Тази тема е за мечтатели философи и изобретатели.
Тани - модератор
Топлината "бяга" нагоре , от там нататък и сам можеш да се сетиш!
VLADO66 - майстор
И аз допусках това, обаче неизвестното беше необитаемия апартамент по средата.Не го писах това предположение да не измествам евентуалните разсъждения в една плоскост.Моля админите да сгънат грижливо темата и да я сложат в кръглата папка да не задръстваме пристанището.Весели празници! :)
vvventsi - специалист
Аз живея на първия етаж и тука температурата е 15гр без да се отоплява, брат ми живее в друг апартамент той е на третия етаж е не е същото изложение,но там температурата е 18гр без да се отоплява ,колко ток ще изгори той да подържат 20гр и колко ще изгоря аз да поддържам 20гр.?

ПП.весели празници и на тебе Владо!
Тани - модератор
Е радвам се, че сме потвърдили съмнението ти без да ни подсказваш! Нека стои темата, защото и някой друг може да се чуди и да си прави грешни изводи , че еди какво си отопление е по-икономично при "равни" други условия!

Весели празници!
valentin112 - специалист
=D> открихме нещо...по празниците 2-3 дни на вилата на печката почти й "стапях" лагерите, за да поддържа 18-20 градуса...а на втория етаж /полутаванско/ температурата /без отопление/ беше почти същата.../осезаемо, не качвах термометър/.
bulhomes2 - майстор
Ако е възможно пак да правите еднаквите експерименти...
Ако имате възможност да пипате по ел.таблото с електромерите - разменете кабелите излизащи от предпазителите след електромерите и водещи към апартаментите Ви. На практика си разменяте електромерите. Така ще сте сигурни дали разликата идва от тях. По първия Ви пост съдя, че точно това си мислите.
vvventsi - специалист
Днес ходих до апартамента на брат ми, вчера той си замина на село и няма никой в апартамента и не са включени никакви отоплителни уреди ,като отидох термометъра показваше 19гр.,върнах се у дома да взема моя термометър оставих го малко да постой и той показва 19гр. Там температурата днес без да се отоплява е 19гр. у дома беше 15гр.пак без да се отоплява, апартамента на брат ми е на 3ти я етаж моя е на 1ви я етаж, сами си направете сметката колко ще плащат за отопление те и колко ние,много от заблудите че еди кое си отопление е много икономично идва точно от това!
fox_vt - майстор
Ами така си е аз съм на 6 етаж панел и под 19 градуса не пада температурата без да се топли,а майка ми е на 1 етаж тухла и за един ден без палене пада до 13 градуса :shock: .Климатика трябва да го пуснеш на 28-29 градуса за да стане по термометър 20,и аз и казвам че това не са реални градуси.

Тема "От къде идва разлика в разхода на ел. енергия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: