Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
housedoktor - майстор
естествено използва кутията от ъглошлайфа
Харалампи - специалист
Наистина не е за вярване. Оборотите не са достатъчни за рязане с диск за метал. Стефане е прав че иска скорост. Бих добавил даже мноооого висока скорост. Абразивните частици са с малка маса и лепилото не ги държи достатъчно здраво, че да режат при ниска скорост. За справка погледнете това:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0% ... %BA%D0%B0)

При ниска скорост на въртене на диска, същият само ще се нащърби и ще стане неизползваем.

И на други места съм писал, че за пробиване на метал не е необходима висока скорост. Не и такава каквато е необходима при рязане с ъглошлайф. Повече от 200 оборота в минута без специализирана машина, с охлаждане в мястото на рязане е простотия. Така че с показаната машина няма проблем да се пробива стомана. Иска само силен натиск, за което е и приклада. Но за рязане с диск ... нека го приемем само катокуриоз. А тиксото въобще няма да го коментирам.
Стефан - майстор
emil_v r написа:
... Ако един майстор върти дръжката , а другио държи ъгл. шлайфо , този уред е по ефективен от ел. ако требва да опъваш 200м кабел.

....
Емо, май искаш да кажеш вица за милиционерите и завиването на крушката :lol: Ако и тук трябват 6 човека, ....... Казвам, милиционерите, а не полицаите. Да не вземе сега някой да се засегне :?
emil_v r - майстор
Добре де хора , съгласен съм .
Нема да се караме за секо нещо. :prayer:
filmatoplo - майстор
Няма такова нещо ,имам такава ръчна дрелка . Предава движение от голямо на малко -не печели сила ,само увеличава скороста на въртене . Някой се бъзика с тая снимка- с два пръста ще хвана диска и няма да може да завъртите дръжката. Механизма е корона върти пиньон -зъбна кунична предавка -като на дифиринциала .

Тема "Хибрид -уникат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: