• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 45
Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
VLADO66 написа:
Тоя линк ще го чукна довечера щото се оказа че има ФЕЦ-ове които работят по 32часа в денонощието :-D
Ами то отдавна хората знаят че има малки ФЕЦ-ове дето бачкат на акумулатори вместо панели. :lol: Пък де да знаеш. Може точката на присъединяване да му е тук пък панелите в Калифорния.
:partyman:
Мдааа,акумулаторите вършат чудна работа :lol: Доста са полезни за домашна мрежова централка :partyman:
2v6 - майстор
hidrazin написа:
Кой колко произвежда в реално време
Някой би ли обяснил какво значи "Товар РБ" в горния линк?
VLADO66 - майстор
2v6 написа:
hidrazin написа:
Кой колко произвежда в реално време
Някой би ли обяснил какво значи "Товар РБ" в горния линк?
Консумация и загуби по мрежата
fbr - майстор
VLADO66 написа:
Консумация и загуби по мрежата
и без енергията която се изнася Иначе загубите излизат много високи.
Тани - модератор
Понеже не разбирам от енергетика, някой ще ми обясни ли, ако АЕЦ Белене вече работеше, как приблизително щеше да е разпределена тази графика, при положение, че само двете АЕЦ имат по-голяма мощност от цялото потребление на страната! Съжалявам, че го нямаше този линк , когато питах за това, а експертите ми обясняваха, че това е абсурдно да се случи, и няма да отговарят на малоумни въпроси!

Прикачен файл

аец.png
аец.png (49.83 KиБ) Видяна 2043 пъти
fbr - майстор
И не ти ли ясно че Козлодуй произвежда приоритетно за вътрешния пазар, за да поддържа ниска цена на енергията за него. Сегашния им шеф, на няколко пъти се оплаква да му оставят по голям ресурс за продажба на свободния пазар.
Тани - модератор
Не споря за цената на енергията . Поставил съм ясен и конкретен въпрос.

КАКВО ПРАВИМ 4 ГИГАВАТА ЯДРЕНА ЕНЕРГИЯ,АКО ПОТРЕБЛЕНИЕТО НИ Е 3? А има и други работещи централи, които не могат да бъдат спрени.
И понеже ти захвана темата, защо като е толкова евтина енергията от Козлодуй, намаляват мощността на централата, а не продават излишъка за да печелят? Защо се оплаква шефа им в момента, при положение, че половината енергия му е излишна? И това не ми е ясно. Би ли ми го обяснил?
fbr - майстор
Защото като сключи договор, няма мърдане от него, и се стига до положение, при което в България има режим, но има износ. А в момента излишъка в Козлодуй е временен, но идва време когато консумацията е по-голяма, и с евтиния ток от Козлодуй покриват загубите които инкасират в момента. А и аз никога не съм казвал, че на държавата И трябва Белене, а да се продаде на частен инвеститор. Ако се намери купувач, значи има живот, ако не се намери, да умира.
VLADO66 - майстор
И двамата плачете на чужд гроб :wink: Да правят каквато централа искат само че без държавно финансиране и договор за изкупуване,а пък после да си продават енергията на когото искат стига да е конкурентноспособна-това е.
2v6 - майстор
Тани написа:
Понеже не разбирам от енергетика, някой ще ми обясни ли, ако АЕЦ Белене вече работеше, как приблизително щеше да е разпределена тази графика, при положение, че само двете АЕЦ имат по-голяма мощност от цялото потребление на страната! Съжалявам, че го нямаше този линк , когато питах за това, а експертите ми обясняваха, че това е абсурдно да се случи, и няма да отговарят на малоумни въпроси!
Още по-интересното е каква е картинката на различните производители през нощта и ще трябва една нощ да си намеря занимание да ги запиша.
Иначе товара в определени моменти може да се покрие само от АЕЦ и ВЕЦ:
Прикачен файл:
RBL2013.05.0714.GIF
RBL2013.05.0714.GIF (15.05 KиБ) Видяна 2021 пъти
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 45

Тема "Направи си сам енергетика" | Включи се в дискусията: