работят като едно устройство. Замерванията са за въпросното устройство.
Тани - модератор
След като си мерил - дай изходните данни де!Сигурен съм , че си ги записал , след като си се съобразил да премериш дори теглото на съда! И ние можем да смятаме! Не ни давай готови отговори! Пък и няколко снимки няма да са излишни , защото иначе всичко звучи много абстрактно!
world_explorer - специалист
tgv написа:
И двата работят като едно устройство. Замерванията са за въпросното устройство.
Е да де. Но кварцовият нагревател не топли водата. Топли въздуха предполагам. Което значи, че и там се отделя топлина P1=I*dU1*t. В ЕЕО се отделя топлина P2=I*dU2*t.
Където dU1 и dU2 са съответно падовете на напрежението съответно в кварца и ЕЕО. Сумата от двете напрежения е равно на захранващото в мрежата. Тока е постоянен щото като баластно съпротивление значи, че е свързано последователно. Следователно цялото количество топлина при зададеният ток е сумата от двете мощности.
Или имаме:
P=P1+P2=I*dU1*t+I*dU2*t=I*T*(dU1+dU2)=I*U*t
Виж дали си поставил на правилното място измерителните уреди и какво точно мериш.
tgv - специалист
Устройството е следното. Кварцов нагревател, вмъкнат в затапена медна тръба Ф15. Ф15ката е вмъкната в медна тръба с Ф28, и ограничена с дистанционни изолационни втулки, разпробити за да се осигури термосифонен ефект. Опроводяването е следното: Фаза-кварцов нагревател-Ф15-електролит-Ф28- 0/нула/. Устроиството е нещо като последователен RC кръг. Напрежението беше 218 волта
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 31

Тема "ЕЛЕКТРОДНО - ЕЛЕКТРОЛИТНО ОТОПЛЕНИЕ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: