Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.

вярвате ли в безплатна екологичночиста енергия

Анкетата завърши на ср юни 13, 2007 8:26 pm

61%
да
17
14%
тва е за оптимисти
4
11%
нема такова животно
3
14%
не съм се замислял по въпроса
4

Общо гласове: 28

Osiris - специалист
аз понеже съм оптимист моята баня си е с гипс-картон Стефан ако изяви желание и плаща мога и вана да му направя или душ кабина а що се отнася до споровете в тах се раждала истината :? а положението ни на земята е повече от критично ресурсите намаляват а катаклизмите в следствие на замърсяване са вече факт и щем нещем ще трябва да открием нови ресурси или рационално да ползваме старите :?
ludmil - специалист
Justy написа:
Всеки, който е бил в часовете по физика в 7 клас / магнетизъм / ще потвърди, че пусната от произволно положение тази конструкция ще се завърти на някакъв ъгъл - докато се изравнят моментите от привличане и отблъскване на двете двойки магнити. Оборот няма как да се получи. За въртящо магнитно поле хич няма и да продумвам :?
Иначе и аз искам да си нагрохам багажника с магнити и презрително да минавам край бензиностанциите :lol: Засега, обаче - спирам и наливам - мъка :x
Фирмата СТЕОРН не само го постигна, но и отправи предизвикателство към целия научен свят да дойде и да се убеди: http://www.youtube.com/watch?v=BNDIWY19gqA
http://www.youtube.com/watch?v=Xbla_AVt ... ed&search=
ludmil - специалист
ELEMENTAL написа:
Osiris нещо линковете дето си ги дал не работят.
Както и да е.Я виж това:
www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=28677
Авторите твърдят, че устройството им давало на изхода си 5 пъти по-голяма мощност от тази която то консумира
:shock: .
Toва руснаците вече го подкараха и даже го продават: http://www.akoil.ru/ru/products/psonair/
Osiris - специалист
така е докато лудите се налудуват а мъдрите се намъдруват хората правят революциони открития :?
ELEMENTAL - специалист
Браво на "братушките".Те, обаче явно освен работещ " генератор", са създали и нов правопис в английския език :-D.
Живко - помощник
Приятели, я ми дайте линк към форума за гипскартона в банята да попрочета малко и да се пообразовам, че и на мен ми предстои на вилата.
css - напреднал
Osiris написа:
http://www.newenergybg.com/
Дайте всички да си напънем мозъчните гънки ако все още са ни останали такива и да измислим приложения :?
Преди разглеждах темата и днес реших пак да погледна. Казано честно каквото и устройство да си направи човек, ако тези неща не идват лесно (да го купиш готово от магазина) малко трудно ще се наложи. Ако си произведеш електричество на тавана или в мазата, ще спестиш сметките за ток и толкова (освен ако не я продаваш :) ). Да си направиш кола - не е лесно и т.н.

Май няма много запалени по темата в този форум :). Иначе ако се порови човек в интернет има какво да се намери. И наистина (както прочетох тук малко) изглежда като че темата вече не е толкова тайна. Т.е. има материали в интернет, има и филмчета от новини и т.н. че тези неща не намират изява заради икономически интереси и т.н. Но хората или не искат или нямат време да се занимават, а не толкова че е тайна всичко. Хората чакат да се появи на пазара или цените да скочат 100 пъти за да стане революция. Производителите/Търговците/Монополистите пък чакат колко време хората ще издържат да си купуват бензин и т.н. и т.н.

Например този "перпето мобиле.doc" файл който свалих от български сайт (има го линк-а в другата тема). Учил съм подобни неща, не изглежда трудно да се направи, дори не е скъпо да се експериментира и после да се реализира по-голям модел за практически нужди (дори ако не успееш да затвориш кръга - с изходната енергия да захраниш входа).

Ето малко линк-ове (може би ги знаете):
http://www.zpenergy.com/index.php
http://peswiki.com/energy/Main_Page
http://freeenergynews.com/
http://www.rense.com/general21/free.htm
Руски:
http://www.nanoworld.org.ru/forum/viewp ... e.php?id=8
http://www.nanoworld.org.ru/forum/index.php

Може би не се постарах много с линковете, но това е резултата набързо. Не се обиждайте ако знаете, но аз да кажа за който не знае:
- има в интернет речници от английски на руски
- сайтовете могат да се намерят лесно в гоогле, просто ви трябва добре подбран термин на английски
- в гоогле може да изискате резултати само от руски сайтове

Аз лично мога да допринеса към това като го препратя на брат ми. Преди време се беше амбицирал много по подобни неща. Според теорията имало начин да дефазира нещо си и резултата е че електромера не се върти но реално си ползваш електричество. И се опитваше да го направи на практика. Т.е. не правиш номер с електромера, а вкл. това устройство в контакта и след него всичко останало. Както и да е.
ELEMENTAL - специалист
css написа:
Преди разглеждах темата и днес реших пак да погледна. Казано честно каквото и устройство да си направи човек, ако тези неща не идват лесно (да го купиш готово от магазина) малко трудно ще се наложи. Ако си произведеш електричество на тавана или в мазата, ще спестиш сметките за ток и толкова (освен ако не я продаваш :) ). Да си направиш кола - не е лесно и т.н.

Май няма много запалени по темата в този форум :). Иначе ако се порови човек в интернет има какво да се намери. И наистина (както прочетох тук малко) изглежда като че темата вече не е толкова тайна. Т.е. има материали в интернет, има и филмчета от новини и т.н. че тези неща не намират изява заради икономически интереси и т.н. Но хората или не искат или нямат време да се занимават, а не толкова че е тайна всичко. Хората чакат да се появи на пазара или цените да скочат 100 пъти за да стане революция. Производителите/Търговците/Монополистите пък чакат колко време хората ще издържат да си купуват бензин и т.н. и т.н.

Например този "перпето мобиле.doc" файл който свалих от български сайт (има го линк-а в другата тема). Учил съм подобни неща, не изглежда трудно да се направи, дори не е скъпо да се експериментира и после да се реализира по-голям модел за практически нужди (дори ако не успееш да затвориш кръга - с изходната енергия да захраниш входа).
Първо-дори да приемем, че е възможно да се произвежда "свободна" енергия-то едва ли генератора ще ти се събере в една маза.
После едва ли има заговор между милиардери за "убиване на опитите" за създаването на свободната енергия.(Не ги защитавам, но това просто звучи налудничаво!)Но защо ли не се и учудвам-то във всеки форум защитниците на "свободната" енергия изтъкват като причина за непроизвеждането и проучването на свободната енергия точно гореспоменатия заговор между власт( и пари)имащите.Това извинение се е превърнало в такова клише-айде бе хора, като сте тръгнали да си търсите извинения поне си сменете малко репертоара!Къде, къде по-интересно ще да е да се каже, че АЛф е дошъл с кораба майка от Мелмак и ви е обрал МЕГ, НЕГ и торсионните генератори , че затуй няма какво да покажете пред обществеността(е туй в кръга на шегата :lol: )
А и като ти се струва толкова лесен за съживяване този МЕГ генератор(перпето мобиле.док) вземи си го направи-нали казваш, че разбираш от електроника?!Таман ако тръгне генератора-може да го донесеш на срещата на форума та всички да му се порадваме.
Аз лично не смятам, че е нужно да се хабят време и пари за да се докаже, че такива генератори са "въздух под налягане".Вместо да се твърди, че енергията можело да се генерира от нищото(От ЕТЕРА-от вакуума в космическото пространство) или от някой пространствено-времеви вихър(и такива бисери съм виждал в Нета), по-добре да си припомним закона за запазване на енергията и теорията на относителността--да, да знам, че закона за зап. на енергията се отнася за затворена система и все пак.
Palawnik - специалист
ELEMENTAL,
Нали се сещаш, че първия компютър беше колкото панелен блок и за около час умножаваше две числа. Компа в кораба на Гагарин беше с по-малки възможности от калкулатор. А само преди 15 г. компютрите бяха по-слабички от видеокартата ти. Преди 17 г. видях за първи път комп който работеше на 10 MHz и го включваха само когато има гости за да се хвалят !!!
Дали има заговор "между власт( и пари)имащите" вероятно има. Ако се сещаш преди 7-8 години много се говореше за свръхпроводници при стайна температура. Ако ти си инвестирал $10-15 милиарда в петролни компании едва ли ще дадеш $100 за нещо което ще ти спре бизнеса.
Преди 10 г. учените твърдяха че силициевия кристал не може да работи с честоти по-високи от 300 MHz, каква е тактовата честота на компа ти???
Преди 15 г. се смяташе, че осветление със светодиоди е по-скоро теоретична разработка.
Преди 20 г. се споменаваше нещо за термопомпите (и тогава се говореше за "въздух под налягане").
Не се сещам в БГ преди 15-20 г да е имало ветрени генератори.

Вече се появяват все повече и повече доводи за това, че основни закони на физиката нещо куцат.

Нека не бързаме с изводи! И надявам се знаеш, че теоретичната наука е доста скъпо нещо.
ELEMENTAL - специалист
Само втори път като вземеш да оспорваш дадено твърдение, бъди така добър да си послужиш с по-подходящи примери.Знам, знам ще попиташ защо.Еми максималната раб. честота на един силициев транзистор зависи от паразитните му капацитети.Като се подобри методиката на "гравиране" на елементите върху силициевата пластина
и чистотата на самата нея става възможно и да се произвеждат съответно и елементи с по-добри ел. и честотни параметри.Това не противоречи на нито един физически закон, нали?
За светодиодите работата е аналогична.
И така всъщност стана и за слепците ясно, че вярваш в "свободната" енергия.Еми лошо няма.В такъв случай се отправям и към тебе с въпроса, който зададох на css:
Защо не реализираш МЕГ генератора за който бях дал линк на 1-вата страница на тази тема? На пръв поглед нищо сложно няма-един генератор на правоъгълни импулси, 2 MOSFET-а и един траф с леко изменена конструкция.Изкарай от туй чудо 101 процента от енергията която си му подал, запази тези % поне няколко дена при работа на генератора без прекъсване и веднага ще се съглася, че свободна енергия има.

Тема "Нов сайт за свободната енергия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: